NOTÍCIES
Tres nous accidents en la construcció s’han cobrat la vida de quatre treballadors en només dos dies, a Poblenou, Reus i Sabadell. Lamentablement, aquests fets confirmen allò que ja vam denunciar a la darrera jornada que la Intersindical-CSC va fer en commemoració del Dia Internacional per la Seguretat i la Salut en el Treball. Hi constatàvem el manteniment de les causes que afavoreixen l’existència d’accidents i la manca de solucions al respecte. Els fets de dilluns en són un tràgic botó de mostra.

El fet que la gràfica de dades sobre sinistralitat laboral tingui forma de dents de serra es deu només a la casualitat. Encara que hi hagi mesos en què es registra una disminució, les xifres globals demostren que el problema continua ...
13-02-2007
Seguretat i salut laboral
 
 
A les eleccions sindicals que han tingut lloc aquesta setmana a l’empresa Miba Sinter Spain SA, ubicada a Ripollet i on hi treballen 350 persones, el sindicat nacional i de classe hi ha obtingut, per primera vegada, representació. Aquesta empresa auxiliar de l'automòbil es dedica a la construcció de carrosseries i remolcs.

El comitè ha quedat consituit per sis delegats de la FTC, quatre d'UGT, dos de CCOO i un de la Intersindical-CSC. Un pas que facilita la projecció de les nostres reivindicacions i que contribueix a consolidar-nos al sector del metall.
...
08-02-2007
Eleccions sindicals
 
 
La USEC/Federació de Serveis ja disposa de web pròpia. A partir d’ara hi trobareu informació concreta del sector, que engloba des dels empleats de banca o comerç fins a l’assistència a les persones o la neteja, així com informació general de la Intersindical-CSC i de l’actualitat referent al món laboral.

En un sector, el de serveis, que es caracteritza per la dispersió, la fragmentació i la desregulació esperem que el nou web contribueixi a fer més clara la web dels treballadors i treballadores.
...
07-02-2007
Intersindical-CSC
 
 
En consonància amb el compromís de la Intersindical-CSC amb els treballadors i treballadores i la seva formació, les secretaries d’Acció Sindical i Formació i Estudis han elaborat dos quaderns més en aquest sentit. Es tracta de la Guia bàsica de representació sindical i de l'Estratègia sindical en salut laboral.

Amb la primera volem aportar els coneixements bàsics sobre les funcions que ha de desenvolupar la figura del representant sindical, orientar-lo en l’actuació sindical, així com ajudar-lo a decidir quan es precisa de l’assessorament de les estructures de l’organització. La Guia vol servir també de suport davant la varietat de situacions i els dubtes que el representant sindical es pot trobar en el dia a dia de l’empresa (tipus de representació, funcionament dels comitès, ...
05-02-2007
Acció Sindical
 
 
CEOE, CCOO i UGT han pactat aquesta setmana l’anomenat increment salarial del 2007, que quedarà fixat en un 3%. Com en anys anteriors, el principi d’acord a què han arribat es basa en la fórmula següent: per una banda, l’objectiu salarial del 2% marcat pel Banc Central Europeu i, per altra, l’augment de productivitat, que se situarà al voltant de l’1%.

Des de la Intersindical-CSC denunciem que, una vegada més, no es tenen en compte les característiques del nostre país. Així, els objectius salarials marcats pel BCE es refereixen als increments de l’IPC a nivell europeu, de manera que l’acord ignora els nivells d’inflació a Catalunya, molt per sobre de la mitjana europea i també de l'estatal. La mesura no es tracta, doncs, ...
25-01-2007
Laboral
 
 
A les eleccions sindicals celebrades aquest dimarts, la Intersindical-CSC ha obtingut un representant al comitè d'empresa de Connecta Telemarketing SL, firma ubicada a la ciutat de Barcelona. Cal destacar que aquesta era la primera vegada que la Intersindical-CSC s'hi presentava i, com ja ve sent habitual darrerament, ha recollit la confiança de bona part dels treballadors i treballadores.

Aquestes eren unes eleccions parcials, ja que enguany el comitè s'ha vist ampliat de cinc a nou membres degut a l'increment del nombre de treballadors de l'empresa, que arriba ara a les 174 persones. L'empat entre les altres dues forces sindicals fa que, una vegada més, el sindicat nacional i de classe podrà exercir un rol decisiu en les decisions que es puguin prendre.

24-01-2007
Eleccions sindicals
 
 
Després d'haver-se celebrat durant molts anys a Porto Alegre (Brasil) i d'haver passat per Mumbai i Veneçuela, aquesta vegada el Fòrum Social Mundial (FSM) té lloc a Àfrica, a la ciutat de Nairobi (Kenia).

Des de dissabte 20 de gener, en què una marxa de 15.000 persones va donar el tret de sortida, que hi han arribat activistes d'arreu del món. La predominància d'organitzacions africanes, la majoria relacionades amb la cooperació i la solidaritat internacionals, en aquesta edició és, sens dubte, una bona notícia. No per per visibilitzar la pobresa del continent ni per a que el FSM adquireixi un caràcter de caritat, sinó, com diu el senegalès Taufik Ben Abdallah, membre del Comitè Africà i del Consell Internacional del Fòrum, "per enfortir ...
24-01-2007
Internacional
 
 
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC proposa, en un document que ha fet arribar a diverses formacions polítiques, un seguit de mesures destinades a combatre la precarietat laboral als municipis catalans.

Sovint es parla de la precarietat a un nivell abstracte i global, apuntant-la com un problema estructural i situant-la, així, lluny de possibles solucions. Des de l’Espai Jove es vol atacar aquesta xacra des del nivell administratiu més elemental, els municipis, i fer que els ajuntaments del nostre país se sentin també partíceps del problema i adoptin un compromís per a que al seu àmbit d’actuació no es permetin pràctiques que contribueixen a la precarietat.

No pot ser que des dels municipis tan sols hi hagi un interès per a l’atracció d’empreses i ...
23-01-2007
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660