NOTÍCIES
18 i 19 d’octubre van ser els dies en els quals tingueren lloc les Primeres Jornades del Parlament Ciutadà que comptà amb la participació de diversos moviments i agents socials, entre ells la CSC (Confederació Sindical Catalana) | Els agents socials participants en aquesta iniciativa confien que el Parlament Ciutadà serveixi per amplificar l’impacte de les lluites socials i articular un contrapès polític que permeti mobilitzar la població per desenvolupar una democràcia participativa.

La CSC (Confederació Sindical Catalana) va ser un dels agents socials que participà dissabte 19 d’octubre, al Casinet d’Hostafrancs (Barcelona), en aquestes jornades dins del bloc “Educació en lluita”.

La presentació del bloc educatiu va anar a càrrec de Josep Manel Parra, professor de la UB ...
04-11-2013
Mobilització
 
 
Font:324.cat

Per l'Organització Mundial de la Salut, l'atur juvenil a l'estat espanyol ja ha arribat a proporcions d'"emergència sanitària" que, si no es resol, pot tenir conseqüències greus per les futures generacions. Ho assegura Michael Marmot, autor de l'estudi per a l'OMS sobre les desigualtats de salut a Europa.

Michael Marmot, director de l'Institut d'Equitat Sanitària de la Universitat College de Londres, ha remarcat a la capital anglesa que el govern espanyol ha de posar en marxa mesures de protecció social que evitin el deteriorament de les joves generacions, que afronten el perill de problemes mentals i una taxa de mortalitat més alta. L'acadèmic ha assenyalat que "és urgent promulgar polítiques econòmiques i socials que aportin un futur a aquestes persones".

L'autor ...
31-10-2013
Laboral
 
 
Article d'Albert Sales i Inés Marco
Extret del bloc d'Albert Sales i publicat originalment amb el títol "La crisi del deute, motor de l'empobriment a Espanya" com a capítol del llibre “Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (2013) Per què no hem de pagar el deute? Raons i alternatives”.

Segons l'Enquesta de Condicions de Vida que realitza l'Instituto Nacional d'Estadística (INE), al Regne d'Espanya la taxa de persones en situació de risc de pobresa i d'exclusió social se situava a finals de 2012 en un 21,1%, registrant una petita disminució respecte del 21,8% del 2011. En la nota de premsa que emetia l'agència estadística espanyola es celebrava que aquesta reducció podia atribuir-se a les relatives bones condicions econòmiques en què es trobaven les ...
29-10-2013
Economia
 
 
Arranca el projecte de Verkami anomenat "Fes Escola Valenciana!", una proposta de micromecenatge per tal què la gent contribuesca econòmicament a fer viable el funcionament de les activitats que duu a terme l'entitat cívica de normalització i defensa del valencià a l'escola i al carrer.

Les contribucions econòmiques es realitzen mitjançant el web www.escolavalenciana.org/verkami. Escola Valenciana té per objectiu reunir 60.000€ en els 40 dies que dura aquest repte de micromecenantge amb 12 paquets de recompenses diferents perquè la gent trie en un ventall de possibilitats que van entre l'aportació de 10€ fins a 3.000€.

Aquest és el projecte de Verkami més important que s'ha llançat fins ara al País Valencià i l'entitat fa una crida social per tal de poder ...
28-10-2013
Països Catalans
 
 
Les lleugeres baixades d'atur registrades a l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada avui reflecteixen uns alts percentatges de desocupació tant a casa nostra com al conjunt de l'estat espanyol.

Els percentatges de desocupació als territoris dels Països Catalans sota administració espanyola són els següents:Una lleugera recuperació d'ocupació al Principat, Illes i País Valencià.
Segons publica Wilaweb, "les noves dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que ha publicat avui l'Institut d'Estadística espanyol (INE) indiquen que Catalunya, Illes Balears i País Valencià són els tres territoris de l'estat espanyol on l'increment d'ocupació ha estat més gran. Concretament, Catalunya té 32.500 desocupats menys, les Illes Balears, 25.100 menys, i el País Valencià, 22.600, respecte el trimestre anterior".

El nombre de desocupats ...
24-10-2013
Laboral
 
 
Article del Col·lectiu Wilson

De totes les falsedats que s’escolten en l’actual debat sobre la independència, la que diu que “si Catalunya s’independitzés els avis catalans no cobrarien les pensions” és la més innoble. Treure el son a uns avis indefensos simplement per guanyar vots o impedir que es porti a terme una consulta democràtica no és acceptable. El present comunicat pretén aclarir la veritat sobre les pensions i explicar per què les pors que alguns intenten generar no tenen cap justificació.

En termes generals, podem dir que hi ha dos tipus de sistemes de pensions al món: de capitalització i de repartiment. En un sistema de capitalització, els diners que cotitzen els treballadors es dipositen en un fons de capital (d’aquí ...
24-10-2013
Economia
 
 
Des de la CSC (Confederació Sindical catalana) convoquem a secundar la vaga d’ensenyament del proper 24 d’octubre | El sistema educatiu ha de tenir com a objectiu prioritari dotar a les generacions futures de les eines necessàries per a educar en la capacitat d’anàlisi critica, en el raonament científic, però també en el laïcisme, la solidaritat i la igualtat, la justícia social i en l’exercici de la democràcia i de la llibertat d’expressió per tal de contribuir a una transformació social, necessària per a aconseguir una societat més justa i igualitària

Ara per ara la LOMCE és una llei que neix amb els dies comptats i va contra el sistema educatiu públic. ...
22-10-2013
Mobilització
 
 
La representació de laCSC (Confederació Sindical Catalana) a la multinacional Ricoh Espanya considera injustos i inacceptables els acomiadaments -amb les mínimes garanties legals- que s'estan produint a l'empresa i que qualifiquen de "totalment injustificats" així com les retallades dels drets laborals, venciment dels convenis col•lectius, en una empresa que en l'últim exercici va declarar 13 milions de beneficis | Els i les representants del treballadors recorden que el 2012 la plantilla ja va patir un ERO pel qual es va acomiadar a 110 persones i congelar els salaris | Davant l’immobilisme de l’empresa s’anuncien diverses accions per part dels i les treballadores.

Tot seguit reproduïm el comunicat ens han fet arribar ...
22-10-2013
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660