NOTÍCIES
Els actes realitzats en commemoració del 1r de maig d’enguany, centrats en la denúncia dels gran beneficis empresarials davant la continuada pèrdua de poder adquisitiu, drets sociolaborals i espoli dels treballadors i treballadores catalans, també ha tingut el ressò internacional. Concretament al web de la Federació Sindical Mundial, la degana confederació internacional de treballadors, la qual publica en àrab, francès i anglès les cròniques dels actes del 1r de maig al nostre país.

La Intersindical-CSC considera molt important la visibilització del sindicalisme de país, sense intermediaris ni delegacions espanyoles o franceses a l’escenari internacional. La capacitat d’incidir internacionalment a nivell sindical com a país ha d’esdevenir un símptoma de normalitat nacional.

Crònica en àrab
Crònica en francès
Crònica en anglès ...
23-05-2008
Internacional
 
 
El sindicat nacional es troba desplaçat al País Basc tot participant en primera instància al congrés de la Unió Internacional de Sindicats de la Indústria Minera i Metal.lúrgica (UIS-TIMM) de la Federació Sindical Mundial (FSM - WFTU) en qualitat d'organització observadora.
Aquest congrés de branca està enmarcat en el procés d'enfortiment i creixement que està realitzant la Federació Sindical Mundial. El passat mes de novembre, la Intersindical-CSC organitzà a Barcelona la 7a trobada de l'Oficina Regional Europea de la FSM.
Més informació

Per altra banda, la Secretària Confederal Isabel Pallarès i el Secretari d'Acció Sindical Carles Sastre, es desplacen per a participar en els propers dies al setè congrés del sindicat basc LAB. Un congrés de gran trascendència ja que l'històric dirigent abertzale ...
20-05-2008
Internacional
 
 
El passat diumenge la Intersindical-CSC, juntament amb altres entitats arribades d’arreu dels Països Catalans i l’Aragó, va manifestar-se pels carrers d’Amposta, que es va convertir en un clam contra el transvasament.

La Intersindical-CSC desfilava darrera la pancarta de la Plataforma Metropolitana contra el transvasament, presidida pel lema “Tanquem l’aixeta a l’especulació” i, és que aquesta manifestació era alguna cosa més que un rebuig al pla del govern d’entesa de realitzar aquest transvasament, també era una crida en contra el model de creixement i l’especulació existent a casa nostra.

Dins de la típica disparitat de xifres alhora de comptabilitzar la participació a la marxa, -30000 segons l’organització, 8000 segons la policia local- nosaltres ens quedem en la constatació de que hi havia molta gent, ...
20-05-2008
Països Catalans
 
 
El BBVA té en marxa un procés de reconversió pel qual pretén desfer-se de milers de llocs de treball a tot Europa. Davant aquesta situació el sindicat gallec Cig (Confederació Intersindical Gallega) va impulsar, coincidint amb la celebració d’una reunió del Comitè d’Empresa Europeu a Lisboa, una trobada sindical on UGT i CCOO van rebutjar ser-hi presents.

La cúpula directiva del banc persegueix una rebaixa de costos amb un pla de reconversió, que afecta directament l’ocupació i les condicions de treball del personal. Al llarg del 2007, els beneficis del BBVA van superar els 6.000 milions d’euros.

Aquesta reconversió afecta a tota l’empresa, amb l’externalització i la subcontractació d’alguns serveis i amb la deslocalització del treball a d’altres països.

En la ...
14-05-2008
Acció Sindical
 
 
El sindicat nacional considera molt greu l'empresonament del jove egarenc per la tipificació com a delicte, al més pur estil franquista, el fet de, suposadament, despenjar la bandera espanyola.

Mentre al nostre país es poden cometre delictes fiscals, contra la salut laboral dels treballadors i treballadores o ser acomiadat per parlar en català, es criminalitza a les persones coherents i fidels a la nostra terra.

És per això que la Intersindical-CSC s'afegeix a la campanya i a les mobilitzacions que es realitzin en suport pel seu immediat alliberament.

Més informació ...
13-05-2008
Països Catalans
 
 
La Intersindical-CSC ha guanyat les eleccions sindicals al comitè d’empresa que s’han celebrat a COVIDES, la Cooperativa Vinícola del Penedès. En aquest celler, dedicat a l’elaboració dels vins i caves que es comercialitzen amb les marques Xènius i Duc de Foix, la Intersindical-CSC no hi tenia encara representació.

Els cellers, situats a Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Cugat Sesgarrigues, van celebrar eleccions sindicals entre els seus 80 treballadors i treballadores la setmana passada. La Intersindical-CSC ha obtingut 2 delegats, CCOO 2 més i la UGT s’ha quedat amb 1. Aquestes eleccions sindicals confirmen l’expansió de la Intersindical-CSC en el sector i, més singularment, a la vegueria del Penedès.
...
13-05-2008
Eleccions sindicals
 
 
El Primer de Maig la Intersindical-CSC denuncia que la política econòmica busca l’enriquiment fàcil de les empreses i perjudica els treballadors

Els actes del Primer de Maig de la Intersindical-CSC a Barcelona van començar a la plaça de Goya de Barcelona amb una ofrena floral a Francesc Layret, polític, sindicalista i advocat que va morir assassinat a mans dels pistolers de la patronal catalana. Layret va defensar davant els tribunals els sindicalistes. El secretari de formació del sindicat, Néstor Sastre, va fer un parlament denunciant les deslocalitzacions que afecten molts treballadors i treballadores catalans.

Després de l’ofrena la comitiva del sindicat es va dirigir a la plaça Universitat, el punt des d’on començava la manifestació, que va aplegar 500 persones i que va ...
02-05-2008
Intersindical-CSC
 
 
En motiu de l’1 de maig, i sota el lema “La seva riquesa és la nostra pobresa”, la Intersindical-CSC ha programat tres manifestacions a diferents punts dels Països Catalans.

La primera mobilització es farà el 29 d’abril a Vilafranca del Penedès i començarà a les vuit de la tarda a la plaça de l’Ajuntament. Ja l’1 de maig la Intersindical-CSC de Perpinyà convoca una manifestació a dos quarts d’onze del matí a la plaça de Catalunya. A Barcelona l’1 de maig la manifestació s’iniciarà a la plaça de la Universitat a partir de dos quarts d’una i anirà seguida d’un dinar popular i de parlaments a la plaça del Diamant (Vila de Gràcia), els quals començaran a les dues del migdia. Abans, però, ...
29-04-2008
Intersindical-CSC
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660