NOTÍCIES
(Article de la Federació d'Administració Pública de la Intersindical-CSC)

Selecció de personal: serà el sudoku la pedra filosofal?

Una vegada més, una bona pila de companyes i companys han passat pel tràngol d'una primera prova d'unes oposicions. Parlem -moltes i molts, ja ho sabeu pel títol d'aquest article- de les proves en curs per a l'accés al cos subaltern de la Generalitat. És que la cosa té "d'allonses": no podem pas dir que la convocatòria no va seguir les seves bases. Però sí podem dir que posar el tall de la nota en un exercici que tenia com a part fonamental un "sudoku", en lloc de plantejar qüestions relacionades amb les tasques pròpies del cos és, com a mínim, desencertat.

Funció ...
14-01-2009
Acció Sindical
 
 
(Article d'Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, publicat al Crònica)

El David és un militant de l’Associació Cultural La Fornal de Vilafranca del Penedès, entre d’altres organitzacions, que va ser detingut la passada nit de Reis (curiós, el regal...) i al qui ara se li exigeix complir una sentència referent a uns fets ocorreguts el 12 d’octubre del 1998 i jutjats poc després. Així, arran de disturbis entre feixistes i anti-feixistes, llavors van condemnar en David a un any i mig de presó, una pena que, en ser inferior a dos anys, fins ara havia quedat sense executar. Tanmateix, 10 anys més tard dels fets i a menys de dos anys de la prescripció del delicte, la justícia s’ha aferrat a una condemna ...
13-01-2009
Països Catalans
 
 
Segons algunes previsions que ja han aparegut a la premsa, els resultats de la banca espanyola per a aquest 2008 rondaran uns beneficis de 18.000 milions d’euros, tan sols un 0,1% inferiors a l’any anterior. Així, malgrat que en el context internacional la situació era més complicada, el govern espanyol va impulsar fa uns mesos una política de suport a la banca semblant a la de la resta d’estats europeus i nord-americans, injectant fins a 50.000 milions d’euros al sistema financer i atorgant avals de fins a 100.000 milions d’euros a la banca.

Que la situació era diferent ja se sabia, en la mesura que els informes trimestrals mostraven la bona salut de la banca espanyola, però tot i així l’executiu central va optar ...
12-01-2009
Laboral
 
 
Més de 700 morts després de l’inici de l’ofensiva israeliana a Gaza, tant el govern israelià com Hamàs han rebutjat un alto al foc sol•licitat per l’ONU, mantenint una situació de conflicte en la que qui rep més és la població civil, especialment palestina, i que allunya altra vegada la possibilitat d’encarrilar un procés de pau. Els drets humans i els pactes internacionals són sistemàticament vulnerats, l’Estat d’Israel és incapaç de frenar una ofensiva totalment desproporcionada en relació a les provocacions prèvies de Hamàs i la comunitat internacional es mostra erràtica a l’hora de frenar uns atacs que dia rere dia es cobren desenes de víctimes innocents.

És per aquest motiu, doncs, que, des de la Intersindical-CSC us convoquem a participar a la manifestació ...
09-01-2009
Internacional
 
 
L’any que va acabar fa poc més d’una setmana ha viscut un augment històric del nombre d’aturats i aturades als Països Catalans, deixant a més de 850.000 persones sense feina, enfront les 530.000 que es trobaven en aquesta condició a principis d’any (el que ha suposat un increment del 60,75%). Aquest augment ha estat comú a tot l’Estat espanyol, tot i que la mitjana d’aquest ha estat d’un increment anual de menys del 47%, el que suposen gairebé 14 punts percentuals de diferència. Queda clar, doncs, que la manca d’eines, competències i recursos, unit a l’espoli fiscal patit, fa els Països Catalans especialment vulnerables a patir més severament situacions de crisi com l’actual i dificulta enormement la possibilitat de fer-hi front.

D’aquesta manera, l’any ...
08-01-2009
Laboral
 
 
El dia 5 de gener, l’Instituto Nacional de Estadística (INE), va presentar les dades referents a l’indicador avançat de l’IPC harmonitzat. A nivell estatal, doncs, es preveu que la inflació del 2008 es quedi en l’1,5%, una xifra molt inferior a la que es podia esperar durant l’estiu, quan es rondava un increment entorn del 5%, a causa de l’elevat preu del petroli i que el consum encara no havia patit la davallada que finalment ha tingut lloc. La xifra referent a l’IPC als Països Catalans no se sabrà fins la publicació de les dades definitives, però no es preveu que divergeixi massa de l’estatal, ja que en els darrers mesos s’hi ha aproximat força (amb algunes dècimes menys en el cas de les Illes ...
07-01-2009
Laboral
 
 
(article d'Oriol Junqueras, publicat a l'Avui)

En els anys 50, el rebuig cap a la dictadura franquista s'expressava a través d'un ampli ventall que anava des de l'acció directa dels maquis anarquistes fins a les vagues de 1951 i de 1956, passant per la feina discreta -i decisiva- d'intel·lectuals i mestres, i també de centenars de milers de mares i pares (sense els quals resultaria inexplicable el compromís democràtic, social i nacional de les successives generacions). Evidentment, però, els opositors a la dictadura no ho van tenir mai fàcil, perquè cal tenir sempre present que el franquisme no només era un règim assassí, sinó que, a més, va assassinar molt i va assassinar fins al final.

I, sens dubte, el 1958, el passat ...
02-01-2009
Intersindical-CSC
 
 
Gairebé mig any després de l’incompliment del termini que marcava l’Estatut per pactar un nou sistema de finançament, el ministre d’Economia espanyol, Pedro Solbes, ha presentat una proposta que segueix sense complir els mínims requisits que exigeix el text estatutari que el mateix govern central va votar. Així, el darrer model proposat és inconcret quant a quantitats a percebre i d’on treure els diners, no respecta els principis de bilateralitat i d’ordinalitat i no canvia l’essència de l’anterior model, sinó que tan sols n’actualitza alguns aspectes.

Des de la Intersindical-CSC, doncs, es rebutja enèrgicament la proposta de l’executiu espanyol i, tanmateix, recorda que, encara que es respectessin les mínimes exigències marcades per l’Estatut, el sistema que en resultaria seguiria essent insuficient, ja que no ...
31-12-2008
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660