NOTÍCIES
Els treballadors/es de l'empresa municipal d'habitatge de Sabadell denuncien acomiadaments indiscriminats | L'Ajuntament ho justifica pel descens de l'activitat de construcció de nous pisos de protecció oficial

Sabadell (ACN).- Els treballadors de VIMUSA, l'empresa municipal d'habitatge de Sabadell, denuncien que els set acomiadaments que ha fet la companyia en els darrers dies no tenen cap justificació i són discriminatoris perquè en alguns casos afecten "a dones embarassades o amb reducció de jornada".

La Confederació Sindical Catalana (CSC) CCOO, UGT i reconeixen una davallada del sector de la construcció, però reclamen a l'Ajuntament que presenti un pla de viabilitat on es traci el rumb de la companyia i que s'iniciï un diàleg amb els representats dels treballadors per acordar les mesures ...
31-03-2014
Laboral
 
 
El proper dia 1 d'abril es presentarà la sectorial de Treballadors (TtxI) de l'Assemblea Nacional Catalanana (ANC) a Viladecans, a les 19.30 hores a l'Ateneu d'entitats Pau Picasso (Passatge de Sant Ramon, 2). L'acte tindrà format de xerrada/debat i comptarà amb la participació de Carles Sastre, Secretari general de la Confederació Sindical Catalana (CSC).

Els ponents de l'acte seran:
- El Coordinador Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana de Joves Independentistes (ANJI)
- Alfredo Bienzobas (TTxI i membre de CCOO)
- Carles Sastre (Secretari General CSC).

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) són la sectorial de joves de l’Assemblea Nacional Catalana i treballen per “uns Països Catalans lliures”. Això significa “crear una societat democràtica, igualitària, socialment justa, sostenible i culturalment i econòmicament rica, ...
28-03-2014
Països Catalans
 
 
Article del catedràtic Santiago Niño Becerra publicat el passat 22/03/2014
Font: El Punt Avui

Divendres passat el comitè d'experts nomenat pel senyor ministre d'Hisenda va lliurar les seves idees i suggeriments per a la nova reforma fiscal que el govern s'ha compromès a presentar abans de l'estiu; també conté recomanacions sobre pensions. Interessants alguns punts:

1) L'accent està posat en la imposició indirecta, sense pal·liatius ni matisacions.

2) Cerca l'augment de recaptació fiscal augmentant bases imposables i reduint tipus, és a dir, eliminant deduccions i bonificacions i disminuint els tipus que s'apliquen sobre aquestes bases. Penso que l'invent funcionarà si, i només si, es produeix un sòlid creixement econòmic.

3) El model fiscal proposat és semblant al que va instaurar ...
25-03-2014
Laboral
 
 
A les eleccions celebrades el passat dijous, 20 de març, la Confederació Sindical Catalana (CSC) revalidà la representació sindical a l'Empresa Municipal d'Aigües i Serveis de Ripoll, consolidant així la seva presència als sector.

Aprofitant la celebració de les eleccions sindicals, la CSC celebrà una assemblea informativa per a donar a conèixer les novetats relacionades amb el I Conveni català del sector de l'aigua, del qual la CSC n'és part signant. Aquestes assemblees informatives s'estan desenvolupant a tot el territori dins d'una campanya informativa de la CSC.
Volem felicitar els i les companyes pels resultats obtinguts i refermar el nostre compromís en la defensa del conjunts dels i les treballadores del sector. ...
25-03-2014
Eleccions sindicals
 
 
Secció sindical de la CSC a l'Agència Catalana de l'Aigua

La negociació col·lectiva es una poderosa eina de diàleg entre els representants dels treballadors i els representants de l’empresa, la seva contribució permet l’establiment de condicions de treball justes, equitatives i mesures adequades per afrontar els continus canvis econòmics i socials. Per tant, la negociació col·lectiva constitueix un instrument eficaç d’adaptació als canvis externs i a les necessitats del personal de plantilla en matèries com permisos, flexibilitat i criteris d’acció social.

En la passada reunió de la comissió paritària, els representants dels treballadors van demanar la inclusió de permisos que estableix l’EBEP, entre els quals es troben els que fan referència a la reducció de jornada amb totalitat de la retribució i ...
24-03-2014
Negociació col·lectiva
 
 
El Museu d'Història de Barcelona va ser dissabte passat el marc de la presentació del debat d'aportacions al procés participatiu sobre l'Acord Nacional d'Acció Exterior.

La Confederació Sindical Catalana (CSC) va ser representada per en Sergi Perelló, Vicesecretari general del sindicat.

L'Acord Nacional d'Acció Exterior parteix a Catalunya a iniciativa de la societat civil (i no del govern) en un procés participatiu en què s'invita a entitats socials, ONG, universitats, xarxes ciutadanes, sindicals, patronals empresarials, partits polítics, coordinadores territorials i altres organitzacions de la vida econòmica, social i cultural a consensuar un model d'acció exterior que sigui assumit pel Parlament de Catalunya i incorporat al cos legislatiu del país. ...
24-03-2014
Països Catalans
 
 
El passat divendres, 21 de març, Carles Sastre, Secretari general de la Confederació Sindical Catalana (CSC), comparegué davant la Comissió de Polítiques de Lluita contra la Desocupació que se celebra al Parlament de Catalunya.

A la seva compareixença, Sastre incidí en diversos aspectes que condicionen l'actual escenari econòmic i laboral que viu el nostre país i exposà un seguit de propostes per part de la CSC.

Podeu visualitzar la intervenció íntegra en aquests videos.

- Presentació


- Respostes



-Per aclariments


Comissió íntegra
...
24-03-2014
Laboral
 
 
Demà, 21 de març a les 10.30 hores, la Confederació Sindical Catalana (CSC) compareixerà davant la Comissió de Polítiques de Lluita contra la Desocupació del Parlament de Catalunya.

El sindicat serà representat per Carles sastre, Secretari general, que exposarà el posicionament de la CSC sobre l'actual escenari d'atur i hi farà aportacions al respecte.

A la mateixa sessió també hi compareixerà la Cambra de Comerç de Barcelona.

Podreu seguir la compareixença de la CSC en directe des del Canal 2 del Parlament (piqueu ací per accedir-hi) ...
20-03-2014
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660