NOTÍCIES
El 18 d’octubre, diversos sindicats francesos (CGT, FO i FSU) van convocar una vaga per defensar diferents quadres de la jubilació però, sobretot, els règims especials de diversos sectors públics (SNCF en ferrocarrils, EDF-GDF en electricitat i gas, RATP en transports públics parisencs).

La majoria de ciutadans francesos, però, estan a favor de la revisió dels actuals models de jubilació, que permeten jubilar-se a partir dels 50 anys mentre a la resta del sector públic i empreses privades l’edat mínima és de 60. Els sindicats convocants, doncs, van afegir a la mobilització altres demandes com la contrària a la fusió GDF-SUEZ, que suposa una privatització, la d’Anpe-Unedic –de serveis relacionats amb la prestació de l’atur-, Tresor públic i impostos, així com les referents ...
25-10-2007
Acció Sindical
 
 
El sindicat català Intersindical-CSC, el gallec CIG i el basc LAB, tots tres amb representació al sector de la banca en general i al BBVA en concret fan públic el seu suport a la campanya “BBVA sense armes” amb l’esperança que serveixi per conscienciar la ciutadania i sensibilitzar l’opinió pública sobre les pràctiques antisocials d’algunes institucions financeres i del necessari canvi cap a un món socialment més just.
Cal denunciar aquells que, amb l’únic objectiu de fer negoci i incrementar beneficis, no es preocupen per on i com inverteixen, si aquestes operacions acompleixen amb els mínims principis democràtics d’exigència de respecte als Drets Humans o si s’inverteix a empreses no sostenibles pel medi ambient.
Per aquest motiu, els tres sindicats insten a signar el manifest ...
23-10-2007
Intersindical-CSC
 
 
L'Insituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) havia denegat la prestació d’incapacitat temporal a una treballadora a temps parcial –amb jornada bastant reduïda- per no tenir el període de carència necessari de 180 dies en els últims cinc anys, tal com estableix l’article 130 de la Llei General de la Seguretat Social.

En el debat jurídic, centrat en el lapse de temps a tenir en compte per acreditar la carència necessària, la Intersindical-CSC defensava que, d’acord amb l’article 3.1 paràgraf segon de RD 1131/2002, l’acreditació dels 180 dies ha de produir-se no en els últims cinc anys anteriors al fet causant sinó en el lapse de temps que resulti d’incrementar aquests cinc anys per la proporció en què tingui reduïda la jornada.

23-10-2007
Laboral
 
 
Durant les darreres setmanes, la Intersindical-CSC ha obtingut nous delegats a diversos sectors. En el del metall n’ha obtingut dos a l’empresa Metler Toledo, de l’Hospitalet del Llobregat; un entre els treballadors de l’Hospital de Berga –de la Xarxa Hospitalària d’Utiltitat Pública- i dos més a ASISPA Agrupació Mútua, pertanyent al sector de teleassistència.

D’altra banda, recentment s’ha tancat l’acord del Conveni provincial d’Aigües de Girona, en què la Intersindical-CSC té majoria absoluta. Es tracta d’un conveni amb una durada de tres anys –vàlid fins el 2009- i que suposa millores laborals com increments retributius, disminució de jornada, millores socials –amb ajuts econòmics per a persones discapacitades- i la pujada de categories en un 30% de les plantilles.
...
23-10-2007
Laboral
 
 
L'Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra (ACVC), és una entitat que acompanyem a Colòmbia des de les brigades internacionals IPO (International Peace Observatory). Aquestes brigades d’acompanyament van començar a l’any 2.004, treballant juntament Solidara de la Intersindical-CSC, el Col•lectiu Maloka Colòmbia i l’Associació Catalana per la Pau.

Un cop més, les organitzacions socials colombianes són víctimes de la repressió, en una macabra combinació entre violència militar i paramilitar i les falses acusacions judicials contra els membres i dirigents. En aquest cas, les víctimes de la persecució estatal han estat dirigents de l’organització camperola que acompanyem des de Catalunya. A continuació trobeu un comunicat de l’ACVC (amb data 02/10/2007) en el que, alhora que dóna el context en ...
17-10-2007
Internacional
 
 
Les eleccions que s'han celebrat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per escollir els representants dels treballadors i treballadores han suposat un nou avenç, i significatiu, en el sindicalisme nacional i de classe.

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (STEC), la branca de la Intersindical-CSC al món educatiu, s'hi presentava per primera vegada -concretament, ho feia entre el personal no docent- i hi ha obtingut sis dels dotze representants. Uns resultats que el situen com a primera força en aquest àmbit. Per la seva banda, CCOO en va obtenir 4 i UGT, 2. ...
02-10-2007
Eleccions sindicals
 
 
En les darreres setmanes hi ha hagut nous processos electorals a empreses de diversos sectors i la Intersindical-CSC hi ha obtingut noves representacions. És el cas, per exemple, de les tres al diari ADN, del delegat a l'empresa de Folgueroles Plàstics Array -on el candidat presentat ha estat el més votat-, el de la Federació Catalana de Bàsquet -que renova representació- i els dos nous delegats a la Residència Regina, de Barcelona.

Unes dades que confirmen la tendència a l'alça de la Intersindical-CSC, un sindicat que es troba en ple procés de creixement, i la confiança que cada vegada més treballadors i treballadores del país hi dipositen. Poc a poc, doncs, però de manera decidida i sempre avançant, va prenent cos el projecte de ...
27-09-2007
Eleccions sindicals
 
 
Davant de la vaga convocada a RENFE pels propers 25 i 26 de setembre i 1,2,11 i 15 d’octubre pels sindicats estatals amb motiu del possible traspàs de competències del servei de rodalies a les autonomies, volem fer palès el nostre desacord i la nostra crítica més rotunda als convocants (CCOO, UGT, CGT i Semaf). L’actual model de gestió centralitzat és absolutament indefensable i això ho diem i ho hem defensat com a treballadors i com a usuaris.

No es pot argumentar que l’actual és la millor estructura de gestió i tampoc és possible, fora de la demagògia, veure en el traspàs un trencament de la solidaritat o d’una hipotètica gestió solidària (qui és solidari amb els usuaris de rodalies?) i menys quan ...
13-09-2007
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660