NOTÍCIES
La LOMCE, després de totes les retallades que ha sofert l'ensenyament, és un nou atac que afavoreix la privatització, atempta greument contra la qualitat de l'ensenyament públic i en català: és una càrrega de profunditat contra un model -la immersió lingüística- que funciona amb èxit des de fa 30 anys.

Pel que fa al professorat, la reducció dels salaris, l'eliminació de pagues extres, la destrucció de llocs de treball, l'acomiadament del personal interí, la penalització de les baixes mèdiques, l'increment de l'horari lectiu, l'augment de ràtios, perjudicarà les condicions laborals al sector i, de retruc, farà baixar la qualitat de l'ensenyament.

La LOMCE és el resultat d'un procés profundament antidemocràtic i un atemptat contra els drets i la dignitat dels docents perquè dirigeix ...
07-05-2013
Laboral
 
 
Aquests aliments es van poder comprar gràcies a l'aportació de tots els treballadors amb la seva aportació en la xocolatada que vam realitzar.

Amb aquesta acció volem fer èmfasi en la necessitat que tenim de lluitar contra les retallades que estem patint però no podem deixar de banda la solidaritat amb la gent que ho estar passant pitjor , una solidaritat com a treballadors.
No volem fer caritat, ja que aquesta es humiliant i exerceix verticalment, nosaltres creiem amb la solidaritat que és horitzontal i implica respecte mutu.

Aquest mateix respecte es el que ens ha de donar forces per tal de seguir treballant per millorar la nostra situació i ajudant si podem a altres treballadors.

Sentir que no s'aconsegueix pa, sostre, ...
04-05-2013
Països Catalans
 
 
Reportatge: '10.000 milions de beneficis en plena crisi' de l' 'Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2012'. Llegiu el reportatge sencer a: www.media.cat/anuari

L'Anuari Mèdia.cat és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils a través de l'Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat per treure a la llum 15 temes silenciats pels mitjans de comunicació catalans durant l'any 2012.

Ciutat Meridiana, Ciutat Solidària
Guió i realització: Carlos Castro i Gemma Garcia
Locució: Anna Bonet

...
04-05-2013
Economia
 
 
Avui, 1 de maig, durant el matí el sindicat català ha participat en mobilitzacions a Vilafranca del Penedès, Perpinyà, Girona i una manifestació a Barcelona sota el lema “El poble decideix! Independència i justícia social”. Durant les manifestacions s'han corejat consignes a favor de la independència, els serveis públics, la justícia social i contra els desnonaments i la troika entre d'altres.

Carles Sastre -nou Secretari general de la Intersindical-CSC- ha manifestat que “estem a les portes d'una nova reforma de la seguretat social, concretament pel que fa a les pensions de jubilació. I al mes de juliol bona part dels convenis col·lectius deixaran de tenir validesa per la pèrdua de la ultraactivitat”. En aquest sentit, cal destacar les vagues que es produiran al mes ...
01-05-2013
Mobilització
 
 
Estem a les portes d'una nova reforma de la seguretat social, concretament pel que fa a les pensions de jubilació. I al mes de juliol bona part dels convenis col•lectius deixaran de tenir validesa per la pèrdua de la ultraactivitat. Tot plegat serà una volta de caragol més en el procés d'empobriment sostingut i accelerat que se'ns vol imposar des dels diferents governs i des de les altes instàncies de la Unió Europea. I això se'ns està imposant malgrat el convenciment generalitzat que totes aquestes mesures no faran més que empitjorar la situació tant de l'economia en general com dels milers i milers de persones que hores d'ara estan abocades a la misèria. S'està aprofitant el moment per forçar un canvi radical del model econòmic ...
25-04-2013
Laboral
 
 
...
23-04-2013
Mobilització
 
 
Convocades per les organitzacions veïnals a debatre plegades l’actual situació, tot un seguit de plataformes unitàries sindicals i d’entitats de l’àmbit de l’educació, la sanitat i la funció pública, també moviments socials i assemblees de barri, han decidit fer confluir les seves protestes i reivindicacions en una gran manifestació ciutadana, que se celebrarà el diumenge 28 d’abril amb el lema: “Aturem els pressupostos antisocials. Totes juntes podem”.

La marxa sortirà a les 12.30 h des de la cantonada de Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament de Catalunya.

Així mateix marxaran diverses columnes que confluiran amb el gruix de la manifestació:

11.30 h: Columna d’Educació, Passeig de Gràcia-Aragó
11.30 ...
19-04-2013
Mobilització
 
 
A les eleccions sindicals celebrades ahir, 15 d’abril, la Intersindical-CSC obtingué la totalitat dels i les delegades del comitè d’empresa de Plàstiques Soskai.

El sindicat català, amb representació a l’empresa les 4 darreres legislatures, ha encetat un nou cicle en obtenir la totalitat del comitè d’empresa, 9 delegats, i esdevenint ,així, la única central sindical escollida per a defensar els drets dels i les 100 treballadores de l’empresa de l’empresa de la capital de la Garrotxa.

La tasca duta a terme pels nostres companys els darrers anys és clau per a entendre aquests resultats; han estat anys de lluites judicials, laborals, de defensa dels drets comuns, lluites sense estridències, acumulant un important bagatge de feina ben feta i victòries col•lectives en ...
16-04-2013
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660