NOTÍCIES
(Publicat al web de la STEC - Federació de l’Ensenyament de la Intersindical-CSC)

Convoquem a la vaga el 19 de març, perquè entenem:

La necessitat de mantenir la convocatòria d’oposicions.
El Departament d’Eduació ha retallat totalment l’oferta d’ocupació d’aquest any, a primària (200 per a l’especialitat d’anglès) i, malgrat l'increment a secundària de 240 places sobre les 1990 que figuraven a l'Acord, l'oferta total és absolutament insuficient per assolir l'objectiu de fer possible l'accés a la funció pública del personal interí per reduir a un 8% la inestabilitat al 2011, segons l’Acord del 29 d’abril del 2008.

Per contra, ha proposat l’increment voluntari de jornada lectiva (hores extres), que perjudica i empitjora la qualitat de l’ensenyament perquè:
- No valora el ...
17-03-2009
Laboral
 
 
Avui han tingut lloc eleccions sindicals parcials a l’empresa de serveis a la indústria Air Products Services Europe SA, de 306 treballadors/es, situada a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i que ofereix els seus serveis per a tota Europa. S’havien d’escollir 6 delegats/des, d’un comitè de 13 persones, i la Intersindical-CSC hi ha presentat candidatura per primera vegada, amb la circumstància novedosa que cap dels i les que l’integraven era català de naixement o adopció, sinó que tots/es provenien de Bèlgica, Alemanya, Holanda o Portugal. Malgrat els seus orígens diversos, ha confiat en el sindicalisme nacional i de classe i han aconseguit 2 delegats/des, mentre que CCOO n’ha obtingut 3 i UGT, qui fins ara era l’únic sindicat amb representació al comitè, n’ha obtingut 1.
16-03-2009
Eleccions sindicals
 
 
Les eleccions sindicals que han tingut lloc a l’Ajuntament de Llorenç del Penedès han revalidat la delegada de personal que ja hi havia i que es presentava per la Intersindical-CSC. La tasca de la delegada ha estat molt destacada els darrers anys, defensant en tot moment els drets laborals de les treballadores i els treballadors, negociant dos convenis col•lectius i gestionant molt satisfactòriament diverses situacions conflictives, en favor de la plantilla de l’Ajuntament.

Bona prova de la confiança que se li ha donat a la delegada i a la Intersindical-CSC ha estat la presentació, sota les llistes del mateix sindicat, de dues candidates més, per tal de garantir reserves en cas que la delegada reescollida hagués de deixar la feina o renunciar a la ...
13-03-2009
Eleccions sindicals
 
 
Les dades presentades aquest matí respecte la inflació a les comunitats de Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses i el País Valencià ha reflectit un fidel continuisme respecte l’evolució dels preus, en relació amb les dades del mes anterior, ja que, en els tres casos, la variació mensual global ha estat nul•la. Tanmateix, pel que fa als canvis interanuals, el creixement de l’IPC encara s’ha reduït més que en el mes de gener i actualment oscil•la entre el 0,7% del País Valencià i l’1% de Catalunya, amb les Illes Balears i Pitiüses entremig, amb un 0,8%.

Les causes han estat, una vegada més, el baix preu del transport, a causa de la reducció del cost del petroli, i la manca de consum de les ...
12-03-2009
Laboral
 
 
L’executiu espanyol ha aprovat noves mesures per combatre la crisi amb dubtós resultat pràctic, basades moltes d’elles en reducció d’impostos i quotes empresarials i hipotecant així la capacitat d’emprendre altres fórmules de suport basades en la potenciació dels serveis socials o les ajudes per a desocupats/des.

Per una banda, el Consell de Ministres va aprovar divendres passat la creació d’un nou tipus de contracte per a persones que portin cobrant l’atur un mínim de tres mesos, en la qual es bonificaria el 100% la quota a la Seguretat Social (per un import equivalent a la prestació que hauria percebut l’aturat/da), i es pretén potenciar la contractació a temps parcial, bonificant-la de forma permanent amb una reducció de la quota equivalent a 30 punts més ...
11-03-2009
Laboral
 
 
El sindicalisme nacional i de classe ha obtingut uns excel•lents resultats a les eleccions a l’empresa de productes de plàstic Soskai, a Les Preses (La Garrotxa), en obtenir 7 representants dels i les 9 en joc. Aquest resultat ha estat possible gràcies a la tenaç lluita pels drets laborals dels i les 122 membres de la plantilla que ha protagonitzat la Intersindical-CSC, en especial contra el fraudulent expedient de regulació que la direcció va presentar recentment i que ha estat denunciat davant Inspecció de Treball, la qual està estudiant-ne la reclamació.

Fins ahir, quan van tenir lloc les eleccions, la Intersindical-CSC tenia 3 delegats/des, però el 80% dels vots emesos a favor seu han permès doblar amb escreix la representació. Els casos denunciats i ...
10-03-2009
Eleccions sindicals
 
 
El dissabte passat el Consell Presidencial de la Federació Sindical Mundial (FSM) reunit a Nicòssia (Xipre) va ratificar la decisió de reconèixer la Intersindical-CSC com a membre de ple dret, el que ha convertit aquest en el primer sindicat català acceptat per una federació internacional.

La Intersindical-CSC és membre observador de la FSM des del 2006, l’any següent ja va organitzar la trobada regional europea de la federació i en el Congrés del passat desembre es va votar la tramitació de la sol·licitud per ser reconeguts/des com a membres de ple dret. Amb el nou pas, doncs, el sindicalisme nacional i de classe català assoleix una fita històrica que permetrà col·locar els Països Catalans en el mapa sindical mundial.

Per la seva banda, ...
09-03-2009
Intersindical-CSC
 
 
Aquest matí s’han realitzat les eleccions sindicals a ING Lease, entitat financera de crèdit ubicada a Barcelona, amb 31 treballadors/es en plantilla. La Intersindical-CSC era l’únic sindicat que s’hi presentava i, conseqüentment i després que ho votés tota la plantilla, ha obtingut els dos delegats i la delegada que a partir d’ara defensaran els drets laborals dels empleats i empleades de l’empresa.

Amb aquest nou èxit, el sindicalisme nacional i de classe segueix creixent i consolidant-se en tots els sectors, per fer front a l’augment de la precarietat amb què amenaça aquesta crisi i vetllar per unes condicions de treball dignes i justes per a tots els treballadors i totes les treballadores. ...
06-03-2009
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660