NOTÍCIES
Segons un estudi de Gestha, la població assalariada dels Països Catalans que cobra menys de 1.100 euros bruts mensuals puja fins a 5.024.000 de treballadors/es, una xifra de mileuristes equivalent al 59,5% del total d’assalariats/des. Percentualment, és al País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses on la dada és més alarmant (entorn del 65,5%), malgrat que és a Catalunya on es concentren la majoria dels i les mileuristes (fins i tot a nivell estatal). El salari mig, però, queda per sobre dels 13.400 euros anuals que correspondrien a un/a mileurista mig, fins arribar als 18.727 euros anuals (o, el que és el mateix, 1.338 euros mensuals).

En el següent requadre, basat en el mateix estudi de Gestha, es pot observar el pes del ...
03-09-2009
Laboral
 
 
Sembla ser que els pocs brots verds que anunciava no fa tant el govern espanyol cada vegada es van pansint més, ja que l’evolució de l’atur, per exemple, torna a ser negativa, especialment als Països Catalans. D’aquesta manera, durant el mes d’agost i segons el ministeri de Treball, hi ha hagut 44.960 nous/ves aturats/des entre Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses, el que suposa un increment del 4,54% respecte el mes anterior i del 54,29% respecte l’agost de l’any passat, superant altre cop la xifra del milió d’aturats/des (en total, es comptabilitzen 1.035.703 persones sense feina).

D’aquesta manera, tal com defensava la Intersindical-CSC a principis de juliol, tot fa pensar que aquest setembre hi haurà un repunt important en el ...
02-09-2009
Laboral
 
 
Per tal de poder finançar algunes de les seves mesures contra la crisi i les seves conseqüències (des de la protecció dels aturats i aturades fins les ajudes multimilionàries a la banca), el govern espanyol està estudiant realitzar algunes modificacions impositives. Malgrat que encara no s’han precisat aquestes, el president de l’executiu de moment ha apuntat a una modificació de la deducció de 400 euros en l’IRPF (ja sigui per eliminar-la o per limitar-la a certs col·lectius) i a una penalització de les rendes del capital (és a dir, aquells guanys obtinguts per la venda d’accions i immobles, rendiments de fons d’inversió, abonaments, assegurances de vida, etc., que fins ara tributaven amb un tipus general del 18%).

Aquesta política és oposada a la impulsada ...
01-09-2009
Laboral
 
 
Segons les dades publicades pel ministeri de Treball espanyol en el Butlletí d’Estadístiques Laborals, durant els 6 primers mesos d’aquest any s’han aprovat 3.992 ERO entre les comunitats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses. En el mateix període del 2008, la xifra es quedà en 603 ERO, una quantitat 6,6 vegades inferior a la d’enguany. De la mateixa manera, el nombre de persones afectades per aquests ERO, als Països Catalans, s’ha incrementat des de les 10.907 dels sis primers mesos de 2008 fins als 120.286 de la primera meitat del 2009 (83.042 a Catalunya, 36.607 al País Valencià i 637 a les Illes Balears i Pitiüses).

Comparant aquestes xifres amb les del conjunt de l’Estat espanyol, als Països Catalans ...
31-08-2009
Laboral
 
 
Aquests primers dies de gestió del nou subsidi temporal d’atur per a persones que han esgotat les anteriors ajudes estan servint per constatar les deficiències d’aquesta mesura, així com la manca d’informació que l’acompanya. De fet, la Intersindical-CSC ja va assenyalar algunes de les limitacions de la nova ajuda quan aquesta va ser aprovada, en destacar, entre altres aspectes, que exclou una gran majoria de la població desocupada i els col·lectius més necessitats, que és molt limitada en el temps i que aporta una quantitat econòmica molt reduïda.

Així, aquests dies han permès visualitzar que gran part d’aquestes crítiques s’han acomplert, en especial pel que fa a la discriminació que suposen els requisits d’accés per gran part de les persones sense feina ni recursos. ...
19-08-2009
Laboral
 
 
El secretari d’Organització de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, s’ha reunit amb el President i altres representants de la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès (FAIV), per tal d’intercanviar informació sobre els posicionaments d’ambdues organitzacions respecte les polítiques espanyola i europea d’immigració i la principal afectació de la crisi per part d’aquest col·lectiu.

Un punt especialment delicat a tractar fou el procés endegat per l’executiu espanyol per reformar la Llei d’Estrangeria, amb la intenció de retallar encara més els drets de les persones nouvingudes. En aquest sentit, la FAIV exposà algunes de les mesures de pressió que estan preparant, a les quals la Intersindical-CSC hi va donar tot el suport, així com va posar tots els seus mitjans a disposició dels treballadors i les treballadores immigrants.
18-08-2009
Intersindical-CSC
 
 
El setge, la repressió i la criminalització del moviment sindical i social colombià sembla que no tingui aturador, malgrat la recriminació oficial que va rebre de part de l’OIT, el passat mes de juny. L’última víctima dels atacs del govern d’Uribe ha estat Alirio García, fiscal de la Federación Nacional Sindical Unitaria Agreopecuaria (Fensuagro), organització membre de la Central Unitaria de Trabajadores (CUT), el principal sindicat de Colòmbia.

Els fets van ocórrer el matí del passat 10 d’agost, quan Alirio García va ser detingut i empresonat, acusat de rebel·lió i de col·laboració amb les FARC. Aquell mateix dia foren detinguts o es van conèixer ordres de detenció vers altres dirigents del sindicat i d’organitzacions socials i el dia anterior havia estat també detinguda Rosalba ...
17-08-2009
Internacional
 
 
El Consell de Ministres espanyol va aprovar ahir l’impuls d’un nou subsidi d’atur per a les persones desocupades que ja hagin esgotat les prestacions anteriors i que reuneixin uns requisits determinats. Aquesta havia de ser la mesura estrella en favor de les classes treballadores que el govern de Zapatero impulsés, per tal de garantir certa qualitat de vida a les persones que s’haguessin quedat sense feina. De fet, les bases sobre les que se sustentava la proposta responien a tres necessitats que feien urgent la mesura: impulsar alguna acció que, per contra del que s’havia anat realitzant fins llavors, beneficiés qui més estava sent perjudicat per la crisi (i qui menys havia contribuït a provocar-la), garantir uns ingressos mínims que estimulessin la demanda interna i, ...
14-08-2009
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660