NOTÍCIES
Resum de l’entrevista amb Núria Bosch, catedràtica d'economia pública a la UB i vice-presidenta del CATN (Consell Assessor per la Transició Nacional) publicada a Vilaweb | Bosch ha estudiat amb detall la hisenda pròpia d'un hipotètic estat i en conclou que els beneficis superen llargament els perjudicis. També parla de la situació actual i de la batalla del pressupost de la Generalitat per al 2013.

—Es pot prorrogar indefinidament el pressupost?
—Es pot passar amb el pressupost prorrogat, però això té limitacions: no es pot disposar de la llibertat que et dóna fer un pressupost pel que fa a la inversió, és a dir, fer polítiques diferents. Estàs lligat de mans i peus perquè has de fer allò que ja vas fer l'exercici anterior. ...
14-05-2013
Països Catalans
 
 
El primer trimestre de l'any, un total de 2564 empreses han decidit acollir-se a concursos de creditors, un 44% més que en el mateix període del 2012, una xifra que bat el “rècord” de més processos concursals des que va entrar en vigor la Llei Concursal 2004

El sector de la construcció lidera el rànquing trimestral de processos concursals. Entre gener i març, 645 empreses d'aquest ram van demanar entrar a concurs, el que significa que un de cada quatre correspon a societats del sector constructor. En el segon lloc està el comerç majorista i minorista, que va registrar 439 concursos, un 31% més que en el mateix període de l'any passat i un 17% dels processos registrats en aquest primer trimestre. El ...
14-05-2013
Laboral
 
 
Segons dades de l'enquesta de la població activa del primer trimestre de 2013, INE. A nivell d'Estat el nombre d'aturats és de 6.202.700, això suposa un 27,16% de la població activa, en cas de menors de 25 anys la proporció es situa al 57,22%. A Catalunya el nombre d'aturats és de 902.300, un 24,53% de la població activa, amb una incidència en menors de 25 anys del 52,7%. Al País Valencià les xifres d'atur són de 727.000 persones, això suposa un percentatge del 29,19% amb una afectació a menors de 25 anys del 55,74%. I a les Illes Balears estan aturades 169.000 persones això suposa un percentatge del 28,56 de la població activa, afectant a un 28,56% dels menors de 25 anys. Es dona la ...
14-05-2013
Economia
 
 
Guillermo Cano i set pagesos més del departament del Tolima (sud de Colòmbia) foren detinguts per l'Exèrcit nacional el passat 9 de maig i duts a una base miitar.

Les detencions es basen en simples declaracions de pressumptes ex membres de grups armats insurgents, sense cap altre mena de prova.

En Guillermo Cano és coordinador de Drets Humans del sindicat local de pagesos Asociación de Trabajadores Campesinos del Tolima (Astracatol) i membre del comitè executiu de la principal unió de pagesos de Colòmbia,FENSUAGRO.

La Intersindical-CSC ha estat duent a terme des de 2005 fins a l'actualitat projectes de formació i acompanyament en drets humans a Colòmbia, especialment a les zones rurals. Com és ben sabut Colòmbia segueix encapçalant a ...
13-05-2013
Internacional
 
 
La setmana passada el Tribunal Constitucional admetia a tràmit la impugnació contra la Declaració del Parlament de Catalunya aprovada el 23 de gener i la deixava en situació de suspensió cautelar. En els darrers anys s’han aprovat fins a 10 resolucions anteriors similars sense que els aparells de l’Estat fessin cap gest al respecte, evidenciant que alguna cosa està canviant.

La declaració esmentada entén que el Poble Català és subjecte polític i jurídic sobirà. La declaració es pot entendre com una declaració d’intencions i de voluntats sense conseqüències jurídiques directes o com un acte transcendent jurídicament. Segons una o altra interpretació s’obre o no la via d’impugnació judicial. De totes maneres no estem davant d’un debat de tècnica jurídica, estem davant d’un repte polític ...
13-05-2013
Països Catalans
 
 
El sindicat català ha publicat avui la guia de prestacions per a 2013. Al document s'hi pot trobar informació referent a la prestació d'atur i durada de la mateixa. Així mateix s'hi recullen dades sobre el subsidi d'atur, els límits de Fogasa, incapacitat temporal, IPREM, SMI, IRSC, quanties de pensions i bases de cotització i molta altra informació d'interès..

Podeu descarregar i difondre aquesta guia picant ací o des del bàner de la portada.
...
10-05-2013
Laboral
 
 
Les constants retallades del sector públic -i de l'ensenyament en particular- i les reformes educatives imposades des del govern espanyol han fet sortir al carrer milers de persones al conjunt dels Països Catalans.

L'educació pública de qualitat ha rebut el suport de milers de persones en les diverses mobilitzacions celebrades avui. Els atacs contra la llengua catalana i el deteriorament de la qualitat de l'ensenyament -a causa de les retallades i de la degradació de les condicions laborals de la comunitat educativa- són els arguments que han propiciat una altra demostració ciutadana de defensa de l'àmbit públic.

En l'àmbit estrictament laboral, elements com ara la baixada de salaris, la destrucció de llocs de feina, la no substitució de les baixes o la massificació ...
09-05-2013
Laboral
 
 
La Federació Sindical mundial (FSM), de la qual la Intersindical-CSC n'és integrant de ple dret, ha publicat al seu espai web una galeria fotogràfica de manifestacions i actes del 1r de maig arreu del món. Les imatges de la Intersindical-CSC són identificades com a "Catalonia" compartint, així, estatus amb estats com ara Algèria, Cuba, Rússia, EUA, Uruguai, Pakistan, Mèxic, Grècia, Sud-àfrica o Bangladesh.

Es produeix el fet que el nostre país -mitjançant la Intersindical-CSC- obté reconeixement internacional en pla d'igualtat amb Espanya des de l'àmbit sindical.

Des del món del treball, internacionalitzem el procés del poble català cap a la independència nacional i la justícia social!

Podeu accedir a la galeria d'imatges picant ací. ...
09-05-2013
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660