NOTÍCIES
No en tenen prou amb exigir retallades socials i mesures neoliberals, com ja explicàvem en un article anterior, sinó que una altra de les receptes que la dreta empresarial pretén imposar és el retorn al centralisme més suat. Aquesta idea no sona amb tanta vehemència com els crits a la moderació salarial o a la flexibilització de les condicions laborals, però de ben segur que anirà guanyant terreny a mesura que avanci la crisi.

De fet, dos articles publicats recentment en la premsa especialitzada espanyola ja van en aquesta línia i demostren que bona part de l’empresariat hi és favorable. I tot això en un estat on les competències en matèria laboral estan reservades exclusivament a l’estat central (i des de la Intersindical-CSC treballarem ...
23-07-2008
Laboral
 
 
El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de Seguretat Industrial. Aquesta llei hauria de garantir la seguretat de les instal•lacions industrials, com ascensors, vehicles, instal•lacions i aparells elèctrics i de gas, calderes de vapor, calefaccions i refrigeradors, grues i productes industrials, així com establir un registre d'establiments industrials.

Hem dit del tot intencionadament "hauria de garantir", perquè ja estem massa acostumats a què el paper es mulli, a què no hi hagi prou personal amb funcions inspectores per fer complir les lleis, a què donada la situació econòmica no sigui "políticament convenient" sancionar... I la qüestió és que ja estem cansats de comptar massa persones mortes i ferides.

Aquesta llei tindrà la finalitat de vetllar per la seguretat de les persones ...
22-07-2008
Seguretat i salut laboral
 
 
A la planta de Sant Hilari Sacalm de l’empresa Aguas de Font Vella i Lanjarón S.A., la més important de la zona (ocupa més de 200 persones i pertany al grup Danone) i que compta amb representació sindical de la Intersindical-CSC, s’ha arribat recentment a un acord en la negociació del conveni. Els acords s’han articulat bàsicament en dues línies: un pla de prejubilacions que permeti una renovació de la plantilla i les millores salarials concretades en una paga lineal i una paga per objectius.

De la mateixa manera, s’ha arribat a un preacord en el conveni provincial d’aigües de Tarragona, en el qual la Intersindical-CSC hi té la majoria absoluta. Aquesta ha estat una negociació complexa, ja que s’ha abordat un canvi ...
21-07-2008
Acció Sindical
 
 
L’autoritat laboral ha autoritzat l’Expedient de Regulació d’Ocupació a Ingenico Barcelona, amb majoria al comitè de la Intersindical-CSC, que afectarà a 66 persones (52 seran acomiadades i 14 més seran traslladades), mentre que només 40 mantindran els llocs de treball, amb una garantia de tres anys.

Després de moltes sessions de negociació, es va tancar un acord i, tot i que mai hi ha bons acords en expedients de regulació, aquest com a mínim limita els efectes de l’expedient inicial. Així, aquest acord fou ratificat per assemblea i posteriorment autoritzat per l’autoritat laboral.

Ingenico Barcelona era una de les empreses punteres a Catalunya en I+D, concretament en el sector de terminals de pagament, ja que ella feia la investigació del software de la ...
21-07-2008
Acció Sindical
 
 
Article de Roger Gili, exportaveu i militant de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, per a la publicació Papers de Joventut.

Ocupació juvenil: 30 anys de precarització

Si ens aturem per girar la vista enrera, constatem que poc a veure té la situació actual de l’ocupació juvenil amb la que gaudien els joves de finals dels anys 70 del passat segle. Repassar l'evolució del món del treball en els joves i les joves catalanes obliga, sobretot, a entendre alguns dels canvis de model i de paradigma que s'han donat en aquest país en el seu conjunt.

L'evolució de l’ocupació juvenil en els darrers trenta anys està estretament vinculada a la reestructuració del model ecònomic i social, no sols als Països Catalans, sinó arreu ...
18-07-2008
Laboral
 
 
Aquesta setmana han estat acomiadats 3 dels 22 membres de la plantilla de la delegació de Barcelona del diari gratuït 20 Minutos, així com 30 repartidors d’aquest. La direcció ha justificat les baixes per motius estrictament econòmics, a causa del descens en la facturació de la publicitat. De fet, aquesta retallada ha vingut precedida per altres mesures durant les setmanes recents, com la reducció a la meitat de les col•laboracions externes d’articles i fotografies.

Tanmateix, des de la representació sindical de la Intersindical-CSC de 20 Minutos, que disposa del delegat de l’empresa, es consideren “excessius” els acomiadaments, ja que Barcelona genera un trànsit de publicitat molt destacable respecte el total estatal i que la redacció de la capital catalana genera més pàgines de local ...
17-07-2008
Acció Sindical
 
 
En l’últim Ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, celebrat ahir, dia 15 de juliol, s’ha aprovat per unanimitat una moció de la Unió Territorial de la Vegueria del Penedès de la Intersindical-CSC contrària a la Directiva Europea que pretén permetre la jornada laboral de fins a 60 hores setmanals (o 65 hores, per alguns col•lectius). El text ha estat presentat pel grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

Aquesta moció és contrària a l’atac que suposa la Directiva Europea vers els drets dels i les treballadores, ja que atempta directament contra les directrius de l’Organització Internacional del Treball (OIT). A part, també s’hi assenyalen els perjudicis que pot provocar tant en la conciliació de la vida laboral i personal com en ...
16-07-2008
Acció Sindical
 
 
Arran de la publicació de les balances fiscals per part del govern espanyol, on ha quedat palès que els Països Catalans pateixen un espoli fiscal excessiu, la secretària confederal de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, ha afirmat que “ara és més necessari que mai un nou sistema de finançament basat en el concert econòmic” i que “posi fi a la sagnia de recursos que pateixen els Països Catalans any rere any”.

Segons Pallarès, “les principals afectades per l’espoli fiscal són les classes treballadores catalanes, que veuen com els seus recursos no serveixen per crear un Estat del Benestar de qualitat que serveixi per aprofundir en la justícia social”. Així, la secretària confederal del sindicat ha afirmat que “cal ser solidaris i solidàries, però primer cal ...
15-07-2008
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660