NOTÍCIES
Segons un estudi presentat aquest cap de setmana, Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses són les tres comunitats autònomes de l’Estat espanyol on l’ocupació pública suposa percentatges inferiors en relació a la totalitat de població ocupada. Així, un 8% de la ciutadania de Catalunya es troba contractada per alguna administració pública, una xifra que augmenta fins al 9,9% en el cas de la població balear i pitiüsenca i al 10,1% de la població valenciana. Aquestes xifres queden lluny del 16,1% d’ocupats i ocupades públiques de Castella i Lleó o del 22,7% d’Extremadura.

En una situació com l’actual, on la destrucció d’ocupació és la tònica dominant, doncs, l’administració pública dels Països Catalans encara té marge de maniobra per tal de jugar ...
14-07-2008
Laboral
 
 
Els empresaris i empresàries estan extremadament preocupades per la crisi econòmica actual, ja que les seves empreses sembla que han de reduir vendes i beneficis. Conseqüentment, les classes treballadores també hem de preparar-nos, perquè d'alguna manera o altra sempre som els que acabem pagant els plats trencats, ja sigui amb major atur o salaris més baixos, entre altres mesures que precaritzen les nostres vides. I és que les propostes en aquesta línia no s'han fet esperar i darrerament s'han anat accentuant. Les següents que comentem, per exemple, es van pronunciar totes el passat 9 de juliol, en diferents marcs.

Tant és que, en un sorprenent acte de sinceritat, el governador del Banco de España, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, hagi acceptat que la inflació actual ...
11-07-2008
Laboral
 
 
Ahir es va presentar l'informe de la Generalitat de Catalunya sobre les balances fiscals, el qual concloïa que, entre el 2002 i el 2005, hi havia una mitjana de 13.832 milions d'euros anuals que agafaven el pont aeri de Barcelona a Madrid, per no tornar. Aquesta xifra equivaldria al 9% del PIB de Catalunya, malgrat que en els primers pressupostos estatals de Zapatero, l'any 2005, aquesta xifra va augmentar fins a 16.735 milions d'euros, sobre el 9,8% del PIB català. Tot i que l'estudi havia de fer referència també als comptes de l'any 2006, l'estat no facilità les dades que se li requeriren i se sospita que aquell any el dèficit hauria estat major, ja que la recaptació estatal augmentà un 14% a Catalunya, però ...
10-07-2008
Països Catalans
 
 
Avui dimecres, 9 de juliol, està tenint lloc a Perú una vaga general convocada pels principals agents sindicals i socials del país, per tal de protestar contra les mesures que està duent a terme Alan García en matèria econòmica i laboral, contràries al que havia promès durant el període electoral i de clara tendència neoliberal. Segons denuncien les associacions convocants, aquest és un govern “dels rics i de les transnacionals”, on les classes treballadores no es beneficien dels últims sis anys de creixement econòmic continuat.

Les reivindicacions concretes de les organitzacions que criden a la vaga, entre les quals destaquen la Confederación General de Trabajadores del Perú i la Coordinadora Político Social, van encaminades principalment a reclamar un major repartiment de la riquesa, ja ...
09-07-2008
Internacional
 
 
El Govern de la Generalitat i algunes organitzacions empresarials i sindicals van firmar ahir, 7 de juliol, la revisió i l'impuls de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana 2008-2011. Aquest pacte hauria de permetre crear les eines per encarar la situació de crisi econòmica a Catalunya sense que els drets laborals de les treballadores i treballadors se’n ressentissin.

L’Acord, que és una actualització del que es va firmar per al període 2005-2007, ofereix algunes receptes interessants i llargament reivindicades, com són l’augment de la inversió en R+D+I (es preveu invertir-hi fins un 2% del PIB), una aposta decidida per la Formació Professional o la millora de la cobertura de la Renda Mínima d’Inserció.

08-07-2008
Laboral
 
 
El passat 4 de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es va posicionar sobre el recurs que hi havia presentat l’associació espanyolista Convivència Cívica Catalana, per tal que se suspengués el decret d’Educació que ajornava un any l’aplicació de la tercera hora de castellà a les escoles catalanes. Malgrat que la resposta donada pel TSJC va ser favorable a la mesura presa per la Generalitat de Catalunya, també s’hi va afegir que no es pot repetir l’incompliment d’aquest curs per a l’any vinent i s’hi instava la conselleria d’Educació a fer efectiva la imposició de la nova hora lectiva en castellà. Així doncs, aquest tan sols és un respir temporal per a l’actual model d’immersió lingüística a les escoles, que acabarà desapareixent ...
07-07-2008
Països Catalans
 
 
Des de diversos àmbits s’estan iniciant diverses accions tan presencials, institucionals com virtuals per aconseguir sensibilitzar als treballadors i treballadores de la importància de pressionar als europarlamentaris per a que votin no a la proposta de la Directiva Europea d’Organització de la Jornada Laboral, més coneguda com la Directiva de les 65 hores.

En aquest cas us proposem que feu arribar al següent llistat d’europarlamentaris correus electrònics amb el text que a sota veureu. Hem de fer sentir la veu dels treballadors i treballadores del Països Catalans!

Des d'aquí et pots descarregar el model de carta en word o en open office. Si ho vols pots copiar-t'ho directament des del següent text:

Subjecte: Petició sobre la directiva d'organització del treball.

Benvolgut ...
03-07-2008
Internacional
 
 
Ahir, 1 de juliol, erem a la negociació del conveni provincial d’aigües de Tarragona, quan de cop van començar a sonar els mòbils. Un accident a Valls, Un accident mortal a Valls, El Miquel de Valls ha mort mentre reparava una fuita.

Obviament es va suspendre la reunió, vam quedar tots xocats per la mala noticia i juntament amb els membres del comitè de Sorea vam marxar cap al lloc de l’accident. Desolador, els companys de Valls eren com absents, colpits pels fets, no van poder fer-hi res i eren conscients que hauriea pogut morir qualsevol d’ells.

Al final una rasa, una canonada de fibrociment esquerdada, una fuita banal d’aigua, una arrel d’un pi inexistent i amagada a sota, ...
02-07-2008
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660