NOTÍCIES
Primera

Els governs dels Estats Units i la Unió Europea han anunciat programes de rescat de 3 trilions d’euros per als bancs! On troben sumes tan elevades? D’on les obtenen i a qui les hi atorguen?

Aquests 3 trilions d’euros s’obtenen a partir dels impostos dels ciutadans i les ciutadanes i especialment dels i les treballadores i es donen a banquers/es. Als bancs capitalistes. Aquesta és la veritat.

Segona

El seu argument és que estan donant aquestes grans sumes als bancs per ajudar als i les prestatàries. Si és així, per què no les donen directament als i les prestatàries, enlloc de donar-les-hi als bancs?

Perquè no donar-les-hi als i les desocupades i persones que passen gana? La veritat és ...
20-10-2008
Internacional
 
 
En les eleccions que van tenir lloc ahir, 16 d’octubre, a l’empresa SOREA Tarragona, el sindicalisme nacional i de classe va protagonitzar una nova victòria, en aconseguir revalidar la majoria absoluta. Així, la Intersindical-CSC va aconseguir 5 dels 9 representants en joc i ja porta quatre legislatures seguides mantenint la majoria absoluta en el comitè de l’empresa.

A diferència del succeït en les dues anteriors eleccions, també hi van presentar llista els sindicats CCOO i UGT, aconseguint 4 delegats el primer i cap el segon. Tanmateix, cal remarcar que CCOO va protagonitzar una campanya molt demagògica, però, tot i això, la Intersindical-CSC ha aconseguit fer prevaler la feina feta durant els últims anys.

Amb aquest nou èxit, la Intersindical-CSC es consolida com ...
17-10-2008
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC i la Federació Sindical Mundial (FSM) denuncien el govern d’Autràlia, les lleis anti-laborals i la Comissió Australiana de la Construcció, que dicten persecucions contra sindicalistes i treballadors/es que lluiten per les seves conquestes i drets.

Donem ple suport i ens posem al costat del company Noel Washington i protestem per la criminalització de la seva acció sindical. Expressem la nostra solidaritat amb els/les treballadors/es de la construcció, CFMEU i la UITBB, i les seves lluites per resistir el terrorisme del govern.

Unim la nostra veu a les dels i les treballadores de tot el món que resisteixen els intents de criminalitzar les lluites dels i les treballadores i per la conquesta de les llibertats sindicals i democràtiques en tots els països ...
16-10-2008
Internacional
 
 
Després que des de l’executiu central, teòricament d’esquerres, s’hagi defugit durant els darrers mesos impulsar mesures per tal de garantir que les conseqüències de la crisi no la paguin les classes treballadores, els acords que Zapatero pogués tancar amb Rajoy no podien comportar bons auguris. I, efectivament, la trobada entre els dos polítics ha servit només per ratificar les accions que està impulsant el govern espanyol i per acordar obrir dos debats que perjudiquen, encara més, les classes treballadores.

Així, per una banda, Zapatero i Rajoy han acordat convocar el Pacte de Toledo, per tal d’estudiar canvis en la Seguretat Social i reformar el sistema de pensions, per tal de reduir-ne les despeses. Aquests canvis arribarien només dos anys més tard que la reforma ...
15-10-2008
Laboral
 
 
Malgrat que els titulars dels mitjans explicaran que l’increment interanual de l’IPC s’ha reduït als Països Catalans, durant el passat mes de setembre, la realitat és que aquesta xifra es manté encara molt elevada i afecta sobretot als béns de primera necessitat, els quals són de consum necessari per la ciutadania. D’aquesta manera, en el següent requadre podem veure com la inflació s’ha situat en un augment interanual d’entre el 4,3 i el 4,5%, arreu dels Països Catalans, però amb creixements especialment rellevants en qüestions com l’alimentació, l’habitatge o el transport, els quals consumeixen bona part dels salaris de les rendes baixes. És per aquest motiu, doncs, que, més enllà de les dècimes que pugen o baixen cada mes, en funció del preu del petroli ...
14-10-2008
Laboral
 
 
Segons ha anunciat la direcció de Nissan Motor Ibérica, l’empresa pretén acomiadar 1.680 dels seus treballadors i treballadores de la Zona Franca i de Montcada, per tal de millorar els seus marges de beneficis, després que es reduís la producció de vehicles els últims mesos. Així, malgrat que és cert que aquesta producció s’ha reduït en un 11% i les exportacions ho han fet en un 17,5%, de gener a agost, no és menys cert el fet que, entre els dos darrers anys fiscals (que es calculen de març a març), l’empresa ha aconseguit a l’Estat espanyol beneficis de 143 milions d’euros (87 milions, el 2006, i 56 milions, el 2007), així com les fàbriques catalanes s’han mostrat molt rendibles i productives.

D’aquesta manera, ...
13-10-2008
Laboral
 
 
El govern espanyol ha anunciat aquesta setmana una injecció de 30.000 milions d’euros (ampliables a 50.000 milions) al sistema financer, per tal “d’ajudar l’economia” i “restablir la confiança”. Des de la Intersindical-CSC, s’està d’acord amb el govern espanyol quan afirma que “la banca espanyola no està en perill” (vam publicar un article on es mostrava clarament com els seus beneficis no perillen gens, ans el contrari) i és per aquest motiu que no es comprèn que aquestes ajudes siguin indiscriminades i amb l’únic requisit que serveixin per comprar actius financers “sans”.

Igualment, des de l’executiu central s’ha afirmat que ningú pot garantir que la banca utilitzi aquests diners per donar crèdit a petites i mitjanes empreses i a les famílies i, tanmateix, ha defensat ...
10-10-2008
Laboral
 
 
Segons s’ha pogut llegir durant el dia d’avui a La Vanguardia, el Tribunal Constitucional ja té gairebé enllestida la sentència referent als recursos interposats per diverses instàncies referents a l’Estatut de Catalunya. Segons sembla, la retallada serà parcial, però afectarà a aspectes clau i que, al mateix temps, foren les principals qüestions que van enaltir els partidaris del text que es va aprovar en el seu moment.

Per una banda, sempre segons la versió del diari, el sistema de finançament perdrà la bilateralitat (o s’haurà d’emmarcar dins la LOFCA), caurà el deure de saber el català i s’acceptarà que es mantingui el terme nació en el preàmbul (sense validesa jurídica), sempre i quan s’accepti també que la única nació amb sobirania pròpia és l’espanyola.
09-10-2008
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660