NOTÍCIES
La Secció Sindical del SAC/Intersindical-CSC a l'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir una denúncia davant de la Inspecció de Treball en què demana que s'investigui una possible infracció de la normativa en matèria de seguretat i salut laboral per com es va buidar d'indigents el centre durant les festes de la Mercè.
El sindicat, que ja havia denunciat que havia rebut ordres de traslladar els indigents a les dependències de la Guàrdia Urbana de Sant Andreu, diu que aquest trasllat -de 50 indigents, segons ha admès el consistori- va posar en risc la salut dels agents.
En aquest sentit, la Secció Sindical formalitza la denúncia en un doble sentit: pel tracte que els i les indigents van rebre en motiu de les festes ...
06-10-2005
Intersindical-CSC
 
 
El sindicat fa públic que ha arribat a un preacord en la negociació del conveni col·lectiu amb l'empresa GESEFURSA (Funerària de Reus) en base als següents punts:

- Vigència de 3 anys (2006-2008).
- Millora de la clàusula de revisió salarial de manera que es garanteixi el poder adquisitiu.
- Modificació del sistema de classificació professional.
- Pla de formació.
- Millores retributives, garantint durant els tres anys de vigència un increment acumulat sobre l'IPC real del 3,28% sobre la massa salarial. ...
03-10-2005
Acció Sindical
 
 
Davant els insòlits fets esdevinguts avui al port de Bastia (Còrsega), on militars francesos han reprimit de forma violenta una protesta laboral organitzada per afiliats del Sindicat de Treballadors Corsos, la Intersindical-CSC vol fer públic que:

1. Condemna la repressió de l'estat Francès davant una actuació sindical legítima com és el dret a vaga. L'ocupació militar del port de la ciutat corsa per part de soldats francesos resulta, sens dubte, una reacció desmesurada i lamentable.

2. Comparteix la crítica a les dinàmiques de privatització d'empreses i serveis públics a càrrec dels governs neoliberals. La pèrdua de control públic d'una empresa estratègica al país com és la Societat Nacional Marítima Corso-Mediterrània (SNCM) representa un pas enrera en la vertebració d'un model social i ...
28-09-2005
Internacional
 
 
Aprofitant l'estada a Barcelona de Jean Luc Morucci i la seva visita a la Seu Nacional de la Intersindical-CSC, hem conversat amb ell per conéixer, de primera mà, la situació d'aquest sindicat nacionalista cors, els seus projectes de futur i la seva visió sobre la futura Coordinadora Sindical de Nacions sense Estat.
La Intersindical-CSC juga, juntament amb el STC, un paper important en la vertebració d'aquest espai internacional en clau sindical d'aposta per la transformació de les estructures socials i l'emancipació nacional de cadascun dels pobles que hi són representats.
A continuació trobareu algunes de les respostes que ens ha donat el responsable de les relacions internacionals d'aquest sindicat que lluita per l'alliberament nacional i social de Còrsega.

Què és el STC?

27-09-2005
Internacional
 
 
El sindicat nacional i de classe ha resultat el guanyador de les eleccions sindicals en aquesta empresa de depuració d'aigües que dóna cobertura al municipis de Lloret, Blanes i Tossa.
La Intersindical-CSC ha obtingut els tres delegats i continua el creixement al sector d'aigües de les comarques gironines.
En aquest sentit, el sindicat català també ha obtingut la majoria a l'empresa UTE SyD Aguas XXIII - EDAR, també dedicada a la depuració d'aigües. L'empresa cobreix els municipis gironins de La Bisbal d'Empordà, Cassà de la Selva, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar. ...
26-09-2005
Eleccions sindicals
 
 
La secció sindical del SAC/ Intersindical-CSC a l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat públicament l'actitud del consistori de fer "desparèixer" una cinquantena d'indigents del centre de la ciutat durant les festes de la Mercè.
La secció sindical ha titllat l'actuació com una "operació d'imatge" que vulnera "tots els drets humans". Han recordat com en no acceptar marxar del centre, els i les indigents van ser conduïts a les dependències policials com si fossin delinqüents comuns.
Tanmateix, critiquen la manca de mesures de seguretat per prevenir possibles infeccions i que les persones internades "no han estat sotmeses a cap examen mèdic".
El secretisme d'aquesta actuació i la voluntat d'amagar certes realitats barcelonines ha estat un fet condemnat amb duresa per la secció sindical de l'Ajuntament de ...
26-09-2005
Països Catalans
 
 
Neix El Plafó, una nova eina de comunicació elaborada per la secretaria de Premsa i Publicacions de la Intersindical-CSC. Amb aquest butlletí electrònic, l'afiliació, delegades i delegats rebran les darreres informacions de la tasca que està duent a terme el sindicat, així com documents, notícies i informació interessant. El tindreu a les bústies de correus amb una periodicitat quinzenal. Si ens voleu fer arribar propostes de temes, suggerències o alguna mena de material o convocatòria que considereu adequada per distribuir només cal que ens ho feu saber a premsa@intersindcial-csc.org. Esperem que us agradi, us sigui útil per la vostra tasca sindical i, sobretot, que el reenvieu força.

llegir el butlletí digital
...
21-09-2005
Laboral
 
 
El passat 15 de setembre, a l'Audiencia Nacional de Madrid, el SIPVS-C/I-CSC va presentar una impugnació contra el Conveni Estatal de Seguretat Privada 2005-2008 per incomplir amb els mínims de l'Estatut dels Treballadors al seu article 42 sobre la regulació de les hores extres.
Els "negociadors" del Conveni han firmat per sota del valor de les hores ordinàries, que s'han de calcular "SOBRE LA TOTALITAT DE LES RETRIBUCIONS SALARIALS PERCEBUDES A L'ANY", basades en el cas dels treballadors i treballadores del sector (vigilants i prestadors de serveis en general) en l'estructura salarial establerta en l'Art. 66 del Conveni. En canvi, l'Art. 42.2 del Conveni estableix una fòrmula per tal de calcular el valor de l'hora ordinària que exclou expressament les pagues extraordinàries ...
21-09-2005
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660