NOTÍCIES
Des de la Intersindical-CSC fem una crida a participar de les múltiples accions que es duran a terme arreu del territori el proper 9 de març. Podeu consultar des d'aquest enllaç les diverses convocatòries emeses per Enllaçats per la Llengua al conjunt del sud del país.

Així mateix us convidem a signar el manifest d'Enllaçats per la Llengua per a fer públic el nostre rebuig a l'ofensiva d'arraconament i anihilació que pateix el català.

Per saber-ne més:

:: La Intersindical-CSC s'afegeix a la campanya Enllaçats per la Llengua que es durà a terme arreu dels Països Catalans

:: Manifest d'Enllacats per la llengua: signa'l! ...
08-03-2013
Laboral
 
 
Entrevista amb la professora d'Economia de la UB sobre les conseqüències d'una plantada contra les exigències de dèficit espanyoles

Font: Vilaweb

Cada vegada se senten més veus partidàries de plantar-se contra les exigències de dèficit públic per part de l'estat espanyol. El repartiment desequilibrat dels objectius de dèficit entre els nivells d'administració ha rebut crítiques des de bon començament. Però la intransigència del govern espanyol envers les autonomies perjudicades pel mal finançament i l'espoliació fiscal han fet vessar el got, i ara els partits sospesen de plantar-se i no obeir. Hem parlat amb Marta Espasa, professora d'economia política i hisenda pública de la Universitat de Barcelona, per saber quines conseqüències pot tenir aquesta acció.

—Quines conseqüències pot tenir plantar-se contra les exigències ...
06-03-2013
Economia
 
 
La central sindical basca expressa en la seva comunicació de suport que" davant els atacs que pateix la classe treballadora és més mecessari que mai lluitar com ens demostren els treballadors de Sintermetal". Així mateix fan públic que "LAB, des d'Euskal Herria reitera el seu suport i solidaritat internacionalista" amb els i les companyes de Sintermetal-Ripollet.

Podeu llegir el comunicat íntegre picant ací ...
05-03-2013
Laboral
 
 
Les mostres de suport internacional als i les companyes de Sintermetal -en vaga indefinida- estan demostrant la vigència i necessitat de l'internacionalisme solidari. El sindicat basc ELA i el portuguès FESHAT se sumen a les mostres de solidaritat rebudes.

El sindicat basc ELA, en el seu comunicat expressa que “són temps durs per a la classe treballadora, però ara més que mai hem de ser capaços de defensar els nostres drets”. Així mateix, el comunicat de suport signat pel Secretari general d'ELA-Metala, Unai Martínez, s'adreça als i les companyes en vaga assegurant que “els atacs són continus, però exemples de dignitat com el que esteu protagonitzant també ens aporten esperança”. ELA conclou el seu comunicat fent arribar una salutació solidària del conjunt de la ...
04-03-2013
Laboral
 
 
Amb "Una Mirada Desde El Sur", l'investigador irlandès Gearóid Ó Loingsigh prossegueix amb la seva incansable tasca de desvetllar la injustícia i la desigualtat que caracteritzen la societat colombiana. Els seus dos llibres anteriors s'havien ocupat d'estudiar dues regions assotades pel para-militarisme i pels programes especials de l'Estat per consolidar el model primari exportador.


Descarrega't el llibre picant ací

En aquestes investigacions, en les quals s'analitzen els casos del Magdalena Medio i del Catatumbo respectivament, s'ha fet un inavaluable aportació al coneixement de dos laboratoris del para-militarisme, com a política estratègica de l'Estat i de les classes dominants d'aquest país. Els dos llibres esmentats han obert una frontera analítica, i ens han ajudat a entendre les veritables raons de la violència en ...
04-03-2013
Internacional
 
 
La Central de la Federació Sindical Mundial s'afegeix a les mostres de suport als companys/es de Sintermetal

La Central de la Federació Sindical Mundial ha fet arribar a la Intersindical-CSC una nova mostra de suport als companys/es vaguistes de Sintermetal des de la seva seu central situada a Atenes (Grècia). Des de la Central de la FSM s'argumenta que “sabem que els treballadors han decidit fer vaga indefinida a la fàbrica de Ripollet donant així suport a la feina sindical de la Intersindical-CSC, afiliada a la FSM”. Així mateix, la FSM expressa que “ajudarem a que aquesta vaga tingui èxit i els treballadors vegin respectats els seus drets”

Després de la mostra de suport de la sectorial de metall de la FSM, ...
04-03-2013
Laboral
 
 
En comunicat de suport rebut aquest matí, la sectorial de metall i mineria de la Federació Sindical Mundial (UIS MM) expressa el seu suport a la plantilla de Sintermetal que es troba en vaga indefinida des d'avui, dilluns 4 de març. La Intersindical-CSC és membre de ple dret de la FSM des de l'any 2008.

L'FSM-UIS MM denuncia “l'actitud prepotent i manca de voluntat negociadora de la direcció de l'empresa i exigeix a aquesta que s'avingui a trobar una sortida justa i dialogada al conflicte” que es viu a la planta de Sintermetal a Ripollet.

Així mateix, la sectorial de la Federació Sindical Mundial manifesta la “total solidaritat i suport als treballadors i treballadores en aquesta lluita” la qual confien tingui “una ràpida ...
04-03-2013
Laboral
 
 
L'assemblea de treballadors de l'empresa Sintermetal de Ripollet, empresa del grup Motherson, ha convocat vaga indefinida a partir del dilluns dia 4 de març.

Aquesta empresa amb una plantilla actual de 200 persones -no fa gaires anys comptava amb més de 400 treballadors/es- es troba en un moment delicat. Després de successius expedients de regulació l'empresa ha posat sobre la taula de manera simultània un seguit de mesures d'extrema gravetat: un nou expedient de regulació de suspensió, un procediment de modificació substancial de condicions de treball que suposa una pèrdua del 16% de les retribucions de mitjana i una equiparació de les condicions de treball de conveni de sector deixant de banda el conveni d'empresa -conveni que actualment està en ultraactivitat. Totes aquestes mesures ...
01-03-2013
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660