NOTÍCIES
L’empresa Danel Grafidix va celebrar ahir eleccions parcials, per escollir els i les representants del col•legi de tècnics i administratius, ja que les anteriors eleccions havien quedat desertes. Així, en la votació que va tenir lloc, la plantilla va fer confiança a la Intersindical-CSC, que va presentar llista única i va obtenir els seus dos primers delegats a l’empresa i, per tant, a partir d’ara serà present en el seu comitè, que en té un total de cinc.

Danel Grafidix és una empresa del sector de les arts gràfiques situada a la Zona Franca de Barcelona que prèviament ja havia tingut representació de la Intersindical-CSC. Amb aquestes eleccions parcials, doncs, el sindicalisme nacional i de classe torna a ser present al comitè de l’empresa ...
19-05-2009
Eleccions sindicals
 
 
Els passats 14 i 15 de maig es van celebrar a Galícia diverses reunions de la Comissió preparatòria del Primer Congrés Europeu de la Dona Treballadora, que tindrà lloc el proper mes de novembre, a Txèquia, per iniciativa de la Federació Sindical Mundial.

Per part de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, la seva secretària general, va participar en aquesta trobada, organitzada pel sindicat gallec CUT, conjuntament amb delegacions de LAB (País Basc), la Intersindical Canària, la CGT (Estat Francès), sindicats de Txèquia i altres.

Després d’intensos debats per posar en comú el document, es va aprovar el text base per treballar des d’ara fins al Congrés. De la mateixa manera, també s’aprovà la declaració final, on es recull la voluntat que ha de guiar ...
18-05-2009
Internacional
 
 
Aquest matí, a la seu de LAB de Sant Sebastià, s’hi ha presentat un document subscrit per més de 30 sindicats de fora del País Basc en el que aquests donen suport a la vaga general que s’hi realitzarà el proper 21 de maig. En aquest acte hi eren presents Ainhoa Etxaide, secretària general de LAB, Carles Sastre, secretari d'Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Intersindical-CSC, i representants d’Intersindical Canaria, CUT (Galícia), Trabajadores Unidos (Castella), Intersindical de Aragón i Cobas (Estat espanyol).

El manifest subscrit (que podeu llegir complet aquí) exigeix com a punts bàsics per fer front a la crisi actual reclamacions allunyades de les demanades de retallades de drets i flexibilització de les relacions laborals, defensades per les patronals. Per ...
15-05-2009
Internacional
 
 
Durant el debat de política general de l'Estat espanyol, en el qual calia valorar l’actual situació d’atur accentuat i qüestionament dels drets socials i laborals, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha decebut una vegada més i ha apostat per implementar més mesures liberals per superar la crisi, evitant virar cap a la via social i la cessió dels recursos justos i les eines necessàries per als Països Catalans.

D’aquesta manera, l’executiu central ha seguit la línia traçada fins el moment actual, anunciant nous xecs per a automòbils i ordinadors, reduccions d’impostos a les empreses i disminucions de la despesa pública (sumant ja una reducció de 2.500 milions respecte els pressupostos de l’Estat originals), unes polítiques allunyades de les necessitats socials ...
14-05-2009
Laboral
 
 
Tal com es preveia a causa de les contínues reduccions dels mesos anteriors, les comunitats autònomes de les Illes Balears i Pitiüses i el País Valencià van presentar creixements anuals de l’IPC de -0,1%, durant el passat abril, segons les dades publicades avui per l’Instituto Nacional de Estadística (INE).

D’aquesta manera, malgrat que la inflació mensual ha estat positiva, l’increment no ha estat suficient per fer créixer les xifres anuals, el que ha comportat que la de Barcelona sigui l’única província catalana amb IPC positiu (del 0,7%), el que destaca enfront les taxes negatives de Castelló (-0,7%), Tarragona (-0,5%) o Girona (0,4%). Per la seva banda, Lleida i Alacant han presentat reduccions de l’IPC del -0,2% i a la província de València no hi ...
13-05-2009
Laboral
 
 
La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, on hi participa la Intersindical-CSC, organitza els propers dies les VII Jornades sobre Colòmbia, amb el títol “Propostes per a la pau a Colòmbia: una perspectiva regional”. Aquest esdeveniment començarà el proper dijous, 14 de maig, a la sala d’actes de la Casa del Mar (c. d’Albareda, 1, de Barcelona) i durarà dos dies, amb la intenció d’analitzar, reflexionar i proposar solucions, diàlegs i vies per avançar cap a la pau i la justícia social al país andí.

La perspectiva regional d’aquesta edició de les jornades es justifica per si sola atesa la creixent influència del conflicte colombià en els països veïns i el paper que poden tenir aquests per resoldre’l. D’aquesta ...
12-05-2009
Internacional
 
 
La Intersindical-CSC ha esdevingut la força més votada en les eleccions sindicals celebrades entre el personal funcionari de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, segon municipi de l’Alt Penedès, quant a població. D’aquesta manera, malgrat ser la primera vegada que s’hi presentava i, per tant, sense disposar de representació prèvia, el sindicat nacional ha obtingut dues delegades de personal, quedant per davant de CCOO, que ha aconseguit un representant, i USOC, que no ha arribat a obtenir-hi representació. La nova forma de fer sindicalisme i la ferma defensa dels drets de les treballadores i els treballadors, doncs, marcaran l’acció de les representants del funcionariat de l’administració local penedesenca.

D’aquesta manera, la Intersindical-CSC segueix creixent en nous centres de treball i, en especial, es consolida al ...
11-05-2009
Eleccions sindicals
 
 
(Publicat el web de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC)

Segons les dades del Ministeri de Treball i Immigració espanyol, a desembre de 2008, als Països Catalans (Principat, Illes Balears i País Valencià) hi van haver 242.952 accidents laborals, dels quals 191 van ser mortals (només 7 menys que l’any anterior). El fet de tornar-les a destacar es deu a que aquestes dades ens permeten fer un dibuix molt exacte d’aquelles persones que pateixen accidents laborals i conseqüentment d’aquelles que potencialment en podrien patir.

Les dades del Ministeri de Treball i Immigració espanyol ens indiquen que el percentatge més elevats d’accidents laborals es troba en:

* Treballador/a menor de 35 anys.

* Treballador/a amb contracte temporal ( més d’un 50% dels accidents), ...
08-05-2009
Seguretat i salut laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660