NOTÍCIES
El sindicalisme nacional i de classe es va sumar ahir a la manifestació unitària en contra de la directiva de les 65 hores, convocada per una plataforma que uneix desenes d’organitzacions sindicals, socials i polítiques, entre les quals s’hi troba la pròpia Intersindical-CSC, en contra d’aquest atac als nostres drets laborals com a classes treballadores.

A la manifestació hi assistiren unes 3000 persones segons l'organització i serví per reivindicar la jornada laboral de 35 hores (enfront la proposta europea) i que la crisi la paguin els rics i els bancs, així com s’aprofità per clamar en contra de la directiva d’expulsió de la immigració (un altre dels grans despropòsits de la Unió Europea) i en contra de la precarietat i el neoliberalisme en general.
08-10-2008
Intersindical-CSC
 
 
En el si de la campanya que realitza la Intersindical-CSC en contra de la Directiva del temps de treball, més coneguda com a Directiva de les 65 hores, el sindicat ha editat dos nous materials en els quals s’hi denuncien els abusos que permet aquesta norma. L’objectiu d’aquestes eines és difondre amb precisió el que suposaria la seva aprovació definitiva, per tal que les classes treballadores s’afegeixin a les mobilitzacions que estan tenint lloc en contra de la mesura.

Per una banda, el primer dels documents és un “Preguntes i respostes breus per entendre la directiva de les 65 hores”, on s’hi detallen vuit qüestions referents a aclarir les claus de la mesura. Així, entre altres aspectes, s’hi explica què és una directiva, què ...
07-10-2008
Intersindical-CSC
 
 
Demà, dimarts 7 d’octubre, tindrà lloc una manifestació en contra de la Directiva de les 65 hores, que sortirà des de la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer de Provença, a Barcelona, a les 19.00. És organitzada per la Plataforma contra la Directiva de les 65 hores, una plataforma unitària on hi participa la Intersindical-CSC i que agrupa un conjunt ampli d’organitzacions sindicals, socials i polítiques.

Davant la votació que realitzarà el Parlament Europeu el proper més de desembre, en la que hi pot succeir qualsevol cosa, la mobilització ciutadana ha de ser un argument de pes per tal que els eurodiputats i les eurodiputades decideixin emetre un vot contrari a la mesura. Les classes treballadores hem de cridar ben fort ...
06-10-2008
Laboral
 
 
Demà, dissabte, 4 d’octubre, tindrà lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona la Festa de la Cooperació Catalana, amb la participació de la Intersindical-CSC. Des de les 11 del matí fins les 8 del vespre tindran lloc concerts, gimcanes solidàries, jocs, contes, tallers i altres activitats, que comptaran amb la participació de Jaume Sisa, Pallassos sense Fronteres, Tandarica Orkestar, Encara Farem Salat, Un món de ritmes, Tandori Lenoir, Tramvia Blanc, entre d’altres.

Aquesta festa se celebra per tal que les entitats i l’Administració puguin acostar-se a la ciutadania, per tal de mostrar la tasca que el conjunt de la Cooperació Catalana està duent a terme. És per això que hi haurà una mostra d’entitats on la Intersindical-CSC i nombroses organitzacions més que realitzen ...
03-10-2008
Intersindical-CSC
 
 
Segons les dades publicades avui pel Ministeri de Treball i Immigració del govern espanyol, l’evolució de l’atur als Països Catalans segueix presentant dades cada cop més negatives i ja són 696.032 els catalanes i les catalanes que es troben en aquesta situació. De fet, la xifra d’aturats i aturades ha augmentat un 3,69% el darrer mes i un 41,08% des de setembre de l’any passat, mentre que al conjunt de l’Estat espanyol l’increment ha estat del 30,14%, durant aquest darrer període.

Com es pot comprovar en la següent taula, l’evolució de l’atur ha afectat especialment les Illes Balears i Pitiüses (l’augment ha estat de gairebé el 50%) i els col•lectius d’homes (augment de més del 65%) i dels i les menors de 25 anys ...
02-10-2008
Laboral
 
 
(Article publicat al bloc de l'Elizenda Paluzié)

Contràriament a les versions triomfalistes presentades pel PSC i els seus mitjans de comunicació oficiosos, els pressupostos de l’Estat pel 2009 segueixen sense complir la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Així, segons el Projecte dels PGE del 2009, Catalunya rebrà el 15,2% de la inversió regionalitzable que efectuarà l’Estat a les comunitats autònomes. L’esforç inversor realitzat directament per l’Estat a Catalunya augmentarà respecte al 2008 (amb una inversió pressupostada del 14,9%), i respecte al 2007 (amb una inversió pressupostada del 13,9%), tot i que es queda molt lluny del pes de l’economia catalana en el conjunt de l’Estat (18,72% segons les darreres dades de l’INE).

A l’incloure en el còmput, en compliment del pacte assolit ...
01-10-2008
Països Catalans
 
 
El projecte de pressupostos del govern espanyol per a l’any 2009, presentats pel vicepresident econòmic de l’Estat, Pedro Solbes, amaguen dos enganys més de l’executiu de Zapatero, que per sabuts i assimilats no deixen de ser greus. Tots dos fan referència a un Estatut que la Intersindical-CSC ja va rebutjar per limitat i que, per la seva banda, el PSOE sí que va votar, però al qual ara en fa cas omís.

Per una banda, el finançament que s’havia de tancar a principis d’agost encara no està llest, mentre que les propostes que fa arribar Solbes incompleixen el ja retallat i insuficient text estatutari i queden encara més lluny del que seria just per Catalunya. Per altra banda, la inversió estatal en territori català ...
30-09-2008
Països Catalans
 
 
Els ministres de Justícia i Interior de la Unió Europea van aprovar la setmana passada la proposta de crear una “targeta blava” que permeti a immigrants qualificats/des obtenir permís de treball en el si dels estats de la UE. Així, si el Parlament Europeu ho aprova definitivament, els i les immigrants que disposin de com a mínim tres anys d’estudis universitaris o cinc anys d’experiència professional acreditable i tinguin emparaulat amb un/a empresari/ària europeu/a un contracte amb un sou d’almenys una vegada i mitja el salari mitjà, podran accedir a un permís de treball i residència per a extracomunitaris a la Unió Europea.

Amb aquesta mesura, es pretén crear una escletxa en la política de tancament de fronteres que van impulsar arran a de ...
29-09-2008
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660