NOTÍCIES
El sindicat USTKE de Kanaky (Nova Caledònia), que pertany a la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat, va convocar el 25 de gener a Noumeá (la capital de la colònia francesa) una manifestació davant la comisaría de policia per reclamar l’autodeterminació del poble kanak, drets laborals i l’alliberament de sis dels seus camarades sindicalistes, que van ser detinguts els dies 23 i 24 de gener.

L’origen de les detencions cal buscar-lo en unes protestes convocades per l’USTKE el 17 de gener, les quals demanaven la readmissió d’un sindicalista acomiadat per l’empresa francesa Carsud. Després de les protestes els cossos policials francesos de Kanaky, el GIPN (Grup de Intervenció de la Policia Nacional), van fer escorcolls als domicilis particulars d’alguns dirigents del sindicat USTKE.
29-01-2008
Internacional
 
 
Durant tres dies més de 200 entitats que lluiten i treballen pels drets de les persones i del planeta s’han aplegat a Barcelona per construir alternatives al model capitalista. El primer Fòrum Social Català va tenir el seu punt i final el 27 de gener a Barcelona amb una manifestació que sota un lema unitari, "Que no especulin amb les nostres vides. Rebel·la’t! Un altre món ja és possible", va cridar contra l’especulació, la llei d’estrangeria o la globalització econòmica. Els organitzadors del Fòrum Social Català van fer una valoració positiva de les jornades, que han aplegat prop de 5.000 persones entorn de més de 90 activitats programades.

Un dels temes que es va tractar durant el Fòrum Social va ser el dels serveis ...
28-01-2008
Països Catalans
 
 
Els conductors i conductores d’autobusos de TMB han convocat durant els darrers dies diverses vagues per reclamar els dos dies de descans setmanal. Les treballadores de TMB només descansen un dia a la setmana i això provoca manca de seguretat a la feina, una conciliació familiar nul•la i moltes baixes per estrés, ansietat i depressió. La lluita dels treballadors i treballadores de TMB per aconseguir les seves reivindicacions continuarà el 9 de febrer amb una manifestació que començarà a la plaça Universitat de Barcelona, a la qual la Intersindical-CSC dóna ple suport. Durant la manifestació també es denunciarà la pallissa que va rebre un treballador de TMB (que va ser detingut i que està pendent de judici) per part dels Mossos d’Esquadra el 3 de ...
25-01-2008
Acció Sindical
 
 
Els sindicats LAB i Intersindical-CSC han emès un comunicat on denuncien els beneficis econòmics obtinguts amb operacions i negocis “immorals” per part del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) durant l’any 2007. Segons els sindicats, un any més el BBVA, com la resta de la banca, presenta uns beneficis astronòmics que no poden ser considerats més que “immorals, tant per al conjunt de la societat com, també en concret, per als propis treballadors i treballadores del BBVA”. Els beneficis de 6.129 milions d'euros obtinguts l’any passat són un 29,4 per cent superiors als generats l'any 2006. “Un nou exercici de prepotència que el BBVA presenta avui, el qual no és altra cosa que la conseqüència de la seva pràctica diària d'explotació”, segons els agents sindicals. LAB ...
25-01-2008
Laboral
 
 
L’Observatori Europeu de Riscos ha fet un informe per l’Agència Europea per la Seguretat i la Salut a la Feina on presenta una visió general de les qüestions relacionades amb la salut i la seguretat dels treballadors immigrants.

L’informe afirma que sovint les feines que fan els immigrants es caracteritzen per la incertesa, les males condicions de treball i els salaris baixos.

Així doncs, molts treballen en condicions penoses en sectors com l’agricultura, l’horticultura, la construcció, l’atenció sanitària, el sector domèstic, el transport o el sector alimentari. L’informe afirma que la presència dels treballadors immigrants “serà quasi amb total seguretat més alta que la que presenten els estudis oficials, ja que aquests només recullen els immigrants permanents legalitzats i no els temporers ni ...
24-01-2008
Internacional
 
 
Les activitats organitzades per la Intersindical-CSC i SOLIDARA (Solidaritat catalana per a la cooperació i els drets humans) són una conferència i un passi de documental.

El sindicat nacional i l’Espai Jove oferiran el dissabte 26 de gener una conferència sobre El Sindicalisme del segle XXI als Països Catalans. L’activitat se celebrarà a les dues del migdia a l’aula 3.3 de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

També el dissabte 26 de gener el Col•lectiu Maloka-Colòmbia i SOLIDARA han programat un passi de documental, centrat en la universalitat de la violència política a Colòmbia. El documental rep el títol de Silenciando la justícia i serà una eina per fer reflexionar a tothom sobre la realitat d’un país on uns quants ...
24-01-2008
Països Catalans
 
 
14 DE FEBRER DE 2008 : UN DIA D’ACCIÓ I PROTESTA NECESSARI I LEGÍTIM
El STEC-INTERSINDICAL-CSC recolzem una acció de protesta pel 14 de febrer per aquests motius:

Contra la prepotència de la Conselleria, que, un cop més, es mostra incapaç d’escoltar i dialogar amb els ensenyants els continguts bàsics de la futura Llei d’Educació de Catalunya.

Contra la política erràtica de la Conselleria respecte a aspectes clau de la nostra feina com són els horaris lectius i la tercera hora, les matèries del currículum, les hores de dedicació i les politiques d’acollida. Aixa doncs, no hi ha setmana que el treball i l’estabilitat escolar no es vegi alterada per propòsits diversos i sovint contradictoris de les autoritats educatives que fan malbé la ...
22-01-2008
Acció Sindical
 
 
La Intersindical-CSC s’ha convertit durant els darrers anys en el sindicat majoritari en el sector de la captació, distribució i depuració d’aigües de les comarques de Girona. Les eleccions celebrades ahir en l’àmbit de l’empresa Aqualia Serveis Integrals de l’Aigua així ho demostren. Els resultats d’aquesta consulta van aportar 3 delegats per la Intersindical-CSC i dos per la UGT en el Comitè d’Empresa d’Aqualia Serveis Integrals.

Les eleccions van englobar els centres dels municipis de Cadaqués i Empúria Brava (Alt Empordà), Cassà de la Selva (Gironès), Anglès i Lloret (La Selva) i Santa Cristina d’Aro, Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Amb aquestes eleccions la Intersindical-CSC continua amb una majoria absoluta que ostenta des del 2003, l’any en que es ...
16-01-2008
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660