NOTÍCIES
(publicat a El Temps)

Isabel Pallarès (Almacelles, Segrià, 1964) és secretària general de la Intersindical-CSC. Com a sindicat nacional i de classe, la seva opinió és sovint silenciada. Però hi té molt a dir, en la gestió de la crisi i el futur del nostre mercat laboral.


- El partit de la reforma laboral es juga a Madrid. Un sindicat nacional com la Intersindical CSC no és a l’alineació, però com jugaria, si pogués saltar al terreny de joc?

- Aquesta reforma va en una direcció constatadament equivocada. Des que som en democràcia hi ha hagut quatre reformes laborals, i totes han servit per a desregularitzar el mercat de treball. Això en cap moment no ha fet baixar les xifres de ...
13-10-2009
Intersindical-CSC
 
 
Ahir va tenir a la seu de la Intersindical-CSC l’acte “Colòmbia: la lluita per la dignitat”, organitzat per l’Espai Jove del sindicat, en col·laboració amb Solidara, organització catalana de solidaritat. Aquesta va incloure una conferència de Diana López, la presidenta de la Corporación Policarpa Salavarrieta (Polis), una organització que des del 2005 treballa en educació popular i drets humans entre la gent jove, seguida per l’emissió en primícia del documental de Telesur titulat “Els falsos positius”.

Durant l’acte, es va tractar especialment el paper del paramilitarisme al país llatinoamericà, el qual ha recorregut a diverses formes d’execucions extrajudicials i de generalització d’un règim de por per tal d’imposar la seva forma de societat conservadora o per fer la feina bruta al govern. Així, per ...
09-10-2009
Internacional
 
 
El secretari d’Estat d’Economia, José Manuel Campa, va acceptar ahir que els salaris s’han reduït com a conseqüència de la crisi, malgrat que va apostar perquè encara ho facin més, per tal d’equiparar-ne l’evolució de l’actual inflació negativa. D’aquesta manera, la mà dreta de la vicepresidenta Elena Salgado es va afegir a les tesis de la patronal, que reclamen una moderació salarial, com si el cost de la força de treball fos el causant de la crisi actual.

Tanmateix, aquest sembla l’últim pas per tal que es formalitzi aquesta via de retallada de drets de les classes treballadores, ja que els sindicats espanyols ja s’han mostrat disposats a acceptar increments salarials gairebé irrisoris, en favor de la pau social. El pacte, una nova claudicació, ...
08-10-2009
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC treballem per un model econòmic i social alternatiu, basat en la justícia social, en la igualtat i en el repartiment de la riquesa i del treball productiu i reproductiu.

Reivindiquem un canvi en les polítiques que s'apliquen; una profunda transformació que permeti als homes i dones, ciutadans catalans, decidir les nostres pròpies polítiques econòmiques, laborals i socials; i un marc propi amb competències legislatives plenes en matèria econòmica, laboral i de protecció social.

Tenint en compte la urgència i la gravetat de la situació, emplacem als poders públics a adoptar una sèrie de mesures realitzables a curt termini si vertaderament existeix voluntat política per fer-ho.

Podeu llegir el document amb les 10 mesures clicant aquí . ...
07-10-2009
Laboral
 
 
Avui ha tingut lloc la cerimònia de comiat a Josep Garsaball, mort la matinada del 5 d’octubre. Aquest veí de Granollers era militant de la Intersindical-CSC i delegat al seu centre de treball, el BBVA, un motiu més pel qual el sindicalisme nacional i de classe vol sumar-se al dol de la seva família i amistats davant d’aquesta pèrdua.

Josep Garsaball portava més de trenta anys implicat, des de diversos fronts, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans i pels drets laborals de les seves classes treballadores, esdevenint així un exemple de constància i força en les seves vessants militant i humana.

Bertolt Brecht digué que és “imprescindible” qui lluita tota la vida. Josep Garsaball ha estat imprescindible i, ...
06-10-2009
Intersindical-CSC
 
 
El proper dijous, 8 d’octubre, a les 19.00, tindrà lloc a la Seu de la Intersindical-CSC (Villarroel, 45, entresòl) una xerrada amb el títol “Colòmbia: la lluita per la dignitat”, on intervindrà la presidenta de la Corporación Policarpa Salavarrieta, Diana López Cardona, i es projectarà en exclusiva el documental de Telesur “Els falsos positius”.

Durant aquest acte, es tractarà la situació de Colòmbia quant a la lluita pels drets humans i per una veritable democràcia, així com la repressió que pateixen els i les protagonistes d’aquestes reivindicacions, davant la passivitat del govern d’Uribe.

Aquesta xerrada està organitzada per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, que fa anys que realitza tasques de solidaritat i cooperació a Colòmbia (fruit de les quals ha editat recentment un ...
02-10-2009
Intersindical-CSC
 
 
Tal com ja va ocórrer el mes passat, el creixement del nombre d’aturats i aturades, als Països Catalans, ha recuperat el creixement positiu, després d’un breu parèntesi degut a la contractació de temporada. Així, la finalització d’aquestes feines estiuenques i de les relacionades amb les obres del PlanE ha provocat que 27.500 persones es quedessin sense feina, aquest mes de setembre, arribant fins a un total de 1.063.192, en el conjunt de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses.

Atesa la importància del sector turístic, l’increment mensual d’aturats/des insulars ha estat especialment agut, de gairebé un 8%, enfront la mitjana nacional del 2,65%. Tanmateix, tal com ja avisàvem a principis de setembre, els propers mesos poden ser claus de cara a ...
02-10-2009
Laboral
 
 
A partir d’avui, 1 d’octubre, ja és efectiu el teòric traspàs a la Generalitat de Catalunya de les competències en matèria d’autoritzacions inicials de treball per compte propi o aliè de les persones estrangeres que desenvolupin la seva relació laboral a aquesta comunitat autònoma. Aquest fet ha estat venut des del govern català com un èxit en matèria d’immigració, ja que Catalunya ha estat la primera comunitat en assumir-ne les competències, fins al punt que la comunitat de Madrid ho ha denunciat al Tribunal Constitucional.

Tanmateix, una lectura del reial decret que regula aquest traspàs permet observar com les competències que efectivament la Generalitat ha percebut són exclusivament executives i, de fet, amb moltes limitacions. I és que, en realitat, com es recorda en ...
01-10-2009
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660