NOTÍCIES
La Intersindical-CSC es va presentar ahir a les eleccions sindicals de l’empresa Farmhispania SA, situada a Montmeló. El sindicat va tornar a obtenir un èxit rotund i contundent en aquests comicis. Dels nou delegats a escollir la Intersindical-CSC en va aconseguir set, mentre que la UGT i CCOO en van treure un cadascú. Farmhispania SA és una empresa que compta amb 170 treballadors i treballadores i que es dedica a la química farmacèutica bàsica, a la producció de principis actius pels medicaments.
A les darreres eleccions sindicals, fa quatre anys, la Intersindical-CSC ja va obtenir majoria absoluta, amb uns resultats que li conferien cinc delegats. Ara, per tant, compta amb dos delegats més. El gran perdedor dels comicis d’ahir va ser la UGT, que va ...
21-02-2008
Eleccions sindicals
 
 
El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va presentar a mitjans del mes de novembre de 2007 el Document de Bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC), un document que ha generat un unànime rebuig dins de la comunitat educativa. L'Espai Jove de la Intersindical-CSC, branca juvenil de la Intersindical-CSC, considera que aquest document no respon a les necessitats de l'escola catalana, alhora que suposa una inspiració en el model educatiu anglosaxó que ha servit per al desmantellament del model d'ensenyament públic en aquells estats on s'ha duta terme.

Per llegir el document complet, cliqueu aquí ...
13-02-2008
Països Catalans
 
 
Malgrat les bones notícies que ens han arribat de l’arxiu del cas de Can Vies, durant aquest mes de gener hem tingut coneixement de dues sentències de la Sala del Social del Tribunal Suprem que ens han demostrat, novament, que des del món judicial també es pot imposar la precarietat en el món del treball.

Des del món sindical prestem especial atenció a la sentències judicials perquè les lleis socials i els convenis col•lectius tenen llacunes de interpretació i en aquests casos tant sindicats com empreses acudim als jutjats i tribunals perquè estableixin, davant la discrepància, quina és la correcta aplicació.

--

Una de les funcions del Tribunal Suprem és crear “doctrina” envers la resta d’òrgans judicials inferiors. Totes les ...
11-02-2008
Laboral
 
 
Una sentència dictada per la Sala de lo Social del Tribunal Supremo acaba d’establir que l’acomiadament que estigui sustentat en la baixa per malaltia del treballador no és discriminatori ni atenta contra la dignitat de la persona. Aquesta sentència ha declarat improcedent i no nul l’acomiadament d’una treballadora que va patir un infart i va passar a la situació de baixa per malaltia. Des de la Intersindical-CSC es concep aquesta sentència, que crea jurisprudència i unifica doctrina, com “una via que facilita als empresaris l’acomiadament dels treballadors quan, segons el seu punt de vista, creguin que ja no són productius o rendibles”.

La treballadora del cas resolt pel Supremo va rebre la notificació del seu acomiadament quan es trobava en situació d’Incapacitat Temporal (IT) ...
08-02-2008
Laboral
 
 
14 DE FEBRER DE 2008 : UN DIA D’ACCIÓ I PROTESTA NECESSARI I LEGÍTIM
El STEC-INTERSINDICAL-CSC recolzem una acció de protesta pel 14 de febrer per aquests motius:

Contra la prepotència de la Conselleria, que, un cop més, es mostra incapaç d’escoltar i dialogar amb els ensenyants els continguts bàsics de la futura Llei d’Educació de Catalunya.

Contra la política erràtica de la Conselleria respecte a aspectes clau de la nostra feina com són els horaris lectius i la tercera hora, les matèries del currículum, les hores de dedicació i les politiques d’acollida. Aixa doncs, no hi ha setmana que el treball i l’estabilitat escolar no es vegi alterada per propòsits diversos i sovint contradictoris de les autoritats educatives que fan malbé la ...
05-02-2008
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC, davant les dades de l’atur del mes de gener fetes públiques avui pel ministeri de Treball, ha definit el tipus de contractació que es fa a Catalunya com “un focus que genera precarietat”. A Catalunya l’atur ha pujat en 17.108 persones, un 6,44 per cent més que en el mes anterior. Es tracta de l’augment més alt dels darrers anys. La xifra total de desocupats al Principal és de 282.897 persones. El nombre total de contractes realitzats durant el mes de gener a Catalunya ha estat de 244.748, dels quals només 43.350 han estat indefinits.

Tot i que les xifres d’atur a Catalunya són de les més baixes de la Unió Europea, la Intersindical-CSC les qualifica “d’enganyoses”. Segons Marc Faustino, de ...
04-02-2008
Laboral
 
 
En les eleccions sindicals celebrades ahir la Intersindical-CSC va obtenir representació en una altra empresa dedicada a la comercialització i envasat d’aigua pel consum, en aquest cas a Aigua del Montseny SA, situada a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). Les eleccions van atorgar un representant a la Intersindical-CSC, un a CCOO i un altre a la UGT.

Després d’aquestes eleccions la Intersindical-CSC compta amb representació a tres empreses del sector de l’aigua pel consum: Font d’Or (grup Vichy Catalán) amb tres delegats, Font Vella (grup Danone) amb un delegat i Aigua del Montseny SA amb un representant..
...
30-01-2008
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC va participar ahir per primer cop en les eleccions sindicals de l’empresa Federació Farmacèutica SCCL, que es dedica a la distribució i comercialització de material i productes farmacèutics. Les eleccions es van celebrar a tres centres de treball d’aquesta empresa, situats a les ciutats de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa.

Els resultats globals d’aquestes eleccions han situat la Intersindical-CSC com a segona força en aquesta empresa farmacèutica. El sindicat CCOO va obtenir sis representants, la Intersindical-CSC cinc, la UGT també cinc i la USO dos.

En el centre de treball de Barcelona de Federació Farmacèutica la Intersindical-CSC va obtenir un representant, mentre que CCOO en va aconseguir quatre. A la planta de l’Hospitalet la Intersindical-CSC va assolir dos representants, ...
30-01-2008
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660