NOTÍCIES
La Intersindical-CSC ha guanyat les eleccions sindicals a l'empresa financera ING Lease per segona legislació consecutiva. El sindicat català ha obtingut la delegada de personal havent concorregut als comicis com a llista única.

Per altra banda, a les eleccions celebrades a l'Ajuntament de Llorenç del Penedès la Intersindical-CSC ha revalidat la representació del personal laboral per tercer cop consecutiu. La intersindical-CSC ha negociat els tres darrers convenis col·lectius del consistori.

Des de la Intersindical-CSC volem agrair el suport i confiança rebuts i refermar el nostre compromís amb la defensa dels interessos del conjunt dels treballadors i treballadores. Així mateix volem felicitar els companys i companyes d'ING i de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès pels resultats obtinguts. ...
20-03-2013
Eleccions sindicals
 
 
Aquest cap de setmana, quasi amb traïdoria, en virtut d’un rescat al sistema financer de Xipre s’aplicarà una taxa a tots els dipòsits bancaris. De fet es tracta de la detracció d’una quantitat a fi i efecte de finançar el dit rescat. És a dir els clients dels bancs pagaran el rescat dels bancs de la seva butxaca, però només es refereix als dipòsits, ningú ha dit res dels productes financers els titulars dels quals sortiran indemnes d’aquest despropòsit, els clients “d’infanteria” finançaran el rescat. Uns gestionen malament, uns altres fan el negoci i un tercer paga la festa. La detracció, per no dir-li atracament, es farà via impostos. Recordo que a Portugal l’any passat també es va fer servir aquesta via per tal de ...
20-03-2013
Laboral
 
 
El govern de Madrid ha fet públiques les seves propostes d'”Estrategia de emprendimiento y empleo joven 2013-2016” ja incloses al Real Decreto Ley 2/2013 de 22 de febrer. Des de la Intersindical-CSC es denuncia la complicitat dels sindicats espanyols que, tot i no signar l'Acuerdo, no tenen problemes a sortir a la foto amb patronal i govern, malgrat ser aquestes mesures clarament orientades a beneficiar la patronal amb transferències econòmiques i flexibilitat en la contractació a canvi d'aprofundir en la precarietat i explotació dels i les joves treballadores.

Davant d'un escenari de destrucció del teixit productiu al qual el 50% del jovent és en situació d'atur, presentar un pla que presenta el treball a conta pròpia (autònom) i la creació de noves empreses com ...
18-03-2013
Laboral
 
 
El Govern espanyol, en un nou atac als interessos de les classes populars, aprova en Consejo de Ministros i per via Real Decreto Ley -mètode de legislar ja habitual per part de l'executiu de Madrid- endurir les condicions per poder jubilar anticipadament i per poder cobrar la prestació per desocupació a les persones majors de 55 anys. A partir d'avui, s'exigiran 35 anys de cotització per accedir a la jubilació anticipada voluntària i 33 anys cotitzats en el cas de la jubilació anticipada forçosa i també per accedir a la jubilació parcial.

- Nou enduriment per accedir a les pensions i a les prestacions per desocupació.

El Govern espanyol endureix les condicions per poder jubilar anticipadament (abans de l'edat legal que passarà ...
16-03-2013
Laboral
 
 
El proper 6 d'abril se celebrarà el 5è Congrés Nacional de la Intersindical-CSC. El Congrés reunirà un total de 100 delegats i delegades de les diferents federacions i de l’Eina, amb dret a vot. El procés Congressual s’'ha iniciat amb la publicació i distribució de les dues ponències base.
La jornada congressual se celebrarà al Centre Cívic urgell de Barcelona el dissabte 6 d'abril de 10.00 h a 14.00 h.

Ens trobem immersos en un context de crisi múltiple: econòmica, social, laboral, nacional i institucional. És per això que aquest 5è Congrés té una importància especial ja que ha de servir per a situar la nostra organització en disposició d'afrontar amb garanties un cicle històric i econòmic transcendental per al nostre país i el ...
15-03-2013
Intersindical-CSC
 
 
Amb una caminada simbòlica, des de la porta del Museu Nacional d’Art de Catalunya fins al Fossar de la Pedrera (Cementiri de Montjuïc), s’inicien les activitats de Colòmbia en Pau a Barcelona aquest diumenge 17 de març a les 11 hores.

Colòmbia en Pau neix en el marc de les actuals negociacions de pau que s’estan desenvolupant entre el Govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP. És un espai de treball que agrupa diferents organitzacions socials catalanes, i ciutadans i ciutadanes residents a Catalunya amb un objectiu comú: El suport a la sortida política i dialogada del conflicte armat colombià per a la construcció d’una pau estable, justa i duradora en aquest país.

Amb l’acte de presentació de ...
15-03-2013
Solidaritat
 
 
Diversos companys i companyes del Vallès Oriental assistiren el passat dissabte, 9 de març, a la concentració que, emmarcada en la jornada de mobilitzacions convocada per “Enllaçats per la llengua”, se celebrà davant el consistori de La Garriga.

L'acte serví per posar en comú idees i línies d'actuació, destacant la coincidència de tots els i les assistents en celebrar actes descentralitzats per arribar, així, a més persones i visualitzar al conjunt del territori nacional el rebuig a les polítiques d'anihilació lingüística que se'ns imposen des de Madrid, París i governs autonòmics.
...
13-03-2013
Països Catalans
 
 
La companya i col·laboradora de la Intersindical-CSC Maribel Oviedo Vega, líder d’Astracatol va ser detinguda el passat 3 de març sense ordre judicial i emmig d'un tiroteig per part de les forces governamentals colombianes.

Na Maribel Oviedo fou una de les protagonistes del documental sobre drets humans a les zones rurals colombianes que la Intersindical-CSC presentà públicament la tardor passada a diversos punts del país.

Comunicat íntegre:

Nou intent d’assassinat i detenció il·legal de líders camperols

International Action for Peace (IAP), organització catalana d’acompanyament internacional amb seu a Barcelona, vol fer pública la seva gran preocupació pels incidents que s’estan produint aquests darrers dies arreu del territori colombià, i amb especial gravetat a les regions del Magdalena Medio i Tolima, ...
11-03-2013
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660