NOTÍCIES
El sindicat UGT ha fet públic recentment un escrit en què demana a les institucions el boicot a l’empresa Xauxa per les seves pràctiques fraudulentes i la precarietat laboral que generava. Si l’actitud del sindicat durant tot el procés no hagués estat la que ha estat, aplaudiríem de la proposta, però resulta que les coses han anat diferent.

El cas de l’empresa Xauxa, o del conjunt d’empreses que depenien d’aquesta marca empresarial (Noves Alternatives Educatives, Planeta Planetari, Nou Set del Solsonès...) és un més dels que l’Espai Jove havia anat denunciant al llarg del 2006 amb la campanya 'Monitor/a no ets un ninot, fes-te respectar'.

Amb aquesta iniciativa assenyalàvem els culpables de la precarietat laboral en el sector del lleure educatiu i ...
18-01-2007
Acció Sindical
 
 
Aquests dies es publiquen a la premsa les xifres d’afiliació sindical a Catalunya, que si destaquen per alguna cosa són pel seu baix nivell, sobretot en relació a altres països europeus. Amb tan sols un 17% dels treballadors i treballadores associats, Catalunya es troba a les posicions de cua del rànquing europeu.

A l’hora d’analitzar-ne les causes cal ser conscients de les diferències, tant socials com productives i de legislació, que es donen en funció del país. Així, als països nòrdics les organitzacions sindicals, a més de gestionar subsidis, participen en el desenvolupament de serveis de recol•locació, cosa que fa imprescindible l’afiliació. Finlàndia i Suècia assoleixen així el 80% i el 70%, respectivament, d’associats. A Alemanya, la normativa limita l’aplicació del conveni laboral a ...
17-01-2007
Intersindical-CSC
 
 
A finals del 2006 el govern espanyol va fixar el Salari Mínim Interprofessional (SMI), que, segons el Reial Decret 1632/2006 del 30 de desembre, queda fixat en 570,60 euros/mes. El fet que, estadísticament, suposi un increment del 5’5% respecte de l’any anterior ha servit a l’executiu estatal per presentar les dades de manera triomfalista.

Davant d’això només podem afirmar que la hipocresia amb el SMI no té límits. Amb un increment ridícul, que el manté encara com un dels més baixos de la Unió Europea, el govern de l’Estat encara gosa anunciar, tal com s’assegura al web del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, que aquest 2007 es guanyarà en poder adquisitiu.

Que preguntin als treballadors i treballadores si aquest augment suposarà el ...
15-01-2007
Laboral
 
 
L'1 de gener d'aquest 2007 ha entrat en vigor el Reial Decret que pren en consideració noves malalties en l'àmbit del treball i amplia el nombre de feines que les poden provocar. Així, la llista d'afeccions laborals reconegudes pel "Sistema Nacional de Salud" (SNS) es multiplica per deu.

Segons el Ministeri de Treball, la modificació del sistema de notificació i registre de malalties professionals respon a la voluntat de fer-les aflorar i evitar-ne la infradeclaració. El cert és que la normativa de 1978 ja permetia anar-ne incorporant mitjançant la identificació de qualsevol metge del Sistema Sanitari Públic. Encara és hora, però, que cap professional hagi detectat alguna dolència més enllà de les ja reconegudes, de manera que ara, amb l'aparició d'una llista europea que ...
09-01-2007
Seguretat i salut laboral
 
 
Amb el nou any s'enceta també una nova temporada de les residències de temps lliure per a treballadors. Situades a Tarragona, Les (Val d'Aran) i Llançà (Alt Empordà) i depenents del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, les residències de temps lliure estan destinades a procurar als treballadors, en actiu o jubilats, i a les seves famílies la possibilitat de gaudir d’un període de vacances i lleure amb unes contraprestacions inferiors als preus de mercat.

Per poder-hi accedir s'han d'emplenar les sol.licituds i, junt a una fotocòpia del DNI, adreçar-les al director/a de la residència escollida. També s'admetran als Serveis Territorials del Departament de Treball i a la Secretaria General del Departament de Treball.
Les estades de col.lectius superiors a 25 ...
08-01-2007
Laboral
 
 
El sindicalisme s'ha dedicat tradicionament a temàtiques relacionades amb el món del treball (nòmines, contractes o condicions de treball i productivitat) i de protecció social davant l'absència d'aquest (per malaltia, per atur, per incapacitat o per jubilació). I ens hem dedicat poc o molt poc a seguir l'economia o fer aportacions al model productiu de béns i serveis. I quan ens hi hem dedicat ha estat en processos de tancaments i deslocalitzacions, quan la peça i el teler marxen i amb molt poc temps de reacció per evitar les conseqüències.

Ara i aquí la Intersindical-CSC no esmenarem aquesta manca però no volem deixar de comentar les darreres noticies arribades des del Comissariat Europeu d'Afers Econòmics sobre la inflació de l'any 2006 d'acord amb ...
04-01-2007
Laboral
 
 
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya acaba de publicar el calendari oficial de festes per a l'any 2007. Enguany la festa del dia de Reis (6 de gener) és recuperable. La resta són festes de caràcter retribuït i no recuperable. A més de les dotze esmentades, s'han fixat dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, a proposta de cada municipi, completant les catorze festivitats anuals.

A través d'aquest enllaç de la Generalitat hi trobareu la relació de dies festius, tant els d'àmbit català com els corresponents a cada municipi. ...
28-12-2006
Laboral
 
 
Els cinquanta treballadors i treballadores del diari gratuït 'ADN', una publicació del grup Planeta amb seu a Barcelona, van fer confiança en les eleccions sindicals de la setmana passada a la federació de serveis de la Intersindical-CSC.

L'empresa que el gestiona així com la capçalera són de recent creació, fet pel qual encara no s'havien celebrat mai eleccions sindicals per representants dels treballadors i les treballadores i no hi havia representació sindical.

En les que es van celebrar es va presentar una única candidatura de la Intersindical-CSC, que va aconseguir els cinc membres del nou comitè d'empesa. El company que encapçala el comitè d'empresa ja havia estat representant de la Intersindical-CSC en una altre diari gratuït, en aquest cas '20 Minutos'. ...
27-12-2006
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660