NOTÍCIES
Els companys de la Intersindical Canària, amb qui la Intersindical-CSC manté relacions fraternals, preparen per al proper 10 de desembre, dia internacional dels Drets Humans i cinquanta-novè aniversari de la seva declaració, un seguit d'actes per sensibilitzar la societat sobre el drama de les persones que, buscant mitjans de vida, arriben a l'arxipèlag des de l'Àfrica continental.

La Intersindical Canària, sindicat nacional de les Illes, es concentrarà pel respecte als drets humans, que actualment considera que no són respectats per les autoritats espanyoles a l'hora de tractar aquest col·lectiu. Faran accions a Lanzarote, Gran Canària, Tenerife i la Palma, quatre de les set illes de l'arxipèlag. ...
05-12-2007
Internacional
 
 
La Intersindical-CSC, en la línia de creixement de la representació laboral, compta amb nous delegats als sectors del tèxtil i de les arts gràfiques. Concretament, el sindicat ha obtingut tres dels cinc delegats del comitè d'empresa de Triblond & Euroelastic SL, de Mataró (Maresme) i dos dels nou a Cayfo y Asociados AIE, de Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental).

En els dos casos es tracta, una vegada més, d'empreses on la Intersindical-CSC no tenia representació i s'ha guanyat la confiança dels treballadors i treballadores. Com ja ve sent habitual, mentre altres reculen, el sindicat nacional i de classe avança a cada nou procés electoral.

Tejidos Union no tanca

Per altra banda, i tal i com apareixia erròniament a la noticia ...
04-12-2007
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC ha cridat els seus més de 5.000 afiliats i 500 delegats sindicals a la manifestació que el proper dissabte, 1 de desembre, ha convocat la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) a Barcelona per reivindicar la capacitat de decidir de la nació catalana en assumptes com les infraestructures.

La Intersindical-CSC, que forma part de la PDD des de la seva fundació i ja va participar de forma activa en la manifestació del 18 de febrer de 2006 en favor de l’Estatut del Parlament de Catalunya, crida ara a manifestar-se per mostrar el rebuig de la societat catalana a la gestió que, per part del govern espanyol, s’ha fet d’infraestructures tan importants com el servei de Rodalies o la xarxa de subministrament elèctric. ...
29-11-2007
Països Catalans
 
 
La setena trobada de l’oficina europea de la Federació Sindical Mundial (WFTU) va cloure, tal com us vam anunciar, amb el seminari sobre els drets de la dona, just un dia abans de la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, sobre la qual també en va sorgir una declaració.

Entre els compromisos assolits pels participants a la trobada, de la què la Intersindical-CSC n’ha estat l’amfitriona i en què hi han assistit delegacions de setze països, destaca la major atenció a la qüestió de gènere en la política sindical que a partir d’ara es farà en el si de la WFTU, la necessitat d’augmentar la participació de les dones al món sindical i concretament als òrgans de decisió així com ...
27-11-2007
Internacional
 
 
Els dies 23 i 24 de novembre tindrà lloc a Barcelona la setena trobada anual de la secció europea de la Federació Sindical Mundial. La trobada, de la qual la Intersindical-CSC és amfitriona, ha de servir per a que les organitzacions sindicals participants facin una valoració de la feina feta durant el 2007 i decideixin les principals actuacions per l’any que ve. El segon dia es farà un seminari sobre els drets laborals i socials de la dona.

A la trobada hi assistiran 58 delegats internacionals, procedents de 13 països europeus. La Federació Sindical Mundial, nascuda el 1945, es defineix com una organització internacional, democràtica i de classe.
...
19-11-2007
Internacional
 
 
Solidara, l'entitat de cooperació i drets humans de la Intersindical-CSC ha organitzat, aquest novembre i desembre, les Jornades Andines. Sota aquest nom s'apleguen una sèrie d'actes que es desenvoluparan a diverses ciutats catalanes sobr ela realitat d'alguns països sudamericans i que comptaran amb la participació de Luz Odilia León, activista colombiana pels drets humans i membre del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado, i David Herrada, sindicalista bolivià i diputat nacional del Movimiento al Socialismo.

Aquest dissabte, 17 de novembre, els dos convidats seran a Sabadell, concretament al Casal Pere Quart, on durant el dia hi haurà xerrades i passis de vídeo sobre el conflicte colombià i la lluita sindical a Bolívia.

Sant Cugat, Vilafranca, Martorell i Barcelona acolliran properament actes similars. ...
15-11-2007
Internacional
 
 
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries, de transport i energètiques, dependents del govern de l'Estat a Catalunya, des de la Intersindical-CSC volem fer arribar a la ciutadania aquestes demandes per resoldre una situació de crisi que estem arrossegant des de fa mesos. Per això,

• exigim que a les obres es prioritzi la seguretat dels treballadors i dels usuaris i cal intensificar els esforços per a que no hi hagi més accidents laborals que a dia d’avui han acabat amb la vida de 14 persones.

• Cal prioritzar el servei i millora de Rodalies i els FGC, com a serveis públics més propers als interessos de la ciutadania, per davant de les preses electorals d'arribada del ...
05-11-2007
Laboral
 
 
L'ampliació dels horaris d'alguns centres d'atenció primària (CAP), que havia de fer-se efectiva aquest trimestre, no arribarà a aplicar-se, almenys de moment, després del rebombori que la mesura ha generat entre els professionals.

La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar ahir una moratòria a l'espera d'assolir un pacte amb els professionals. La mesura preveu que els CAP gestionats per l'Institut Català de la Salut (ICS) amb més demanda assistencial obrin de 8 del matí a 9 de la nit.
En un principi, l'ampliació d'horaris s'havia anunciat com a progressiva, però l'intent d'aplicar-la sense negociar amb els professionals ha acabat creant "dificultats" que no estaven previstes, segons va reconèixer Geli. El descontentament era tal que els metges i altres professionals de primària ...
29-10-2007
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660