NOTÍCIES
En els darrers mesos des de les altes instàncies econòmiques i empresarials no es deixa de dir que l’economia està creixent menys, que s’ha produït una desacceleració.....i pretenen intensificar les receptes de sempre: reducció dels salaris i de la despesa social.

Encara que la fiabilitat de les previsions econòmiques sigui discutible, és cert que les diferents dades existents apunten a que al 2008 i 2009 es produirà un menor creixement econòmic.

Que és el que persegueixen empresaris i governs amb aquestes declaracions? És evident que aquesta situació pretén ser aprofitada pels empresaris i per aquells que ens governen per intensificar les polítiques que porten aplicant, amb tota la seva cruesa.

El capital i els governs pretenen utilitzar la conjuntura econòmica ...
02-07-2008
Laboral
 
 
Els nous esquadrons de la morts colombians rebatejats com a Águilas Negras després de del dubtós procés de pau entre govern i aquests grups terroristes d’extrema dreta, van tornar a amenaçar a Belcy Rincón, secretària del sindicat d’infermeria i responsable a la seva ciutat de l’entitat pro drets humans l’Asociación Nacional de Ayuda Solidaria, ANDAS.

En els darrers 15 anys, els grups paramilitars han assassinat 2500 sindicalistes.

ANDAS és una de les entitats amb qui la Intersindical-CSC i l’entitat de cooperació Solidara han endegat diversos projectes, entre ells la recopilació de les dades de les terres confiscades pels grups paramilitars als pagesos colombians en dos departaments del país andí, l’any 2006.

Així doncs el passat 19 de juny, a la porteria del ...
02-07-2008
Internacional
 
 
La ja malauradament coneguda notícia d'aprovar la directiva europea de les 65 hores, d’entre molts dels aspectes negatius, impediria la concil•liació entre la vida familiar i la feina.

Ens unim a les crítiques contra la reforma de la directiva de temps de treball, aprovada pels ministres de treball de la UE, que pretén ampliar a 65 hores el nombre màxim de les hores que comprenen la jornada laboral. Aquesta mesura, per a la seva entrada en vigor, encara ha de ser debatuda i aprovada al Parlament Europeu.

Fins ara, període de 90 anys, la legislació es movia entre 40 hores setmanals (8 hores al dia) i 48 (una mica més de 9 hores i dos quarts al dia). Treballar entre 60 i 65 ...
30-06-2008
Laboral
 
 
La professora d’Economia de la Universitat de Barcelona, afiliada i delegada a la Junta de personal docent i investigador de la UB per la Intersindical-CSC, Elisenda Paluzié fa un petit repàs de la situació d’espoli que pateix el nostre país en aquest article.
N’Elisenda ha realitzat post graus a Yale, al London School of Economics i a l’Ecole d’Economie de Paris.

Aquesta setmana he estat convidada per l'Obra Cultural Balear i el Grup Blanquerna a donar una conferència a Palma sobre el finançament i les balances fiscals. A poc a poc creix també a les Illes la consciència sobre les injustícies de l'actual model de finançament autonòmic. De fet, els Països Catalans són els més perjudicats per l'actual sistema. Així, segons les ...
28-06-2008
Països Catalans
 
 
En aquest article publicat a l'Irish Times el passat 20 de juny, l’eurodiputada pel Sinn Féin Mary Lou McDonald sosté que el tractat europeu està mort i presenta un seguit de propostes per a negociar un millor acord. Un article que, tot i ser en clau irlandesa, és un bon botó de mostra per a entendre que s’hi cou al Tractat de Lisboa i que hi tenim a perdre o guanyar els treballadors i treballadores catalans.

Mary Lou McDonald

El poble ha parlat. El Tractat de Lisboa és mort. Ara és el moment de Pla B. Mentre que alguns partidaris del tractat volen castigar als electors que l’han rebutjat, d'altres han estat més raonables. No hi ha crisi. Irlanda ...
27-06-2008
Internacional
 
 
En la darrera reunió de negociació del II Conveni col·lectiu del personal laboral de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès tan sols s'han produït més que tímids avenços. Tan, tan tímids que ens veiem obligats a convocar una altra assemblea.

Els representants de l'Ajuntament continuen sense voler considerar un Fons d'Acció Social, mantenen la posició d'una vigència del conveni de 4 anys i s'enroquen en l'oferiement de 2 dies d'assumptes propis, quan l'Estatut bàsic de l'empleat públic, que deixa ben clar en el seu article 51 que el règim de jornada, vacances llicències i permisos que prescriu serà d'aplicació al personal laboral. I diem això perquè parla d'un mínim de 6 dies per a assumptes propis sense justificació!

Informarem fil per randa l'assemblea de ...
26-06-2008
Laboral
 
 
Article dels economistes Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa

Els preus estan pujant a tot arreu. Als països més pobres l'alça del preu dels aliments està provocant una situació dramàtica: fam i escassetat, "un crim contra la Humanitat", tal com ho va qualificar amb raó el relator de les Nacions Unides per als afers de l'Alimentació, Jean Ziegler. Els preus de les matèries primeres estratègiques com el petroli es disparen i provoquen pujades successives a tots els mercats i fan pujar també els preus al consumidor a gairebé tots els països.

Plana de nou el fantasma de la inflació, però justament quan això passa no hem d'oblidar dues qüestions essencials.

La primera és que la pujada de preus, encara ...
25-06-2008
Intersindical-CSC
 
 
Els darrers esdeveniments polítics i socials, tan a Catalunya com a Europa, ens indiquen quina és la capacitat que els treballadors i treballadores, la majoria de la ciutadania dels Països Catalans, tenim per a poder decidir les línies mestres que governaran el nostre futur.

La probable decisió del Tribunal Constitucional espanyol d’anul.lar l’encongit Estatut Català, la manca de respecte de la majoria de governs europeus pels resultats del referèndum sobre el Tractat de Lisboa a Irlanda i la nova directiva europea que vol allargar la jornada laboral setmanal fins a 65 hores en són els exemples de la capacitat de decisió dels treballadors i les treballadores.

En cadascun dels fets esmentats hi ha hagut un nivell determinat de participació ...
20-06-2008
Intersindical-CSC
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660