NOTÍCIES
Durant aquests dies, s’estan negociant els darrers serrells abans de tancar un acord entre els sindicats, les patronals i el govern espanyols, per tal de fer front a la crisi. Segons es desprèn dels actors protagonistes, el darrer escull que manca salvar és la reivindicació de la patronal de rebaixar 5 punts les cotitzacions socials que han de pagar les empreses. L’última oferta en aquest sentit, per part del govern espanyol, ha estat rebaixar mig punt les cotitzacions, de forma permanent, i un punt addicional més, durant el 2010.

Des de la Intersindical-CSC, però, es valora que aquesta mesura es trobaria totalment fora de lloc, ja que una rebaixa d’impostos al capital no és determinant a l’hora de millorar la situació de l’economia i ...
21-07-2009
Laboral
 
 
(Publicat al web de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC)

Ahir, dijous, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va presentar, en col·laboració amb Solidara (Solidaritat Catalana per a la Cooperació i els Drets Humans), el llibret “Colòmbia: la lluita pels drets humans al país de la impunitat”. Aquest text forma part del treball quotidià que portem a terme des de fa 5 anys en l'àmbit de la cooperació internacional, tant per la defensa dels drets humans a Colòmbia, com per la sensibilització de la ciutadania catalana vers les injustícies globals i les desigualtats nord-sud.

En la presentació, el portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC i el responsable de Solidara van remarcar la importància d'aquest treball com a intent per clarificar certs aspectes de l'actual ...
17-07-2009
Intersindical-CSC
 
 
(Article publicat al bloc de l'Elizenda Paluzie)

Acaba de concloure la roda de premsa de la Ministra Salgado per informar del nou model de finançament. Aquí en teniu un resum, i una comparativa amb les aspiracions catalanes a l’inici de la negociació.

1. Salgado ha confirmat que el model és el de Solbes del desembre.

2. Els fons es divideixen en dos tipus: el de Garantia dels Serveis Públics Fonamentals i el de Suficiència Global per la resta de competències de totes les CCAA.

3. Al fons de Garantia de Serveis Públics Fonamentals s’hi destina el 80% dels recursos: 75% aportat per les CCAA i 5% per l’Estat.

OBJECTIU MÍNIM GENERALITAT: MÀXIM 65%. S’incompleix en un 15%.

4. Els ...
16-07-2009
Països Catalans
 
 
L’empresa Aplicacions Informàtiques del Vallès ha pactat amb la plantilla un expedient de suspensió, per tal de poder mantenir els llocs de treball, malgrat la situació de dificultat econòmica del negoci. Segons l’acord, l’ERO afectarà la totalitat de la plantilla, cadascun dels i les membres de la qual deixaran de treballar 120 dies, fins a finals de juny de 2010. Tanmateix, la suspensió no podrà afectar a la vegada a més d’un 40% del total de 17 empleats i empleades de l’empresa i el període d’inactivitat no tindrà conseqüències en la paga extra de Nadal, que serà complementada per l’empresa, ni en les vacances i la seva remuneració, ni restaran el plus d’antiguitat, ni a efectes econòmics ni d’indemnitzacions.

D’aquesta manera, des de la ...
15-07-2009
Acció Sindical
 
 
La setmana passada, va tenir lloc a París una reunió de la Coordinadora de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat (PSNSE), en la que es va acordar convocar una Assemblea General per la propera tardor, per tal de rellançar la plataforma, consolidar la seva estructura i incrementar i intensificar la seva tasca internacional. En aquesta reunió, va assistir-hi Carles Sastre, secretari d’Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Intersindical-CSC, així com representants d’altres sindicats com el basc LAB, el cors STC, el sard CSS i UGTG i USTKE, de les illes Guadalupe i Kanaky (nova Caledònia), respectivament.

A la trobada, també s’acordà millorar i traduir a les diferents llengües dels sindicats membres el recent web de la PSNSE, així com es conegué ...
14-07-2009
Internacional
 
 
La Intersindical-CSC ha rebutjat la darrera proposta de sistema de finançament de la ministra Salgado, ja que afirma que aquesta és insuficient i inconcreta i que perpetua l’espoli fiscal i la dependència econòmica amb l’Estat espanyol. En aquest sentit, el sindicat nacional i de classe manté la reivindicació del concert econòmic per als Països Catalans, “especialment en una situació com l’actual, per tal de fer possibles les mesures bàsiques per impulsar l’economia, garantir la plena ocupació i finançar uns serveis públics de qualitat”.

Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, ha afirmat que “les millores del nou sistema només serviran per eternitzar l’espoli fiscal del nostre país, a la vegada que el govern de Madrid segueix mantenint any rere any la darrera paraula sobre ...
13-07-2009
Països Catalans
 
 
Avui s’ha firmat l’expedient de regulació de la planta d’Ingenico a Sant Cugat del Vallès, que pràcticament significa el tancament del centre. Des de la Intersindical-CSC, amb representació al comitè d’empresa, es denuncia que aquesta mesura significa una deslocalització encoberta de totes les tasques d’I+D, ja que 38 persones es queden sense feina (algunes d’elles, prejubilades), mentre que tan sols en queden 7 en plantilla, per fer tasques de manteniment. D’aquesta manera, segons el sindicat nacional, Ingenico ha decidit retornar les tasques de recerca i innovació a l’Estat francès, d’on és el capital original, tot i que afirma que l’empresa ha pres aquesta decisió per “motius polítics, ja que no hi havia raons econòmiques ni organitzaves per impulsar aquesta mesura”. En aquest sentit, la Intersindical-CSC ...
09-07-2009
Acció Sindical
 
 
Després dels reiterats retards en l’acord per al nou sistema de finançament per a les diverses autonomies dels Països Catalans sota administració espanyola, s’acosta la data del 15 de juliol, la de l’enèsima promesa de data límit i la qual ja comença a relativitzar-se, des de diversos àmbits. En tot cas, però, el que sí que sembla clar és que les propostes del govern central es troben encara lluny de satisfer les necessitats de la població catalana i no responen en cap cas a l’exigència de la Intersindical-CSC d’equiparar els seus resultats als del concert econòmic, ja que ni tan sols compleix amb el model de l’escarransit Estatut que el propi govern central acceptà.

Aquesta sagnia constant, unida a la manca de competències efectives ...
08-07-2009
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660