NOTÍCIES
En la seva compareixença d’ahir, el ministre d’Economia, Perdo Solbes, va afirmar sense dubtar-ho que, si no hi ha acord en la qüestió del finançament, “tampoc passa res” i ja se n’encarregaria el govern central d’imposar la seva proposta. Aquesta actitud tan tancada i superba demostra un profund rebuig cap a l’Espanya plural que el mateix PSOE es va encarregar de treure’s de la màniga i cap a un Estatut que el propi govern central (amb Solbes com a actor) ja es va encarregar de llimar a consciència abans de donar-li’n el vistiplau. Com ja s’han encarregat de destacar diversos opinadors i opinadores, amb quin dret fa complir la legislació un govern que menysprea d’aquesta manera una llei orgànica aprovada pel Congrés i per referèndum?
29-08-2008
Països Catalans
 
 
Segons les dades avançades avui de l'IPCA (Índex de Preus de Consum Harmonitzat), referents al mes d'agost, la inflació s'ha reduït quatre dècimes respecte el mes anterior, malgrat que es manté en un preocupant 4,9% interanual, quan a les mateixes dates del 2007 la xifra era del 2,2%, menys de la meitat. Així mateix, tot i que aquestes variacions són a nivell d'Estat espanyol, els Països Catalans presenten característiques similars quan a augment desmesurat del cost de la vida. Aquesta situació, sens dubte, perjudica especialment les classes treballadores, ja que les hi dificulta l'accés als productes de consum i en perjudica la qualitat de vida; i això, a la vegada, és una de les causes de l'estancament de l'economia, tal com s'explicava ahir.

Davant ...
28-08-2008
Laboral
 
 
Segons dades publicades aquest mateix matí, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat la previsió que ja va avançar el passat 14 d’agost, on s’assegurava que l’economia espanyola només ha crescut un escàs 0,1% durant el segon trimestre del 2008, reduint la taxa interanual fins l’1,8%.

Així mateix, s’hi han destacat dos factors especialment negatius que han motivat aquestes dades. Per una banda, l’augment en el consum familiar s’ha reduït del 2,2% del primer trimestre a un escàs 1,2%, mentre que el sector de la construcció ha presentat unes xifres negatives de creixement del -2,4%.

Aquestes explicacions, doncs, confirmen les necessitats que ja ha anat avançant la Intersindical-CSC. Així, per tal de garantir el consum de les llars, tal com detalla aquest article anterior, ...
27-08-2008
Laboral
 
 
El passat mes de juliol, arran de l’acomiadament improcedent de tres treballadors/es gallecs/gues del bingo “Ciudad de Santiago”, propietat de l’empresa multinacional anglesa “Top Rank”, el sindicat nacional i de classe gallec CIG començà una sèrie de mobilitzacions per exigir la readmissió de l’empleada que no havia acceptat la indemnització. Aquestes accions consistiren en la concentració davant del local, repartint fulletons informatius als i les clientes, a les quals se les hi demanava que no entressin al bingo, en solidaritat amb les persones acomiadades. Això es realitzà durant 11 hores (de 16.00 a 03.00 hores) de 4 divendres, el dia de la setmana on l’afluència al negoci és major.

El punt culminant arribà el darrer dia de mobilització, el 8 d’agost, quan s’aconseguí paralitzar ...
26-08-2008
Acció Sindical
 
 
(entrevista realitzada i publicada pel portal web juvenil sms25)

La Intersindical-CSC és avui dia un dels projectes més sòlids dels que apareixen a l'escenari del sindicalisme amb la intenció de construir una força sindical catalana sense vincles d'obediència estatal. I, en un moment en què els treballadors que ho tenen més negre són els joves, l'Espai Jove és, sens dubte, un dels ariets més importants de què aquesta central sindical disposa per tal de fer créixer el seu projecte. Per això, sms25 ha parlat amb el seu portaveu, en David Soriano, i aquí tenim el que ens ha explicat:

- Hola!

Bones.

- Sóc jove i treballador. Per què no m'ha d'agradar el Tractat de Lisboa?

Quant parlem del Tractat ...
25-08-2008
Laboral
 
 
La CUT i organitzacions no governamentals han registrat durant el 2008 l'assassinat de 27 dirigents sindicals (66 per cent del total de morts el 2007), però les seves denúncies no han tingut ressò per l'atenció que els mitjans d'informació han donat a la guerra contra les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i pel fet que molts dels crims passen a petites localitats o zones rurals.

Un dels casos més greus ha estat el de Guillermo Rivera Fúquene, dirigent del sindicat a la Contraloría Distrital, quan els seus companys van informar de la seva desaparició a Bogotà, el 22 d'abril passat, i el cadàver del qual va ser trobat el 15 de juliol al registre públic de la ciutat d'Ibagué, capital del departament ...
19-08-2008
Internacional
 
 
Gerard Rabat*

En una recent reunió per tractar el tema sobre el finançament del Principat, entre el conseller Castells, la Patronal (Foment del Treball i PIMEC) i els sindicats CCOO i UGT, només n’ha sortit un missatge gens esperançador, arribant fins a l’extrem que les que s’hi han mostrat més ambicioses han estat les organitzacions empresarials catalanes.

Aquesta reunió s’ha dut a terme desprès que el govern espanyol mostrés les balances fiscals que, malgrat que deixen molt a desitjar, demostren el que des de fa molts anys es porta denunciant des de diversos sectors: l’espoli fiscal que patim els catalans i catalanes. L’acció del govern estatal és la que ha posat entre l’espasa i la paret a CCOO i UGT, que fins aquest ...
18-08-2008
Intersindical-CSC
 
 
Per Elisenda Paluzie*

Davant l’allau d’informacions, declaracions creuades, tergiversacions vàries i contradiccions que s’estan donant en el debat polític d’aquest estiu sobre la negociació del finançament, i que tant recorden al tediós i tactista debat de l’Estatut, he decidit fer un post que intentarà ordenar els elements del debat.
Molta d’aquesta informació la trobareu més detallada, incloent el títol íntegre de finançament de l’Estatut al web de l’Observatori del Finançament de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que va sorgir com a continuació de la Plataforma Economistes pel No.

1. Amb el nou Estatut no va canviar el model de finançament.

L’article 201.1 estableix que les finances de la Generalitat es regulen per la Constitució, l’Estatut i la LOFCA.

L’article 206.1 detalla ...
17-08-2008
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660