NOTÍCIES
Darrerament hem sentit a parlar de la situació laboral dels monitors i monitores al nostre país, especialment de la precarietat en el sector. Sense negar-la, però, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem fer alguns aclariments respecte unes informacions i uns estudis sindicals que poden confondre la gent en aquest assumpte.

Es diu, a manera de denúncia, que hi ha milers de joves que treballen de manera desregulada en el món de l’associacionisme. I s’engloba tot això en el sector de l’educació en el lleure quan, de fet, es tracta de dues realitats molt diferents. No es pot comparar la tasca que es realitza a esplais, caus i agrupaments escoltes i que té com a objectiu el d’educar en valors els nens i ...
17-10-2006
Laboral
 
 
Aquesta plataforma va néixer el 2003 arran de la sospita que la Generalitat volia construir un Centre d’Intercanvi de Mercaderies entre els termes de Banyeres, L’Arboç i Sant Jaume, que en un principi ocupava 220 Ha. Un projecte que s’estava portant d’amagat.

La Plataforma, que cada vegada compta amb més adhesions –entre ells alguns ajuntaments, el consell comarcal del Baix Penedès, a més d’associacions, grups ecologistes, grups polítics...-, vol aturar la construcció del CIM, que considera que convertirà aquesta zona del Penedès en “un parc logístic sense valor afegit i generarà un tràfic diari de més de 10.000 vehicles”. A més, la construcció del CIM suposarà “un col•lapse de carreteres, l’augment de la contaminació, la falta d’aigua, l’increment desmesurat de la població, la saturació ...
09-10-2006
Països Catalans
 
 
Des d’Interdona, l’entitat de gènere de la Intersindical-CSC, volem mostrar la nostra satisfacció, i per extensió, la del sindicat, per la sentència que el Tribunal Constitucional en què assenyala que va haver-hi discriminació per sexe per part de l’INEM en deixar d’enviar ofertes de feina a una dona aturada mentre li va durar el permís de maternitat.

L’INEM havia equiparat d’aquesta manera una baixa maternal a una incapacitat o a una malatia comú. La sentència recull que si el permís maternal per a una treballadora pretén afavorir i protegir la incorporació de la dona al món laboral, no té sentit que aquest permís suposi el contrari, és a dir, un impediment si la dona es troba a l’atur.

Així, en els seus fonaments ...
09-10-2006
Laboral
 
 
Amb aquesta premissa, la Secretària Confederal del sindicat, Isabel Pallarès, ha participat aquest dimecres, 4 d’octubre, a la presentació pública de la plataforma Sobirania i Progrés, que té lloc al Palau de la Música Catalana de Barcelona. La plataforma, impulsada per persones provinents de la societat civil, neix amb l’objectiu de fer de la sobirania i el progrés els eixos indefugibles de les propostes polítiques de les diferents formacions, més encara en la perspectiva de les eleccions autonòmiques de l'1 de novembre.

“Perquè ens hem passat anys i anys dient que el país necessita decidir els seus assumptes, i ha quedat clar que els diferents governs espanyols no en volen sentir a parlar”, afirma Pallarès. Per això, promotors i persones adherides, que ja ...
04-10-2006
Països Catalans
 
 
Aquest dimarts el Ministeri de Treball ha fet públiques les dades de l’atur del mes de setembre. De la mateixa manera que pocs dies enrere, quan es van presentar els pressupostos per a l’any 2007, el triomfalisme i les bones cares han estat la tònica dominant entre la classe política. Mentre, la majoria de mitjans de comunicació no han dubtat a reproduir acríticament la consigna que “l’atur ha baixat”.

Certament, les dades així ho reflecteixen, però cal fer-ne una lectura més enllà dels números. Així, veiem que la feina que es crea segueix sent de poca qualitat. Hi a “nous” contractes, sí, però aquests van associats sempre a la precarització del treball, la qual cosa genera uns elevats índexs de sinistralitat laboral. I aquí ...
03-10-2006
Laboral
 
 
El proper dia 1 de novembre se celebraran les eleccions a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Com a qualsevol contesa electoral, als i les treballadores sovint ens sorgeixen conflictes relacionats amb permissos laborals, retribucions, recuperacions, etc. També solen aparèixer dubtes a l’hora de com actuar o quins drets es tenen si ens toca exercir de membres d’alguna mesa electoral.
En aquest enllaç trobareu tota la informació necessària per resoldre aquesta mena de dubtes de cara a aquests i futurs comicis.

...
28-09-2006
Laboral
 
 
El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, va presentar ahir els comptes de l’Estat per a l’any 2007. I ho va fer qualificant els pressupostos de “cent per cent d’esquerres”, d’un “marcat caràcter social” i “sostenibles”.

Ens felicitem dels augments amb què es dotaran algunes partides en matèria social, però lamentem que es continuï sense fer els passos necessaris envers una veritable política social que beneficiï la majoria de la població i ajudi a resoldre els problemes reals que aquesta pateix.

Així, la quantitat destinada a l’atenció a les persones dependents per a l’any que ve, any en què entra en vigor la nova Llei de Dependència (impulsada pel PSOE, ERC i IU-ICV), és absolutament insuficient. Passar de 200 milions d’euros a ...
28-09-2006
Laboral
 
 
Un informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) explica que la producció i l’ús d’amiant s’ha estabilitzat a nivell mundial en els darrers cinc anys. Molts països, però, encara no n’han prohibit l’ús i la comercialització, de manera que encara són milions els treballadors que estan en contacte diari amb aquest mineral cancerígen arreu del món.

A l’Estat espanyol, els seus efectes mortals es coneixien des dels anys 60 del segle passat, però els empresaris el van continuar utilitzant en processos de producció d’altes temperatures i de contínua fricció. Encara avui hi ha responsables d’empreses que neguen que es conegués el perill. Un perill que té molt a veure amb l’estalvi de mesures de seguretat a costa de la salut dels treballadors. De ...
26-09-2006
Seguretat i salut laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660