NOTÍCIES
La Intersindical-CSC participa els propers 13 i 14 de setembre a la Conferència Internacional Sindical sobre la dona treballadora, que tindrà lloc a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

Una delegació del sindicat, encapçalada per la seva Secretària Confederal, Isabel Pallarès, hi participarà com a convidada per la Federació Sindical Mundial (FSM). Relacionat amb això, al mes de novembre se celebrarà a Barcelona la reunió de la secció europea d'aquesta federació mundial i del comitè preparatori per posar en marxa el Congrés de la Dona Treballadora que s'ha de celebrar el 2008.

Des de la Intersindical-CSC es veu aquest procés d'internacionalització i solidaritat internacional com una eina important de consolidació del projecte sindical reivindicatiu, de classe, nacional i democràtic. ...
12-09-2007
Internacional
 
 
Cada any l’Onze de setembre ens convida a renovar el compromís amb el nostre poble i la seva llibertat. Des de la Intersindical-CSC ho fem partint de la nostra condició de sindicat nacional, d’organització dipositària d’interessos i aspiracions de classe, que conformen la nostra visió i objectius en el procés nacional i social.

L’onze de setembre és una jornada d’afirmació i de reivindicació: afirmem la nostra identitat com poble i la nostra voluntat de defensar-la i desenvolupar-la. I reivindiquem el dret a fer-ho sense altres límits que els que el nostre propi poble decideixi.

Des de la Intersindical-CSC som conscients que la manca de sobirania que pateix aquest país determina negativament les nostres vides: la manca de llibertats nacionals es reflexa en l’entrellat ...
07-09-2007
Països Catalans
 
 
La UGT ha quedat retratada. A les eleccions celebrades a l’empresa Sara Lee Cafés Marcilla va presentar una candidatura al col.legi de tècnics i administratius que incloïa , com a mínim, dos treballadors pertanyents a un altre col.legi, el d’especialistes i no qualificats. Un cop proclamada la candidatura, es va veure que el cens publicat al tauler d’anuncis no es corresponia amb el real.

La Intersindical-CSC va impugnar la candidatura i ara l’arbitratge li ha donat la raó, establint els fets com a vicis greus i per la qual cosa s’han de publicar de nou els censos. A partir d’aquest punt, es repetiran les eleccions en aquesta empresa.

La Intersindical-CSC trenca, així, el monopoli de les centrals estatals i contribueix a ...
23-08-2007
Eleccions sindicals
 
 
Des de la Intersindical-CSC ens sumem al condol de la societat catalana envers la mort de Lluís Maria Xirinacs, incansable lluitador per la democràcia i per les llibertats nacionals dels Països Catalans, sempre des de la base del pacifisme.

Malgrat que fou el senador més votat per Barcelona, el 1977, quan va abandonar la política va demostrar que des de la societat civil es pot tenir un paper protagonista per avançar cap a la sobirania i cap a un nou model de societat, més just, pacífic i participatiu.

Per aquest motiu, doncs, els Països Catalans trobarem a faltar un personatge com en Xirinacs, valent, coherent i respectat. Tanmateix, les seves idees es mantenen més vives que mai i, per això, el millor ...
13-08-2007
Països Catalans
 
 
En les eleccions sindicals parcials al comitè d'empresa del Sincrotró, l'accelerador de partícules magnètiques situat a Cerdanyola del Vallès, la Intersindical-CSC hi ha consolidat la majoria absoluta, obtenint dos delegats més, de manera que la composició queda de la següent manera:

Intersindical-CSC: 5 delegats/des
Independents per ALBA: 2 delegats/des
CCOO: 2 delegats/des.

A aquest comitè, ampliat per increment del nombre de treballadors/res, l'espera el repte de la negociació del segon conveni col.lectiu. La vigència del primer acaba aquest any 2007 i ara cal que s'amplïin les millores aconseguides amb la seva negociació.

Aquests bons resultats s'afegeixen als de l'empresa Sara Lee Cafès Marcilla, de Mollet del Vallès, on el sindicat nacional i de classe s'ha imposat al comitè amb dos dels tres ...
01-08-2007
Eleccions sindicals
 
 
Aquestes setmanes continuen celebrant-se processos electorals a diverses empreses del país, i la Intersindical-CSC continua obtenint la confiança de cada vegada més treballadors i treballadores.

Així, en el que portem d’aquest juliol, el sindicat compta amb sis delegats més, entre nous delegats i treballadors que han renovat la seva representació. Empreses com Glory Pompea –comerç textil- de Barcelona, el setmanari El Temps, Industrial Estambrera –indústria tèxtil- de Terrassa i les seus d’Aqualia a Tortosa i l’Ametlla de Mar compten amb presència de membres de la Intersindical-CSC als seus òrgans de representació de la plantilla. D’aquests, la majoria pertanyen a la USEC-Federació de Serveis.

Finalment, cal recordar que les eleccions sindicals a la Federació Catalana de Bàsquet i a l’empresa d’oficines FDI, de Barcelona, ...
24-07-2007
Eleccions sindicals
 
 
Un dels dubtes que solen sorgir en aquestes dates té a veure amb la relació entre un període de baixa laboral i el dret a les vacances. Concretament, en com queda el gaudiment de les vacances si una persona es troba en situació de baixa mèdica. Val a dir que la jurisprudència laboral reconeix el dret a gaudir dels dies de vacances si la baixa és anterior a l’inici del període vacacional.

Que tothom pugui disposar del temps de vacances anual reconegut és un dret arreu de la UE i avalat pel Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees, que emplaça els Estats membres a adoptar les mesures necessàries per a fer-lo efectiu.

El mateix Tribunal argumenta que una cosa són les vacances ...
23-07-2007
Laboral
 
 
No passa un dia sense que hi hagi cap notícia al nostre país sobre tancaments d’empreses, amenaces de tancaments i reestructuracions de plantilles. I les darreres setmanes no n’han estat una excepció, al contrari, cada vegada són més els llocs de treball que es van perdent a la indústria catalana, sovint en mans de multinacionals que, sense generar pèrdues, traslladen una part o la totalitat de la seva producció a altres indrets on la manca de regulació i de drets laborals permet majors beneficis. Mentre, aquí es deixa al carrer centenars de persones, moltes de les quals en edats delicades.

Així, veiem com la tèxtil Nylstar, de Blanes, suspèn pagaments i deixa fora 265 empleats; la planta framacoquímica que Merck té a Mollet es ...
17-07-2007
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660