NOTÍCIES
Aquest matí, el president del govern de Catalunya, José Montilla, i el ministre de Foment, José Blanco, han anunciat un acord pel qual la Generalitat gestionarà “la regulació, la planificació, la gestió, la coordinació i la inspecció dels serveis, i les activitats i la potestat tarifària” del servei de Rodalies, a partir de l’1 de gener de 2010. Igualment, si l’1 de gener de 2011 no es renovés el contracte-programa mitjançant el qual durant l’any anterior es regularia la gestió del servei de trens, a partir de llavors es faria efectiu el traspàs complet del mateix i de les seves infraestructures.

Davant d’aquest anunci, des de la Intersindical-CSC, es mostra la satisfacció de saber que finalment hi haurà traspàs, malgrat que es recorda que ...
07-05-2009
Països Catalans
 
 
(Comunicat de la Federació d'Administració Pública de la Intersindical-CSC)

Els temps que corren, en què les classes més desafavorides necessiten més que mai la protecció dels poders públics i l’economia requereix la participació del sector públic com a generador de demanda, exigeixen més que mai que les treballadores i treballadors vegin garantits els seus drets, la protecció social i una atenció pública de qualitat que els permeti ser subjectes actius en la generació de demanda interna.

Cal, doncs, que, enlloc de precaritzar encara més l’ocupació i abaratir els ja lliures acomiadaments, els poders públics s’erigeixin de manera decidida en garants de la qualitat de les prestacions que la llei els encomana, millorin la seva efectivitat i la seva eficiència i garanteixin que ...
06-05-2009
Laboral
 
 
Segons l’Instituto Nacional de Estadística, durant el passat mes d’abril, més de 12.000 persones es van afegir al nombre d’aturades i aturats als Països Catalans sota administració espanyola, incrementant així una xifra que sembla que no tingui fre i que ja s’ha consolidat per damunt del milió (i que l’Enquesta de Població Activa eleva fins a més d’1.250.000). Concretament, l’augment respecte el mateix mes de l’any passat ha estat d’un 72,78%, malgrat que, aquesta vegada, l’increment ha estat inferior al d’altres mesos i, fins i tot, a les Illes Balears i Pitiüses, s’ha reduït, entre altres motius per la contractacions realitzades en motiu de la Setmana Santa.

Tanmateix, tot i aquesta moderació en la destrucció d’ocupació, les taxes dels Països Catalans segueixen sent molt ...
05-05-2009
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC es va manifestar el matí del divendres, en motiu de l'1 de maig, pels carrers de Barcelona. El sindicat va reivindicar la concentració de forces socials, per tal d’impulsar la convocatòria d’una vaga general com a resposta a la retallada dels drets socials i laborals que està comportant la crisi i per reivindicar polítiques efectives contra l’atur. La convocatòria, que aplegà més de 500 persones, es va iniciar amb una ofrena floral al monument de Francesc Layret, a la plaça de Goya de Barcelona.

Un cop finalitzada la marxa, va tenir lloc un dinar al Casinet d’Hostafrancs, en el qual diversos membres del sindicat hi realitzaren parlaments i que clogué la seva secretària general, Isabel Pallarès, recordant la xifra de les 1.250.000 ...
04-05-2009
Intersindical-CSC
 
 
Des de la Intersindical-CSC, fem una crida a la mobilització, per tal que aquest primer de maig serveixi per exigir que aquesta crisi no la pagui la classe treballadora i per avançar cap al canvi social i nacional que necessitem (podeu llegir aquí el manifest complet).

Així, fem un recordatori d'aquelles accions a les que convoquem per demà, 1 de maig:

Barcelona

Ofrena floral a Francesc Layret de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, a les 11.30

Manifestació de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, a les 12.30

Dinar popular de la Intersindical-CSC
centre Cívic Casinet d'Hostafrancs, a les 14.00

Ofrena floral a Francesc Layret de la CAJEI i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC
plaça de Goya, a les 17.00

30-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
El govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar ahir el projecte de llei de l’Agència Catalana de la Inspecció de Treball, mitjançant el qual es crea l’organisme des del qual s’executaran les competències en matèria d’Inspecció de Treball que es preveu que es traspassin l’any vinent. Tanmateix, encara falta que es tanquin els detalls d’aquest traspàs, en una reunió entre la Generalitat catalana i el govern central que ha de tenir lloc el proper mes de juny.

Malgrat tot, ateses les darreres trobades bilaterals entre els executius autonòmic i estatal, sembla que les competències de la Generalitat seran molt minses i, en cap cas, suposen el control per part seva de les polítiques de control i seguiment de les relacions laborals en les ...
29-04-2009
Laboral
 
 
La directiva europea que havia de permetre la jornada laboral de 65 hores finalment ha estat enterrada, ja que el Parlament Europeu i els estats membres no s’han posat d’acord per acordar la mesura. Aquest és el primer cop que no s’arriba a un acord entre les dues parts per consensuar una directiva, un fet que probablement es deu al fort rebuig social que la directiva va fer esclatar i la necessitat dels eurodiputats i eurodiputades de guanyar certa credibilitat de cara a les pròximes eleccions europees, malgrat els intents de la presidència txeca per imposar les mesures.

Cal felicitar-nos que, finalment, la pressió ciutadana hagi frenat la directiva i que la generalització de la jornada de 65 hores no sigui ara per ara ...
28-04-2009
Laboral
 
 
(Manifest en motiu de l'1 de maig)

Arriba un altre 1r de maig, aquest en plena crisi econòmica, i com sempre, ens toca el rebre els treballadors i les treballadores que no l’hem provocada. La fallida d’un sistema econòmic basat en l’especulació i la vesant més salvatge del capitalisme, en el neoliberalisme més radical, mancat de qualsevol mena de regulacions ni de límits, deixant que “el mercat reguli la situació”, ens ha portat on estem. És més, en lloc d’atacar els vicis estructurals del sistema, aquesta cobdícia dels poders econòmics ha estat subvencionada i tutelada pels governs i les institucions polítiques.

Ara, quan les coses van mal dades i el sistema es col·lapsa, els treballadors i les treballadores som cridats a ...
27-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660