NOTÍCIES
En les darreres setmanes, el sector serveis, concretament el de comerç de medicaments, ha vist com diversos dels delegats sindicals de Barcelona, l’Hospitalet i Terrassa que fins ara constaven com a independents han decidit fer el pas d’afiliar-se a la Intersindical-CSC.

Aquesta tendència, que cada vegada va sent més habitual, només fa que posar de manifest la bona feina que duu a terme el sindicat i la confiança que genera entre els treballadors i treballadores del sector, que veuen en la Intersindical-CSC una eina útil des d’on poder reivindicar els seus drets d’una manera efectiva. ...
30-05-2007
Intersindical-CSC
 
 
Els processos electorals que s'estan duent a terme en diverses empreses i institucions estan posant de relleu el suport creixent de cada vegada més treballadors i treballadores a la Intersindical-CSC. En els darrers dies, el sindicat ha obtingut sis nous delegats, i ho ha fet en diversos sectors.

Aquest dimarts, els candidats de la Intersindical-CSC a l'empresa municipal de promoció d'habitatge de Sabadell, Vimusa, han estat els més votats, obtenint així dos dels tres delegats i doblant la representació que s'hi tenia.

Els treballadors i treballadores de l'Escola Pia d'Olot, l'empresa maresmenca del sector químic Henkel Ibérica i la Cristalleria Granollers també han fet confiança en la Intersindical-CSC i s'ha aconseguit un delegat a cada una.

Aquests cinc s'afegeixen al que ha ...
30-05-2007
Laboral
 
 
Els dos grans sindicats estatals, que presumeixen de participació i democràcia, es posen molt nerviosos quan alguna altra força sindical es presenta a unes eleccions i això els pot fer trontollar el que consideren els seus espais de poder.

Així ha succeït aquests dies a l’Ajuntament de Canyelles (Garraf), durant el procés de proclamació de les candidatures a delegats de personal. El candidat de la Intersindical-CSC que s’hi presentava va fer entrega de la seva sol.licitud, correcta tant en temps i com en forma, però a CCOO i UGT els va faltar temps per posar-hi obstacles. Sota el pretext d’un defecte formal van amenaçar de portar la presidenta de la mesa als tribunals, amb la qual cosa aquesta va fer marxa enrere i no ...
30-05-2007
Laboral
 
 
Amb l’entrada en vigor de la Llei 7/2007 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP), que com ja sabeu és una norma bàsica d’àmbit d’aplicació estatal, existeix un seguit de mesures d’aplicació a tots els empleats públics, algunes de les quals d’aplicació immediata.

Entre aquestes, a més del dret del personal interí i eventual a percebre les corresponents retribucions en concepte de triennis, hi ha la que especifica l’article 48, relativa a permisos dels empleats públics:

« 2. Además de los días de libre disposición establecidos por cada Administración Pública (en el nostre cas com ja sabeu son 9 dies), los funcionarios tendrán derecho al disfrute de dos dias adicionales al cumplir el sexto trienio, incrementándose en un día adicional por cada trienio ...
21-05-2007
Laboral
 
 
Aquest 13 de maig ha entrat en vigor l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP) que, com ja us hem informat, dóna dret a la percepció de tots els triennis meritats pel personal funcionari interí de totes les administracions (tan sols no és d'aplicació al personal depenent dels òrgans judicials i als constitucionals o estatutaris, com per exemple el del Síndic de Greuges o el del Tribunal de Cuentas).

La Intersindical-CSC s'ha posat en contacte amb Funció Pública per reivindicar que els triennis siguin reconeguts d'ofici, però també hem elaborat una sol.licitud de reconeixement de l'antiguitat, que us podeu descarregar pitjant aquí. Us recomanem que ompliu aquesta sol.licitud i la registreu.

Si les administracions reconeixen d'ofici els triennis, millor. Si no, hauran d'iniciar ...
21-05-2007
Laboral
 
 
La Federació de Serveis de la Intersindical-CSC acaba d'editar una nova eina per a la defensa dels drets dels i les treballadores del país. Es tracta d'una guia pràctica centrada en el sector de la neteja però igualment útil per a qualsevol treballador/a que manipuli productes de neteja, ja sigui en el comerç, la sanitat o l'àmbit industrial.

A la guia s'exposen factors físics i psicosocials que fan del subsector de la neteja un dels que presenta més malalties de caire laboral.

Podeu consultar-la a través del web de la Federació de Serveis, a la secció de documents de la Intersindical-CSC o clicant aquí mateix. ...
18-05-2007
Laboral
 
 
Seguint amb la tònica dels processos electorals que van tenint lloc a diverses empreses del país, cada vegada són més els treballadors i treballadores que fan confiança en la Intersindical-CSC i se sumen així al projecte del sindicalisme nacional i de classe. En els darrers dies ha estat el cas de l'empresa d'aigua embotellada Font d'Or, de Sant Hilari de Sacalm (la Selva), on abans no hi teníem representació i ara comptem amb la meitat de membres del col·legi d'especialistes al comitè d'empresa. Vam obtenir dos dels delegats, que s'afegeixen al que ja hem obtingut recentment, també per primera vegada, a l'empresa embotelladora Font Vella.

D'altra banda, la Intersindical-CSC també ha obtingut el delegat de personal que representa els treballadors i treballadores de l'ajuntament ...
14-05-2007
Eleccions sindicals
 
 
Després que la setmana passada s’arribés finalment a un principi d’acord, que va suposar l’aturada de la vaga dels treballadors d’aquesta empresa de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) i el compromís de l’empresa d’iniciar un pla de viabilitat, ara cal que el comitè, en què la Intersindical-CSC hi és present, estigui al màxim d’atent i vigilant a com es duu a terme tot el procés.

La vaga iniciada pels 720 treballadors d’aquesta empresa dedicada a la fabricació de components d’automoció i que havia suposat l’aturada de les línies de producció, venia motivada per la decisió de GDX de declarar-se en una situació propera a un procediment concursal, és a dir, a la fallida. Això suposava el tancament de l’empresa i no garantia de cap ...
09-05-2007
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660