NOTÍCIES
El sindicat nacional i de classe ha editat nous materials per tal que l'afiliació pugui conèixer les novetats en matèria sociolaboral.
En aquest sentit, els nous materials disponibles es refereixen a la guia d'eleccions sindicals 2006, la valoració sobre l'Acord de les pensions d'enguany i un document de formació molt útil sobre el salari i la nòmina.
Amb aquests documents, la Intersindical-CSC pretén eixamplar el ventall d'elements de formació i anàlisi per als treballadors i treballadores del conjunt del país.

Guia d'eleccions sindicals 2006

Valoració sobre l'Acord de les pensions 2006

El salari i la nòmina ...
17-08-2006
Intersindical-CSC
 
 
La federació de serveis de la Intersindical-CSC ha obtingut un delegat de personal a la Fundació CIDOB, una entitat radicada al barri del Raval de Barcelona que es constitueix com un centre d'investigació, docència, documentació i divulgació sobre les relacions internacionals i el desenvolupament.

El nou delegat de personal confirma el creixement sostingut del sindicat nacional i de classe al sector dels serveis, més concretament al d'oficines i despatxos. La Intersindical-CSC presentava dos candidats a les eleccions sindicals per triar el qui hauran de defensar els interesos dels 44 treballadors de la Fundació, que escollien un total de tres representants sindicals. La Intersindical-CSC no tenia fins ara representació en aquest centre de treball. ...
28-07-2006
Eleccions sindicals
 
 
Una vegada superat Sant Joan i amb l'estiu a sobre, és el moment de començar a preguntar a amics, coneguts i familiars que faran per vacances. Les vacances són una de les interrupcions temporals i retribuïdes de la relació laboral. D'altres en serien els permisos, llicències, el descans setmanal o els diferents festius oficials designats per les administracions públiques.

L'Estatut dels treballadors, al seu article 38, regula que les persones treballadores tenim dret a un periode no inferior a 30 dies naturals de vacances anuals retribuïdes. Una quantitat que pot ser millorada per conveni col·lectiu o contracte de treball. Per exemple hi ha convenis que expressen els dies de vacances per dies laborables, 22, o que consideren que un mes de vacances són 31 ...
25-07-2006
Laboral
 
 
El govern espanyol ha aprovat recentment les Mesures en Matèria de Seguretat Social o, el que és el mateix, la reforma de les pensions. I ho ha fet amb el vist-i-plau de les centrals sindicals espanyoles CCOO i UGT així com de la patronal. En el mateix acord s’ha tancat també la reforma del reconeixement de les malalties professionals. Es tracta, en definitiva, d’una d’aquelles fotografies que en diuen pau social. Però des de la Intersindical-CSC considerem que no hi ha tals motius per a la satisfacció dels treballadors i treballadores.

745 dies més per poder accedir a una pensió
El període de cotització necessari per poder obtenir el dret a una pensió s’ha ampliat de 13 a 15 anys, al•legant que la caixa ...
20-07-2006
Laboral
 
 
Després que l'any passat s'incorporessin a la secció una seixantena de militants d'altres forces sindicals, en els darrers dies s'ha produit moviments que indiquen la bona feina dels i les afiliades i el bon estat de salut de la secció, que es reflecteix en la tasca sindical i un creixement espectacular de l'afiliació.

D'una banda, és possible que en poques setmanes hi hagi noves incorporacions a la Intersindical-CSC i que suposarien un nou pas en el ritme espectacular de creixement que ens ha portat als prop de 500 militants actuals en una empresa que disposa de 9.000 persones treballadores. Una quota que en el món laboral no és gens menyspreable.

D'altra banda, la bona feina també suposa generar instruments, i aquest ...
13-07-2006
Acció Sindical
 
 
Aquesta setmana ha mort, als 80 anys d'edat, la Marta Mata, innovadora pedagògica per excel·lència d'aquest país. Des de la Intersindical-CSC, i especialment des del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (STEC), lamentem profundament aquesta pèrdua irreparable i fem arribar el nostre condol a la seva família i amistats més properes.

Marta Mata va treballar sempre, i de manera incansable, per una escola pública, laica i de qualitat, una lluita i uns objectius amb què des del sindicat nacional i de classe ens sentim identificats i identificades. ...
29-06-2006
Laboral
 
 
Un any més es commemora el dia de l’alliberament gai, lèsbic, bisexual i transsexual (GLBT). Un any més haurem de sentir els discursos que parlen i s’enorgulleixen acríticament de com ha millorat la situació d’aquest col•lectiu, de com van guanyant drets a marxes accelerades.

Però, tal com passa en altres esferes de la vida, el món del treball no és aliè a les injustícies que pateixen les persones d’aquests col•lectius: assetjament moral en els llocs de treball, burles i vexacions per part de companyes, companys i patrons, negació dels minsos drets reconeguts en els convenis col•lectius o a l’Estatut dels Treballadors en són algunes manifestacions.

Per això, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigeix que a l’hora de negociar convenis col•lectius s’universalitzi el ...
28-06-2006
Laboral
 
 
Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament són les empreses en què la Intersindical-CSC ha sortit escollida en els darrers dies com a representant del personal. En el primer cas, en què hi havia hagut un representant dels treballadors pertanyent al sindicat nacional i de classe, a partir de les eleccions celebrades aquest dimecres s'ha passat a cinc, cosa que demostra la bona feina i la confiança que els i les treballadores dipositen, cada vegada més, en la nostra manera de fer.

El mateix dia renovàvem el nostre delegat a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que s'afegeix al nou representant que es va obtenir, fa pocs dies, a l'Agència Catalana ...
26-06-2006
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660