NOTÍCIES
Carles Sastre, secretari general de la CSC

Entrats al mes de juliol és obligat referir-se a la ultraactivitat dels convenis. Com ja hem avançat molts cops el dia 7 ha acabat la ultraactivitat dels convenis que s'estaven negociant abans de l'entrada en vigor de la darrera reforma laboral, en versió juliol.

A tot Catalunya 29 convenis col·lectius perden, en principi, la seva eficàcia i parlem d'àmbits tan importants per la seva afectació com el de la XHUP (Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública) o els referents al personal laboral de les Universitats.

Hi ha un acord a nivell estatal sobre com abordar les problemàtiques derivades de la ultraactivitat, i també un a nivell de Catalunya. Com de costum les parts signants són les ...
08-07-2013
Laboral
 
 
Els aturats/des amb prestació no han de témer (de moment) que els sancionin si incompleixen alguna de les obligacions que tenen amb els serveis públics d'ocupació, com renovar la demanda d'ocupació cada tres mesos o rebutjar acudir als cursos i accions d'orientació | El Tribunal Constitucional, en una sentència publicada al BOE el 23 de maig, ha anul·lat el procediment sancionador per envair competències de les comunitats autònomes i des d'aquest dia no s'està sancionant les persones infractores. | La sentència és la resposta del Tribunal Constitucional a un recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el 2004 la Generalitat de Catalunya contra una sèrie de preceptes legals que -en opinió del govern autonòmic- vulneraven les seves competències.

El Tribunal ...
04-07-2013
Laboral
 
 
Article de Vicenç Navarro

Una de les àrees en què hi ha més confusió en l'anàlisi de la crisi financera a l'eurozona és en el paper del Banc Central Europeu (BCE) i la seva resistència a comprar bons públics dels estats de l'eurozona. En realitat, aquesta entitat (el BCE), no està autoritzada a comprar bons públics, mesura que, per cert, protegiria els estats enfront de l'especulació dels mercats financers. El fet que Espanya hagi de pagar uns interessos tan elevats per aconseguir diners prestats (i que les famílies i les mitjanes i petites empreses hagin de pagar interessos que són el doble del que han de pagar les famílies i les empreses alemanyes) es deu precisament a aquest fet.

I l'argument que s'utilitza ...
02-07-2013
Economia
 
 
Nou rècord de desocupats a la zona euro, el 12,1%, vuit dècimes més que fa un any | Les repúbliques bàltiques són les que més han aconseguit reduir-lo

L'enèsim nou rècord de l'atur, que a la zona euro s'enfila ja fins al màxim històric del 12,1%, confirma fins a quin punt són insuficients els estímuls per crear ocupació que els caps d'estat i de govern europeus van acordar divendres a Brussel·les. Eurostat, l'oficina estadística comunitària, va tornar a posar ahir l'Estat espanyol al capdavant de la Champions de l'atur, superant fins i tot Grècia: el 26,9% de desocupats –són dades del maig, amb la correcció dels efectes estacionals– contra el 26,8%.

67.000 treballadors han perdut la feina en el darrer mes ...
02-07-2013
Laboral
 
 
Barcelona, 26 Jun. (Europa Press)

La primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha arrencat cap a les 11.45 hores al Parlament, i entre els assistents, finalment ha acudit Eusebi Cima, president de la patronal Fepime, que engloba petites i mitjanes empreses i que forma part de l'òrbita de Foment del Treball.

A l'absència de PSC cal sumar-li la del PP i C's que, a més de discrepar de l'objectiu de la trobada, han censurat que es faci al Parlament, i també la del president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

En total, han acudit a la reunió gairebé 60 de representants d'entitats, partits, sindicats, patronals i del municipalisme català, i tots ells abans han mantingut ...
26-06-2013
Països Catalans
 
 
...
20-06-2013
Països Catalans
 
 
Des de la Intersindical-CSC volem expressar la nostra tristesa per la mort de'n Toni Lecha, lluitador incansable pels drets d'aquest país i els treballadors/es.

Així mateix volem fem arribar el nostre condol a la seva família. Toni, sàpigues que guanyarem! Fins a la victòria, sempre!
"Bon viatge per als guerrers
que al seu poble són fidels,
afavoreixi el Déu dels vents
el velam del seu vaixell,
i malgrat llur vell combat
tinguin plaer dels cossos més amants.
Omplin xarxes de volguts estels
plens de ventures, plens de coneixences.
Bon viatge per als guerrers
si al seu poble són fidels,
el velam del seu vaixell
afavoreixi el Déu dels vents,
i malgrat llur vell combat
l'amor ompli el seu cos ...
19-06-2013
Països Catalans
 
 
Article de Juan Torres López publicat al diari Público el 08/06/13

Els bancs i les grans companyies d’assegurances (els representants de les quals tenen àmplia majoria al grup de savis que va crear el govern perquè proporcionés les claus de la nova reforma) porten molts anys tractant de gestionar en interès propi el gran volum de fons que mouen les pensions públiques. Amb tanta liquiditat com la que fa servir la seguretat social es poden obtenir grans guanys en uns mercats financers com els d’avui dia, on les noves tecnologies permeten invertir amb rendibilitat a una velocitat de 250 milions de dòlars per segon.

Però les pensions públiques són un dret molt estimat per la població i un instrument que la gent sap ...
18-06-2013
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660