NOTÍCIES
La xifra de morts en accident laboral no para d'augmentar cada setmana, tal com recull el tràgic recompte d'aquesta web. L'elevada sinistralitat denguany, amb mesos especialment dramàtics com el febrer i el març, en què van morir 10 i 9 persones, respectivament, al seu lloc de feina, fa témer que el 2007 es converteixi en el més negre dels darrers temps. De fet, les dades en aquest mig any que portem ja són molt superiors a les de 2006 en el mateix període, cosa que demostra la nul.la efectivitat de les normes aprovades fins ara.

Aquesta setmana, a més, hem conegut l'accident del que fins ara és el treballador més jove que deixa la vida a la feina. Es tracta d'un veí de Vilanova ...
03-07-2007
Seguretat i salut laboral
 
 
El Congrés dels Diputats va aprovar dijous l’Estatut de Treball Autònom, que ha estat presentat com la solució definitiva a la desprotecció viscuda pels milers de treballadors per compte propi.

Lluny de ser així, el nou text no fa sinó legalitzar unes situacions a què precisament ens oposem des del món sindical. Entre les mesures que s’hi inclouen destaca tot allò que fa referència a la figura del “treballador autònom dependent”, conegut també com a “trade”, és a dir, aquell que obté almenys un 75% dels seus ingressos d’una sola empresa. En definitiva, un “fals autònom” de cap a peus.

L’Estatut, en lloc d’eradicar aquest fenomen manté la limitació de drets que suposa per a aquest tipus de treballadors i treballadores i ...
02-07-2007
Laboral
 
 
Ja pots consultar el contingut del nou número de la revista que edita la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC. En aquest, que correspon al tercer trimestre d'enguany, hi trobareu, entre d'altres temes, una reflexió sobre la precarietat com a fre de la modernització de l'economia, una aproximació al fenòmen dels trastorns musculoesquelètics o uns aclariments d'aspectes a tenir en compte de la Llei d'igualtat entre homes i dones.

A més, la publicació compta també amb un article de Jaume Reixach, editor del setmanari El Triangle, sobre la realitat quotidiana que pateixen els treballadors i treballadores andorrans, un repàs del que suposa l'acord entre la USEC i la federació de serveis de la CIG gallega, així com les ja habituals recomanacions en matèria lingüística ...
28-06-2007
Intersindical-CSC
 
 
El 16 de juny eren empresonats els treballadors i membres destacats de Corriente Sindical de Izquierda Cándido González Carnero i Juan Manuel Martínez Morala. Tres anys de presó, multes de més de 7.000 euros i inhabilitació del sufragi passiu ni més ni menys que per l'acusació d'haver trencat una càmera destinada al control del trànsit. Una càmera que durant les mobilitzacions en defensa de les drassanes de La Naval de Gijón s'utilitzava també per vigilar els treballadors en lluita.

Tot i que la participació en els fets de Carnero i Morala no ha quedat demostrada, la judicatura ha decidit privar-los de llibertat. Això sí, amb el vist-i-plau de l'Ajuntament de Gijón, governat per formacions que es diuen d'esquerres, PSOE i IU.

Des de ...
28-06-2007
Internacional
 
 
Aquests dies la Intersindical-CSC continua en la tònica d'anar-se guanyant la confiança de treballadors i treballadores de diversos sectors a les eleccions sindicals que es van duent a terme arreu del país.

Per una banda, el sindicat ha renovat els delegats que tenia a empreses com Clinicum (3), dedicada a les assegurances de salut o al diari gratuït 20 Minutos (1 en llista única).

Per una altra, cal destacar la situació produida a l'Ajuntament de Canyelles (Garraf). Les eleccions que es van fer el mes de maig en aquest municipi de poc més de 3.000 habitants van otorgar un representant per a la Intersindical-CSC, un per una llista independent i un pera la UGT. CCOO, que fins aleshores hi era representada en solitari, ...
26-06-2007
Eleccions sindicals
 
 
Dimecres 13 de juny es van fer eleccions sindicals a la Universitat Pompeu Frabra, concretament a la Junta de Personal Docent i Investigador (JPDI) i al Comitè d’Empresa de Personal Docent i Investigador. La Intersindical-CSC, que fins ara tenia 6 a la JPDI, en va aconseguir sis al comitè d'empresa (on s'escollien 21 delegats) i dos a la JPDI (se'n triaven 7). La resta de delegats se'ls van repartir CCOO i UGT.

Els resultats van posar de manifest la tendència al creixement de la Intersindical-CSC, que cada vegada va sent més habitual, resultat de la bona feina que duu a terme el sindicat i la confiança que genera entre el personal docent de les universitats catalanes, que veuen en la Intersindical-CSC una eina ...
21-06-2007
Eleccions sindicals
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC va organitzar el dissabte 16 de juny una jornada de formació sindical per a l’afiliació jove del sindicat nacional. La jornada es va realitzar al centre cívic l’Escorxador, de Vilafranca del Penedès, i va durar tot el dia. Durant el matí, va haver-hi una xerrada sobre salut laboral i, a la tarda, un taller sobre com llegir l’Estatut dels Treballadors i, finalment, un cine-fòrum amb el documental "Lo último en moda", que aborda la situació de les anomenades maquiles, empreses de capital estranger (sobretot nord-americà) que s’instal·len especialment a Llatinoamèrica i on operen amb total impunitat.

La jornada formativa, que duia per títol “Recuperem el saber”, fou valorada com a molt positiva per l’Espai Jove, tant pel nombre d’assistents ...
12-06-2007
Intersindical-CSC
 
 
Les eleccions sindicals que han tingut lloc aquest dimecres a l'empresa Celulosa de Levante SA (CELESA) de Tortosa (Baix Ebre), en què el sindicat ha entrat al comitè d'empresa amb un delegat, han servit també per fer una passa més en la presència de la Intersindical-CSC a les Terres de l'Ebre, on ja comptem amb diversa afiliació així com representació al sector d'aigües.

CELESA és una empresa que es dedica a la fabricació de pasta per a paper i té una plantilla de 150 treballadors. Aquesta era la primera vegada que la Intersindical-CSC hi presentava candidatura i, com ja ve sent habitual, ha merescut la confiança de bona part dels operaris. Així, ha estat la tercera força més votada en el Col.legi d'especialistes, que ...
31-05-2007
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660