NOTÍCIES
Finalment, ahir va tenir lloc l’acord entre la patronal CEOE i els sindicats espanyols CCOO i UGT en el qual es plasmen els desitjos de l’empresariat i se certifica més precarietat per a les classes treballadores. Les tesis segons les quals calia avançar cap a la moderació salarial s’han imposat i l’acord entre els agents socials espanyols s’ha plasmat en increments salarials de fins a l’1%, per aquest 2010, d’entre l’1% i el 2%, per al 2011, i d’entre l’1,5% i el 2,5%, per al 2012.

Per començar, aquest 2010, un increment inferior a l’1% ja farà perdre poder adquisitiu als treballadors i les treballadores de Catalunya, ja que la inflació del 2009 fou de l’1,2%, i, depenent de com es plasmi, probablement també ...
09-02-2010
Laboral
 
 
El passat divendres, el govern espanyol va fer públic el seu full de ruta en matèria de reformes laborals i el va presentar als sindicats i patronals espanyoles, amb qui l’haurà de consensuar, malgrat que de bon principi ja l’han vist amb bons ulls. I, tot i que les promeses de l’executiu central anaven cap a una altra banda, el document base amb què treballa suposa un increment notable de les facilitats i rebaixes per a les empreses, a costa dels drets laborals i dels comptes de l’Estat, sense cap contrapartida mínima fixada.

D’aquesta manera, la voluntat del govern espanyol és que, sense crear cap nova modalitat de contracte, s’introdueixin modificacions que incentivin l’ús d’aquelles modalitats ja existents i que són més precàries que ...
08-02-2010
Laboral
 
 
(Extret del web de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC)

Des que l’any 1994, el govern socialista de Felipe González va legalitzar el “tràfic de mà d’obra” (tal com es coneixia llavors el prestamisme de treballadors/es), les Empreses de Treball Temporal (ETT) han tingut un paper nefast entre el conjunt de la classe treballador i en especial entre el jovent, contribuint decisivament a precaritzar, desregular i desestabilitzar les seves condicions laborals. 15 anys més tard, l’actual govern també socialista de Zapatero es prepara per aprovar una reforma que permetrà a aquestes empreses operar en àmbits fins ara vedats, com els de la construcció o l’administració pública, i gestionar noves funcions fins ara pròpies dels serveis públics d’ocupació.

Per denunciar aquesta trista efemèride i les ...
05-02-2010
Acció Sindical
 
 
En el marc del II Fòrum Social Català, els moviments socials de Catalunya ens hem reunit a Barcelona, en uns moments en què la crisi global capitalista ens colpeix amb força, generant un augment de l’atur, la pobresa, les desigualtats i la repressió, sense precedents en les darreres dècades.

Davant d’aquesta situació, denunciem les polítiques dels governs i de les institucions internacionals, encaminades a recolzar i enfortir el sistema capitalista i patriarcal, responsable de la crisi, a socialitzar les pèrdues i augmentar l’explotació de la majoria de les persones i dels pobles per part d’una minoria que posseeix el poder econòmic mundial. Ens neguem a acceptar que els responsables d’aquesta crisi en surtin beneficiats, mentre que es consolida un sistema que mercantilitza tots els ...
05-02-2010
Països Catalans
 
 
La Unió Territorial del Penedès de la Intersindical-CSC, i la totalitat del sindicat, sempre ens hem mostrat favorables a l’articulació d’una vegueria pròpia per a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, ja que entenem que responen a unes necessitats i voluntats generalitzades en aquestes comarques, que així han quedat mostrades en les nombroses iniciatives engegades per a tal fi, moltes d’elles impulsades per la Plataforma per la Vegueria Penedès.

No concebem que, per interessos partidistes i electoralistes, es deixi de banda un clam generalitzat d’articulació de la Vegueria del Penedès i es condemni a una articulació territorial que lluny queda de poder ser beneficiosa pel conjunt de la població.

Des de la Unió Territorial de la ...
04-02-2010
Països Catalans
 
 
La Intersindical-CSC ja ha penjat el número 15 del Plafó, el butlletí digital del sindicat nacional i de classe on s’hi troben algunes de les informacions més recents relacions amb la pròpia organització, les seves federacions o amb l’àmbit laboral dels Països Catalans.

En aquest cas, el tema de portada és el preocupant increment de l’atur que ha tingut lloc durant el 2009 i des de l’inici de la crisi, i que ha afectat especialment els Països Catalans. De la mateixa manera, altres qüestions tractades són la necessitat d’avançar cap a un salari mínim de 1.200€, la defensa d’una llei del cinema atacada des de patronal i sindicats espanyols i la manifestació pel repartiment del treball i la riquesa que va tenir lloc a ...
04-02-2010
Intersindical-CSC
 
 
(Extret del web de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC)

S’ha alçat el teló, una de les mesures que fa més temps que ronda per sobre de la taula dels diferents Ministres de Treball de l’Estat espanyol sembla que tirarà endavant. El Sr. Corbacho ja ha anunciat la intenció de retardar l’edat de jubilació fins als 67 anys. Això sí, progressivament.

Aquesta mesura la justifiquen a partir de la voluntat de garantir les pensions de jubilació, ja que, segons les seves dades, aquestes perillaven. Unes dades que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, sabem que no són cap novetat, com també sabem que aquesta aposta del Ministre de Treball no deixa de ser una cortina de fum.

Per què defuig de la ...
03-02-2010
Laboral
 
 
Aquest matí s’han publicat les xifres relatives a l’evolució de l’atur, durant el mes de gener, elaborades pel ministeri de Treball espanyol. Segons aquestes, la llarga llista de persones desocupades ha seguit augmentant i s’hi han sumat 37.332 nous/ves aturats/des, des de principis d’any. Segons l’executiu central, doncs, la xifra total de persones sense feina, al conjunt dels Països Catalans sota administració espanyola, s’elevaria fins als 1.168.038. Tanmateix, cal recordar que les dades del ministeri ignoren tota aquella gent que, malgrat no tenir feina, no es troba inscrita als serveis públics d’ocupació, motiu pel qual les Enquestes de Població Activa (EPA) trimestrals (que no discriminen segons si s’està registrat/da o no) acostumen a sumar una mitjana de 200.000 persones a les dades del ministeri. D’aquesta ...
02-02-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660