NOTÍCIES
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC organitza un cicle de dues conferències per conèixer la situació de diferents pobles i moviments a nivell internacional. Sota el títol "Veus del món, mirades solidàries" es vol aprofundir en els diferents models de cooperació i de solidaritat existents als Països Catalans, així com les lluites de sobirania existents arreu del món.

El cicle de xerrades, organitzat des de l'àrea d'Acció Social del sindicat juvenil reflexionarà sobre els camins que han de permetre endagar un model de solidaritat seriós que permeti fer passos endavant en favor de la pau, la dignitat i la sobirania.

Cooperació: Caritat o Compromís?
dijous 21 de setembre a les 8 del vespre
Portal de l'Angel 38, 1r pis

- Marta Jordi, ...
18-09-2006
Internacional
 
 
"La Intersindical", l'òrgan d'expressió del sindicat nacional i de classe ha arribat al seu número 10. Les noves reformes impulsades pel govern espanyol i que suposen, amb el vist-i-plau dels sindicats estatals, un nou allunyament d'un estat del benestar mínimament desenvolupat, protagonitzen aquesta vegada el tema principal.

La prevenció de riscos laborals ocupa també un espai prioritari en la publicació, oposant-nos a la concepció de la prevenció com un bé econòmic i mercantilitzat.
Així mateix, posem atenció a les problemàtiques del lleure educatiu, tema que està treballant a fons l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. L'avaluació del funcionariat , el sistema de classificació econòmica vigent i la mobilitat sostenible completen l'apartat dedicat a acció sindical, a més d'una actualització dels delegats obtinguts pel sindicat ...
13-09-2006
Intersindical-CSC
 
 
"Parlar del sindicalisme del segle XXI ens porta a parlar dels sindicats com a eines útils per a la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, com a eines de lluita social per a l'emancipació. Aquesta és la nostra principal missió com a organització sindical".

A partir d'aquesta premissa, us recomanem la lectura de l'article elaborat des de la secretaria de Formació de la Intersindical-CSC sobre la crisi dels models sindicals vigents. S'hi constaten els canvis que ha sofert la classe treballadora al món occidental en la seva tipologia i, per consegüent, en la seva actitud i s'hi fa un diagnòstic dels trets que caracteritzen les actuals relacions laborals. D'aquí se'n desprenen, finalment, els reptes que hem d'afrontar les organitzacions sindicals de cara el ...
13-09-2006
Laboral
 
 
Les darreres dades públiques sobre sinistralitat laboral constaten que els accidents a la feina han augmentat un 8% a Catalunya. Un increment que és molt superior al de la mitjana estatal. En el conjunt de l'Estat espanyol l'increment dels accidents a la feina ha estat d'un 4,7%. Els mortals han registrat una petita reducció en la línia dels darrers anys.

Per la Intersindical-CSC aquesta és, sens dubte, la conseqüència d'una aplicació tova de la llei de prevenció de riscos laborals, que fa uns mesos va complir deu anys en vigor. Per això hem demanat de forma reiterada no només el seu enduriment sinó una dotació de mitjans superior per aplicar-la.

En aquest sentit la infradotació de la Inspecció de Treball és alarmant i ...
08-09-2006
Laboral
 
 
Una vegada més arriba la Diada i una vegada més la Intersindical-CSC, com a sindicat nacional i de classe, hi té quelcom a dir. Perquè el nostre país i, per tant, la classe treballadora catalana continua sent el blanc de múltiples retallades socials i impediments en la construcció nacional. I això és el que hem volgut recollir al manifest d'aquest 11 de setembre. No es tracta, però, de redactar unes línies "perquè toca", sinó que aquestes, en el nostre cas, són el reflex, aquest dia, de la feina diària i obstinada que porta a terme la nostra afiliació, convençuda de la necessitat d'uns agents socials propis i forts en el procés d'alliberament del nostre país.

L'11 de setembre ens trobareu a Barcelona a la ...
07-09-2006
Països Catalans
 
 
El 27 de setembre ens visita Daniel Ortega, cap de llista del Frente Sandinista de Liberación Nacional (Nicaragua) i ens oferirà una xerrada, a l'Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6) en què parlarà de l'actualitat política al seu país. L'acte tindrà lloc a les 19:30h. ...
06-09-2006
Internacional
 
 
L'endemà que Àlex Juan Martí fos detingut per les forces de seguretat colombianes a Bogotà, el cooperant català i afiliat a la Intersindical-CSC ha estat posat en llibertat sense càrrecs.

Des de la Intersindical-CSC ens felicitem per l'alliberament d'Àlex Juan, així com dels altres tres cooperants internacionals detinguts amb ell, i que no pesi cap responsabilitat penal sobre ells. A la vegada, però, lamentem l'actitud de les forces de seguretat de Colòmbia envers els qui, legalment i legítima, vetllen pel compliment dels Drets Humans en aquell país. Una actitud que continua trepitjant els drets de bona part de la població colombiana, especialment la més desfavorida.
...
06-09-2006
Internacional
 
 
Aquest dilluns, 4 de setembre, ha estat detingut a Bogotà Àlex Juan Martí, afiliat a la Intersindical-CSC i membre de l'Observatori Internacional de la Pau (IPO). Junt a altres tres integrants de l'IPO (una italiana, una nord-americana i un colombià) Martí ha estat retingut il·legalment per la Policia Metropolitana de Bogotà per haver-se presentat solidàriament a la crida que una sèrie de famílies víctimes de la violència havien fet després d'un intent frustrat d'ocupar un edifici abandonat. Durant l'intent, les famílies han estat durament reprimides per la Policia Metropolitana i els Esquadrons Mòbils Antidisturbis (ESMAD), que a més de colpejar-les les han detingut i traslladat no se sap on en diversos autobusos i camions.

Als cooperants internacionals, a més, se'ls ha retingut els documents ...
05-09-2006
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660