NOTÍCIES
La jornada de vaga del metall anunciada per aquest divendres 20 d'abril ha quedat finalment desconvocada per un principi d'acord en el conveni de la siderometal·lúrgia de Barcelona a què ha arribat la Comissió Negociadora.

Sigui com sigui, en la convocatòria feta per CCOO i UGT per al proper 20 d’abril hi trobàvem a faltar la reivindicació d’un conveni català del sector i una aposta decidida en l’apartat de millores socials a les baixes mèdiques i en els permisos retribuïts

La Intersindical-CSC havia decidit, davant la situació de la negociació col·lectiva del sector del metall de Barcelona, fer una crida a que l'afiliació i delegats i membres de comitès d’empresa del sindicat nacional i de classe s’incorporessin a la convocatòria de vaga sectorial ...
05-04-2007
Acció Sindical
 
 
El Congrés dels Diputats ha aprovat com a llei l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. Aquest text no ha tingut un camí fàcil, ja que, per exemple, va haver d’afrontar una esmena a la totalitat del PP al Senat, que argumentava que donava massa marge de maniobra a les administracions per regular les funcions públiques pròpies.

Aquest Estatut Bàsic és d’aplicació al personal funcionari de totes les administracions, al personal laboral, en determinats aspectes, al personal estatutari dels serveis de salut i també al de les universitats públiques.

La nostra valoració global no pot ser positiva, ja que, en contra l’opinió del PP, creiem que deixa molt poc marge de maniobra per a l’adaptació de les lleis de Funció Pública a les realitats de ...
03-04-2007
Laboral
 
 
IPO (International Observatory Peace) organitza des de fa uns anys brigades d’acompanyament a la zona del Magdalena Medio, a Colòmbia, amb l'objectiu de donar una cobertura humana als i les camperoles de la regió per a que puguin desenvolupar el seu dia a dia de manera normalitzada.

L’índex d’amenaces i morts a la regió de Magdalena Medio és molt alt i la impunitat amb què actuen els paramilitars a la zona és absoluta. A això cal afegir-hi la complicitat de les institucions governamentals colombianes en aquests atemptats de lesa humanitat, ja sigui per omissió ja sigui per participació.

Una crítica clara i directa també cal fer-la vers la comunitat internacional, que, davant les constants agressions que viu la població ...
03-04-2007
Internacional
 
 
Des de la Federació de serveis de la Intersindical-CSC expressem el nostre suport als treballadors i treballadores de A Corunha de l'empresa Atento, dedicada al telemàrqueting i filial de Telefònica, que ha acomiadat 179 treballadors i treballadores.

Ens felicitem per l'èxit de la manifestació del passat divendres 23, que aplegà més de 5.000 persones als carrers de la capital corunyesa, i confiem que la situació es resolgui de la manera més faborable per als col·lectiu en lluita.

Tanmateix, condemnem l'acció desproporcionada de les forces policials que carregaren contra els i les treballadores que s'havien concentrat el passat 15 de març en defensa dels seus llocs de treball.

Com destaca Mónica Díaz, vicepresidenta del comitè d'empresa d'Atento a A Corunha, "famílies senceres viuen ...
26-03-2007
Internacional
 
 
Davant la porta oberta que suposa la construcció de la nova terminal sud de l’aeroport del Prat per tal que Barcelona disposi d’una infrastructura al nivell que li correspon, la Intersindical-CSC dóna ple suport a la campanya que estan duent a terme diverses entitats del món civil, econòmic i polític per evitar el tracte de menyspreu a què ens tenen acostumats el govern espanyol i les societats estatals.

Que el Prat aculli vols intercontinentals i la seva gestió depengui de les institucions catalanes és fonamental per a la bona marxa de l’economia catalana i especialment per a la creació de feina amb valor afegit, cosa que ha d'anar acompanyada d'unes condicions laborals dignes.

Per contra, apostar per una economia de serveis, abocada ...
21-03-2007
Països Catalans
 
 
La Intersindical-CSC ha renovat aquesta setmana la majoria sindical que tenia a l'empresa Ferros Bofill SA, ubicada a Sant Vicenç de Torelló (Osona). L'ha renovada amb un delegat més que fins ara, passant de quatre a cinc els membres que el sindicat nacional i de classe té al comitè, de manera que ja no hi ha cap més força sindical present.

L'empresa, que es dedica a la fabricació de material de tuberia, compta amb 58 treballadors i treballadores.
...
21-03-2007
Eleccions sindicals
 
 
Aquests dies els representants de la Intersindical-CSC han signat, per als anys 2006 i 2007, el primer conveni del personal laboral de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès (Baix Penedès) i que suposarà importants millores per als treballadors i treballadores.

Entre aquestes destaquen les següents:

- Increment salarial d'acord amb l'IPC de Catalunya.
- Reconeixement de l'antiguitat, mitjançant els triennis, per al personal laboral.
- Adhesió als beneficis de la Llei de conciliació familiar i laboral per al personal de la Generalitat.
- Important increment de la massa salarial.
- Complement en casos d'Incapacitat Temporal fins arribar al 100% de retribució mensual.
- 23 dies laborables de vacances per any treballat.

Tot i que queden reivindicacions pendents per al pròxim conveni, que si ...
19-03-2007
Laboral
 
 
El fins ara secretari d’Acció Social, David Soriano, ha estat escollit per unanimitat com a nou portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, en el marc de la II Assemblea Nacional de l’organització sindical juvenil. L’acte va tenir lloc el dissabte, 17 de març, al casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, sota el títol de “Seguim donant resposta”, i va comptar amb la presència d’una setantena d’afiliats i afiliades.

L’Assemblea Nacional, que es reuneix cada dos anys, va servir per escollir el nou portaveu de l’Espai Jove i el conjunt del nou Secretariat Nacional i la Comissió de Garanties i per aprovar l’informe de gestió del secretariat sortint, una proposta de modificació d’estatuts, la ponència estratègica, la d’organització, la d’acció sindical i diverses resolucions. D’aquesta ...
19-03-2007
Intersindical-CSC
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660