NOTÍCIES
Des de la CSC volem expressar el nostre condol a l'entorn de les persones que han perdut la vida en el terrible accident ferroviari a Compostel·la. També volem fer arribar el nostre suport a les persones ferides en aquesta catàstrofe i fer-lo extensiu al conjunt del poble gallec.

Així mateix volem expressar la nostra admiració pels treballadors i treballadores públics -bombers, personal sanitari...- i ciutadans/es que estan oferint una lliçó de solidaritat amb la seva actuació en aquest tràgic moment.

Volem, també, fer arribar una càlida salutació al conjunt de les organitzacions gallegues que lluiten per l'alliberament nacional i la justícia social a Galiza. Per a aquestes persones el Dia da Patria són tots i cadascun dels dies de l'any i ho han ...
24-07-2013
Internacional
 
 
Benvolgudes companyes i companys de la CIG,

des de la CSC volem fer-vos arribar una salutació internacionalista i de classe amb motiu de la celebració del Dia da Pátria Galega, data destacada també a la nostra agenda.

Tots i les diferències entre les nostres nacions, ens uneix el sotmetiment antidemocràtic a un estat que ens menysprea, ens redueix com a poble i ens espolia social i econòmicament.

Per altra banda, però, ens agermana la nostra lluita per aconseguir la plena sobirania política i la justícia social per als nostres respectius pobles. Així mateix tenim a l'adn de les nostres organitzacions la lluita pels drets de la classe treballadora, l'internacionalisme solidari i la voluntat d'establir una societat igualitària als nostres països.
24-07-2013
Internacional
 
 
En primer lloc, cal tenir clar que és obligatori informar l'oficina d'ocupació si s'ha de viatjar fora de l'estat espanyol. El SEPE (antic INEM) està intensificant el control a través d'encreuaments amb les bases de dades de la policia i control de passaports en la renovació de l'atur, per detectar desocupats que abandonen l'estat sense autorització | La sanció pot suposar des d'un mes sense cobrar la prestació a la pèrdua total de l'ajuda i obligació de retornar el cobrat. | A ningú no se li impedeix viatjar fora de l'estat, el que si està limitat és viatjar fora i seguir cobrant al mateix temps la prestació per desocupació.

Hi ha diferents supòsits:

a/ Si te n'aniràs com a ...
23-07-2013
Laboral
 
 
Article de Carles Sastre, Secretari general de la CSC

Un cop més estem immersos en una borratxera de brots verds, no insistiré amb el comentari, pertinent o no, sobre si algú se'ls ha fumat. A inicis de juliol els serveis d'estudis de La Caixa i del BBVA pronosticaven un tercer trimestre de creixement positiu, després de 8 trimestres negatius consecutius. El mateix Govern de l'Estat s'ha apressat a avisar-nos que el pitjor ja ha passat.

Per enguany les previsions tant del Govern de l'Estat, com del Banc d'Espanya, com de FUNCAS, per posar tres exemples eren de creixement negatiu, -1,3%/-1,5%, mentre que les previsions pel 2014 eren lleugerament optimistes, creixement entre el 0,5% i el 0,7%. En plena eufòria el ...
22-07-2013
Laboral
 
 
La Unió Internacional de Sindicats del Metall i la Mineria (UIS MM) denuncia la decisió de la Comissió Europea d'obligar a tornar les ajudes concedides a les drassanes d'aquest sector a l'estat espanyol des de 2007

La Unió Internacional de Sindicats del metall i la mineria (UIS MM), que agrupa més d'una vintena de sindicats d'aquests sectors de tot el món, denuncia la decisió de la Comissió Europea, per la qual s'obliga a retornar els ajuts rebuts pels inversors de les drassanes de l'Estat espanyol.

Aquesta decisió és discriminatòria, atès que en els casos d'altres estats de la Unió Europea (UE) no se'ls havia obligat a tornar les ajudes percebudes.

A més, suposa un dur cop per a la futura viabilitat d'aquest ...
18-07-2013
Laboral
 
 
Article publicat per Vicenç Navarro al diari ARA, 12 de juliol de 2013

Es miri com es miri, Catalunya està a la cua de l’Europa social, amb uns ingressos a l’estat dels més baixos de la Unió Europea dels Quinze (UE-15), que és el grup de països més desenvolupats econòmicament de la Unió Europea (UE). Aquests ingressos d’Espanya representaven l’any 2009 el 35% del seu PIB, un percentatge molt més baix que el de Suècia (54%), que és dels països amb uns ingressos a l’estat més elevats. No és estrany que amb aquests ingressos tan baixos el finançament públic del seu estat del benestar estigui també molt endarrerit. La seva despesa en protecció social, que cobreix les transferències (com les pensions i els ajuts ...
18-07-2013
Economia
 
 
Per a difondre la situació que s'està vivint a Federació Farmacèutica, els i les companys han obert un bloc al qual exposaran l'evolució del conflicte laboral i la lluita dels i les treballadores per defensar els seus drets i dignitat personal.

Federació Farmacèutica, societat cooperativa dedicada a la distribució de medicaments, està duent a terme una dura ofensiva contra la plantilla en forma d'acomiadaments, externalitzacions, canvis de torn i degradació constant de les condicions laborals. Tot això enmig d'un clima de prepotència i menyspreu a les demandes dels i les treballadores i la seva representació sindical, actituds que estan essent respostes per la plantilla mitjançant diverses accions.

El darrer episodi d'aquest comportament vexatori vers la representació dels i les treballadores tingué lloc ...
15-07-2013
Laboral
 
 
L’Institut Català de la Salut vol privatitzar el servei informàtic, que passarà a ser gestionat per una Unitat Temporal d’Empreses (UTE) privada a partir de l’any 2014.

Aquest fet tindria com a efecte que l’ICS i altres departaments de la Generalitat es quedarien sense servei informàtic propi. Així mateix tindria altres efectes que afectarien drets laborals, ja que els companys i companyes amb plaça fixa a l’ICS que estan realitzant les tasques en el servei informàtic haurien de deixar el seu lloc de treball a una empresa externa i s’haurien d’incorporar a les seves places (aquells professionals que les tenen) i la resta, interins i laborals, quedarien en la més absoluta incertesa. També hi ha uns efectes més pràctics i quotidians, ja que ...
08-07-2013
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660