NOTÍCIES
La Intersindical-CSC ha obtingut tres delegats a l'empresa SOREA, del sector de captació i depuració d'aigües a Girona, on el sindicat nacional és majoritari al sector.

També s'han obtingut recentment dos delegats al Consorci Sanitari de l'Alt Penedès
amb seu a Vilafranca. Aquest darrers tenen d'aplicació el conveni de la Xarxa Hospitalaria d'Utilització Pública (XHUP). Amb aquests delegats es reforça la presència del sindicat en la Unió Territorial del Penedès.

Es manté la constant a l'alça de l'opció del sindicalisme de país arreu del territori. ...
20-06-2008
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC ha guanyat les eleccions sindicals que es van celebrar dimecres a la delegació a Catalunya del nou diari ‘Público’, on encara no hi havia representació sindical. Els treballadors del diari del Grup Mediapro han escollit un delegat sindical i han fet confiança al sindicat nacional i de classe, l’únic que havia aconseguit presentar candidatura.

Ara, un cop s’ha constituït també un comitè d’empresa al centre de treball de Madrid, on hi ha la seu central del rotatiu de capital català però d’àmbit estatal, s’haurà de negociar un conveni col•lectiu de nova planta. A la capital espanyola les eleccions sindicals es van celebrar fa quinze dies.

La Intersindical-CSC valora molt positivament aquest procés electoral, atès que amplia la seva representació al ...
19-06-2008
Laboral
 
 
El 10 de juny el Consell de Ministres de Treball , Política Social i Afers del Consumidor que es trobaven a Brusel.les aprovaven una nova directiva europea en relació amb la definició d'un màxim de jornada laboral setmanal.

La Directiva en vigor avui en dia fixa el màxim de jornada laboral setmanal a 48 hores. Amb la proposta del Consell de Ministres es vol consolidar l’extensió de la jornada quan el treballador l’accepti, tot legalitzant-la, i allargant fins i tot a les 65 hores setmanals.

Per a la Oficina Europea de la Federació Sindical Mundial les propostes per a l'adopció d'aquesta nova directiva expressen l'objectiu continu d’imposar polítiques neoliberals que implementen els cercles que governen avui en dia la Unió Europea i ...
18-06-2008
Laboral
 
 
El passat 13 de juny va tenir lloc a Ciutat de Mallorca, a la sala d’actes de la Conselleria de Treball del Govern de les Illes Balears la primera Jornada de Reflexió sobre Qualitat en els Serveis Públics, organitzada per la Direcció General de Qualitat dels Serveis, amb la finalitat de debatre sobre la implantació del concepte transversal de la qualitat en la prestació dels serveis de les administracions.

El Govern Balear va convidar la Intersindical-CSC a participar-hi, ja que va entendre que la nostra visió permetria enriquir aquest debat. El company de la Federació d’Administracions Públiques Joan Arimon va ser l’encarregat de fer sentir la nostra veu a les Illes.

La jornada, adreçada a representants dels treballadors/res de l’Administració Balear, va ...
17-06-2008
Països Catalans
 
 
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar el passat dissabte, 14 de març, l'escola de formació Maria Mercè Marçal, com cada primavera. Enguany va tenir lloc a Martorell i va comptar amb xerrades i debats sobre temes molt diversos, començant per una conferència sobre la integració laboral de les persones nouvingudes, a càrrec d'Albert Parés, advocat expert en temes d'immigració. El ponent va explicar les claus sobre el procés que ha de realitzar la persona immigrada per tal d'obtenir els papers, amb especial atenció a qüestions relacionades amb el món laboral, exemplificant les explicacions amb experiències que com a professional en la matèria ha gestionat.

Després del dinar, la jornada va seguir amb un taller sobre formació laboral bàsica realitzat per Agurne Gaubeka, secretària ...
16-06-2008
Intersindical-CSC
 
 
La situació de drets dumans que viu el poble de Colòmbia es continua agreujant. Durant els primers cinc mesos de l'any 2.008 han estat assassinats 28 sindicalistes, així com un gran nombre de dirigents/tes socials, estudiantils i pagesos. Les organitzacions socials i sindicals colombianes, no només pateixen la violència directa de grups paramilitars i membres d'institucions de seguretat estatals, sinó que també són perseguides per les institucions judicials, en processos injustos que fan servir proves i testimonis falsos.

Aquesta greu situació ha provocat el rebuig internacional de diverses organitzacions i institucions que condemnen aquestes pràctiques. Entre d'altres, la Unió Europea ha fet declaracions sobre la qüestió, així com diferents xarxes europees que treballen pel respecte dels Drets Humans a Colòmbia.
13-06-2008
Internacional
 
 
Aquesta setmana passada s'han celebrat eleccions a la Fundació Natzareth, un centre residencial d’acció educativa d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), amb un cens de 30 treballadors i treballadores. La Intersindical-CSC n-ha obtingut la majoria absoluta i per tant té un nou delegat en aquest centre d’acollida.

Amb aquesta nova victòria, el sindicat català va eixamplant de manera constant l'opció que defèn amb coherència i fermesa els interessos de tots els treballadors i treballadores del país.

...
12-06-2008
Laboral
 
 
Els ministres de Treball de la Unió Europea han aprovat per majoria qualificada després d'una marató negociadora de més de 12 hores ampliar la jornada laboral màxima de les 48 hores setmanals actuals a les 60, sempre que hi hagi un acord entre el treballador i l'empresari.

Itàlia, amb el retorn al poder de Silvio Berlusconi, i França, després que Nicolas Sarkozy hagi pactat amb Gordon Brown donar-li suport en una altra directiva, han aconseguit pressionar per tal d’aconseguir aquest acord.

Els ministres de Treball han aprovat per majoria qualificada la reforma de la directiva de Temps de Treball -que encara ha de rebre l'aprovació del Parlament Europeu- amb l'abstenció de diversos països que ho consideren un retrocés en els drets socials.
La ...
10-06-2008
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660