NOTÍCIES
El diari El Economista ha publicat avui un text titulat “Evite el pánico entre sus empleados, explíqueles porque subcontrata”. La informació destaca que la subcontratació permet estalviar entre un vint i un 30 per cent de les costos fixes d’una empresa. La subcontratació fa possible, segons El Economista, eliminar els costos fixes al derivar-los a tercers. El text argumenta que la por dels treballadors d’una empresa vers la subcontratació fa que s’obstaculitzi el seu desenvolupament i que aquesta és només una eina de gestió. La notícia diu que nou de cada deu empreses a l’Estat espanyol fan subcontractacions i que el 58 per cent de les funcions o serveis que externalitzen són de l’àrea de recursos humans. El Economista acaba aquesta informació dient que la ...
19-03-2008
Laboral
 
 
Un exemple més dels acomiadaments basats en la lògica del màxim benefici, en una mentalitat empresarial que no en té prou en tenir beneficis després de cada exercici, sinó que cada cop en vol més i més i no té en compte les vides dels seus treballadors. La gavinetada dels acomiadaments ha afectat ara a 26 treballadors del grup Miquel Alimentació, propietari de les cadenes de supermercats Suma i Gros Mercat. Setze dels acomiadats es localitzen a Vilamalla (Alt Empordà) i deu a Tortosa (al polígon industrial Baix Ebre). L’empresa ha admès que els acomiadaments són improcedents i ha dit que responen a una baixada puntual del volum de feina. Aquests fets es donen en un moment en que Miquel Alimentació està ultimant els ...
18-03-2008
Laboral
 
 
Els preus dels productes s'han mantingut durant el mes de febrer en una taxa del 4,4 per cent, els més alts des de l'any 1995. A tot això hi hem d'afegir una situació en la qual el preu del cru, que frega ja els 108 dòlars per barril de brent, fa que el transport de productes s'encareixi més. Els productes més inflacionistes són l'alimentació en un 6,6 per cent, l'habitatge en un 5,7 per cent i el transport en un 7,4 per cent. Aquests productes i serveis, juntament amb el preu de l'ensenyament, situat al 3,9 per cent, suposen el 70 per cent de les despeses de les famílies amb rendes més baixes.
Altre cop veiem com la situació econòmica afecta els sectors socials amb ...
14-03-2008
Països Catalans
 
 
En les eleccions sindicals celebrades avui a l’empresa Romanyà Valls SA, que es dedica al sector de les arts gràfiques, la Intersindical-CSC ha tornat a obtenir majoria absoluta. Ja és el tercer cop consecutiu que la Intersindical-CSC obté majoria a Romanyà Valls, amb la qual cosa els seus delegats compten amb vuit anys seguits de presència a l’empresa.
L’empresa Romanyà Valls es troba al municipi de La Pobla de Claramunt, a la comarca de l’Anoia, i compta amb 70 treballadors. La Intersindical-CSC ha obtingut avui els cinc delegats que formen el Comitè d’Empresa.
...
13-03-2008
Eleccions sindicals
 
 
Sindicalistes per la Sobirania farà un homenatge a una de les figures més rellevants de l’anarcosindicalisme català de principis de segle XX. L’homenatjat serà Salvador Seguí, el Noi del Sucre, el qual va ser escollit el 1918 secretari general de la CNT a Catalunya. Seguí va ser assassinat el 10 de març de 1923 al barri del Raval de Barcelona per part d’uns pistolers del Sindicat Lliure, que estava agrupat al voltant de la Lliga Regionalista. L’homenatge a Seguí, que coincideix amb el 85 aniversari de la seva mort, es farà en el mateix indret on va ser assassinat pels pistolers enviats per la patronal. Salvador Seguí s’ha convertit en el dirigent sindicalista més destacat i popular de la nostra història.

DILLUNS 10 DE ...
07-03-2008
Laboral
 
 
El sindicat nacional i de classe convoca enguany a tota l'afiliació i a les treballadores i treballadores del país a continuar exigint un veritable canvi de mentalitat per assentar els fonaments d'una societat justa i igualitària.

És per això que exigeix que es facin totes les reformes necessaries de la legislació vigent per defensar els drets de les dones, l'increment i millora dels serveis socials públics, la dignificació de la vida de les persones grans i la implementació de tots els mitjans per aturar les morts de dones per violència de gènere.

La convocatòria unitària a Barcelona és a la Plaça de la Universitat el dissabte 8 de març a les 6 de la vesprada.
El punt del trobada del sindicat és a ...
06-03-2008
Intersindical-CSC
 
 
La situació de conflicte i la violació de drets humans a Colòmbia ha saltat a la llum pública aquests darrers dies arran de les notícies que han anat arribant de la regió andina.

Des de fa temps la Intersindical-CSC, Solidara i l'Espai Jove estan implicades en la construcció de pau amb justícia social a Colòmbia i en la denúncia internacional de la violació sistemàtica dels drets humans al país sud-americà, que afecta molt especialment als i les sindicalistes.
Lamentablement Colòmbia encapçala el rànquing mundial d'assassinat de sindicalistes, amb més de 3000 assassinats els darrers 20 anys, en mans principalment de grups paramiltars d'extrema dreta en col.laboració de l'exèrcit nacional.

El proper dijous 6 de març realitzarem una mobilització internacional per denunciar la impunitat ...
04-03-2008
Internacional
 
 
El Personal d’Administració i Serveis (PAS) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), integrat per 460 treballadores i treballadors, va escollir ahir els seus representants sindicals. En aquestes eleccions la Intersindical-CSC va revalidar el nombre de delegats que va aconseguir en els darrers comicis, obtenint tres representants. En les eleccions d’ahir CCOO va aconseguir cinc delegats, UGT quatre i els CSIF un.

Els tres delegats relatius al PAS obtinguts ahir es sumen a la resta de representants amb els que compta la Intersindical-CSC a la UPF. La Intersindical-CSC té dos delegats d’un total de set en l’àmbit del Personal Docent Investigador Funcionari i sis representants d’un total de 21 pel que fa al Personal Docent Investigador Laboral.
...
22-02-2008
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660