NOTÍCIES
Malgrat que les dades mensuals de l’Institut Nacional d’Estadística van assenyalar a principis d’abril que els Països Catalans havien superat el milió de persones a l’atur, els resultats trimestrals publicats avui a l’Enquesta de Població Activa demostren que la incidència de la desocupació és encara major, superant les 1.250.000 persones en aquesta situació. D’aquesta manera, segons aquesta enquesta, Catalunya ja ha arribat fins els 622.700 aturats/des, el País Valencià ja en té 491.200 i les Illes Balears i Pitiüses ja es troben amb 110.800 desocupats/des, així que, unint-ho a les més de 30.000 persones sense feina de la Catalunya Nord, ja se supera el milió i quart d’aturats/des.

Aquestes xifres equivalen a més del doble que les del mateix trimestre del 2008, mentre que ...
24-04-2009
Laboral
 
 
El passat dimarts, 21 d’abril, la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC va organitzar una trobada amb representants dels moviments socials que han protagonitzat les darreres lluites als territoris d’ultramar de l’Estat francès (eufemisme usat per no parlar de “colònies”) que va venir seguida d’una conferència pública. Així, per part del col·lectiu 5 de febrer de Martinica va assistir-hi un membre del sindicat UGTM (Unió General de Treballadors de Martinica, tercera força sindical del país), mentre que, per part del Liannaj Kont la Pwofotasion de Guadalupe, hi era present un membre de la UGTG (Unió General de Treballadors de Guadalupe, primera força sindical del país).

Ambdós representants van explicar com es desenvolupen i els motius que han provocat les vagues generals ...
23-04-2009
Internacional
 
 
La branca juvenil del sindicat nacional i de classe anima als seus afiliats i afiliades a participar als diferents actes que es celebraran arreu del país coincidint amb el 23 d'abril, en favor de la unitat lingüística i nacional dels Països Catalans.

En aquest sentit, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC dóna suport a totes les iniciatives que es duran a terme arreu dels Països Catalans, al llarg dels propers dies.

Podeu seguir les diferents convocatòries i mobilitzacions a les que s'insta a participar des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC a l'agenda del seu espai web.

Consulteu l'agenda ...
22-04-2009
Països Catalans
 
 
Una de les conseqüències econòmiques de l’augment de l’atur i la reducció dels ingressos de bona part de les classes treballadores catalanes és la manca de poder adquisitiu amb què aquesta es troba i la limitació del consum que això comporta. Aquest procés, a la vegada, està provocant la moderació de la inflació que està tenint lloc (atesa la reducció de la demanda per a un mateix volum d’oferta) i un progressiu agreujament de la crisi, ja que els ingressos de les empreses es redueixen i això comporta nous acomiadaments, el que fa entrar la situació en un espiral del que n’és difícil sortir.

Així, els sectors de la construcció i la indústria, més afectats per les necessitats de crèdit o la bombolla especulativa, ...
21-04-2009
Laboral
 
 
L'actual situació de crisi econòmica està essent molt utilitzada per la dreta, amb l'objectiu de fer avançar els seus plantejaments i aprofundir en la lògica neoliberal que la caracteritza, retallant drets socials i laborals per a les classes treballadores. Avui n'hem tingut dues noves mostres, tant de la patronal catalana com d'un expresident espanyol, que coincideixen en les seves receptes conservadores per superar la crisi.

Així, per una banda, Joan Rosell, president de l'organització empresarial Foment del Treball, ha reclamat una modificació de la legislació laboral, per tal d'abaratir l'acomiadament i, segons ell, lluitar així contra l'atur i evitar que els empresaris i les empresàries hagin de realitzar contractes temporals. De la mateixa manera, ha afirmat que ara no cal augmentar la despesa pública ...
20-04-2009
Laboral
 
 
Dimecres passat, el conseller d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, i el ministre de la mateixa matèria del govern central, Miguel Sebastián, van viatjar a Alemanya per entrevistar-se amb la direcció de Volkswagen, per tal de negociar la fabricació del model d’Audi Q3 a la planta de SEAT de Martorell. Tanmateix, malgrat que s’esperava que la trobada servís per assegurar el que hagués suposat el futur de la fàbrica catalana i de 1.500 llocs de treball, l’empresa no va avançar la decisió final i va limitar a afirmar que la faria pública en breu.

Aquest episodi, però, amb limitats resultats pràctics, sí que té un alt contingut simbòlic. Tal com ja va succeir amb el viatge del President Montilla a Japó, el ...
17-04-2009
Laboral
 
 
Reunió pública / debat amb Patrick Doré, secretari general de la Unió General de Treballadors de Martinica (UGTM), i Mirlin Davallé, secretari de relacions internacionals de la Unió General de Treballadors de Guadalupe (UGTG).
Dia i hora: 21 d’abril, a les 20.30
Lloc: Casal Jaume I (23 avinguda del Liceu (Perpinyà))
Organitza: Intersindical-CSC – Unió Territorial de la Catalunya Nord

El conflicte social que afecta Guadalupe i Martinica recorda la naturalesa dels vincles que uneixen aquestes dues nacions amb l’Estat francès: uns vincles colonials que accentuen les desigualtats socials que patim. Els treballadors i les treballadores d’aquestes dues nacions han aconseguit obrir un cicle reivindicatiu popular conegut per tothom. Molts dels progressos socials (incloent l’augment de 200 € en els salaris més baixos), culturals ...
16-04-2009
Intersindical-CSC
 
 
Malgrat que la pujada mensual de l’IPC ha estat superior el mes de març que el febrer (llavors, aquesta fou del 0% a les tres comunitats), el creixement anual segueix moderant-se i aproximant-se a una inflació nul•la. De fet, malgrat que a Catalunya aquesta se situa en un 0,4% i a les Illes Balears i Pitiüses, en el 0,2%, al País Valencià l’increment de l’IPC anual ja equival a 0 i aquest fins i tot és negatiu a les províncies de Tarragona (-0,6%), Castelló (-0,5%), Girona (-0,3%) i Lleida (-0,2%). Per altra banda, és Barcelona (+0,7%) qui empeny una mica cap amunt els preus.

Aquestes xifres s’expliquen sobretot per la baixada del preu del petroli (el barril de Brent ha passat de costar més ...
15-04-2009
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660