NOTÍCIES
El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d’actuació.

S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius contrets. Així ho preveu l’Ordre CLT/59/2012, de 22 de febrer, del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

Actualment en formen part 86 entitats, sindicats i associacions diverses. ...
14-02-2013
Llengua i Treball
 
 
Traducció d'un article de Juan Torres López

Les polítiques neoliberals es presenten gairebé sempre revestides d'argumentacions sofisticades i amb bona difusió gràcies al generós finançament dels grans grups financers i empresarials a grups mediàtics i d'investigació, a acadèmics, economistes i periodistes que s'encarreguen de crear opinió favorable a les mesures que prenen els governs. Malgrat això, les evidències empíriques que puguin demostrar la veracitat d'aquests arguments són pràcticament nul·les en gairebé tots els casos.

En aquests moments estem patint una nova amenaça al benestar social i a l'eficiència econòmica que, igualment, es tracta de justificar com a imprescindible i positiva amb arguments que una vegada més no tenen fonament i realisme.

Em refereixo a la nova fase del procés privatitzador que ...
13-02-2013
Economia
 
 
Podeu accedir des d'aquest enllaç al formulari per signar el manifest. Així mateix podeu accedir al bloc des del bàner lateral esquerre.

MANIFEST "ENLLAÇATS PER LA LLENGUA".

Enfront dels atacs contra la llengua catalana arreu dels nostres territoris, orquestrats principalment pel Partit Popular, les entitats signants d’aquest manifest:

· Ens refermem en la lluita per aconseguir el plens drets lingüístics i el dret irrenunciable a poder viure plenament en la llengua pròpia d’aquest país.
· Defensem polítiques lingüístiques d’equitat que passen per avançar en la normalització de l’ús i el coneixement de la nostra llengua, per fer present el català a les Administracions, a l’escola , als mitjans de comunicació, etc., i per fer del ...
12-02-2013
Països Catalans
 
 
Informa J. L. Micó per a La Vanguardia

L'Organització Internacional del Treball (OIT) denuncia que un de cada deu explotadors és un estat o un grup rebel

Gairebé 21 milions de persones són víctimes del treball forçós en el món, ja que es veuen obligades a exercir tasques que no poden abandonar pels seus deutes, perquè se'ls explota sexualment o perquè fins i tot van néixer en esclavitud. Moltes d'elles romanen en llocs poc visibles i escassament controlats, com vaixells pesquers, obres, fàbriques o explotacions agrícoles, la qual cosa dificulta les investigacions que podrien acabar amb aquests delictes.

La majoria dels abusos es cometen a Àfrica, Àsia i Amèrica, però no hi ha cap continent que estigui exempt. A més, segons les ...
10-02-2013
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC vol expressar el seu suport, des dels Països Catalans, als companys del sindicat grec PAME que seran jutjats el proper 12 de febrer per dur a terme la seva lluita sindical i en defensa dels interessos de les classes populars gregues.

Volem fer costat als nostres companys del PAME -sindicat amb el qual compartim espai i lluites des de fa anys dins la Federació Sindical Mundial (FSM)- en aquests moments d'atac i repressió. La judicialització i la repressió contra la lluita sindical és un fenomen que denunciem fa temps, el qual hem patit i al qual ens hi hem d'enfrontar massa sovint.

La legitimitat de la lluita per la defensa dels interessos de la classe treballadora ens encoratja a enfrontar-nos a ...
09-02-2013
Internacional
 
 
Manifest unitari:

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa una campanya per convèncer a la població que els serveis públics i socials no són sostenibles, que no és possible el manteniment de l’Estat del Benestar i que els treballadors i treballadores dependents dels pressupostos, tenim unes condicions laborals i salarials de privilegi.

No és certa una cosa ni l’altre: ni són inevitables les retallades ni els treballadors i treballadores que depenen dels pressupostos tenen uns situació de privilegi.

La seva acció política pretén acabar amb l’Estat del Benestar i convertir el dret als serveis públics en un negoci en mans privades.

Les polítiques de retallades i l’assalt als drets socials i laborals han resultat ser un fracàs ja que ...
07-02-2013
Mobilització
 
 
El proper 16 de febrer se celebraran manifestacions als territoris del sud dels Països Catalans convocades per les PAH (Plataformes d'afectats per les hipoteques). L'objectiu d'aquestes mobilitzacions serà denunciar la dramàtica situació que viuen milers de famílies que no poden pagar l'hipoteca o el lloguer i que s'enfronten a desnonaments, víctimes de la vulneració extrema del dret a l'habitatge per part de les entitats financeres i els diversos governs.

Així mateix, des de les PAH, s'exigeix la dació en el pagament de forma retroactiva, el lloguer social i l'aturada immediata dels desnonaments.

Des de la Intersindical-CSC assumim com a pròpies aquestes reivindicacions i fem una crida a la nostra afiliació i el conjunt de la ciutadania del nostre país a participar de les ...
07-02-2013
Països Catalans
 
 
Els darrers mesos s’han succeït atacs sistemàtics contra la nostra llengua arreu del territori, que s’han intensificat arran de l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), l’anomenada “Llei Wert”. Amb aquests atacs, hi ha una voluntat clara de convertir la nostra llengua en llengua de segona i que el castellà esdevingui la llengua de referència i de prestigi.

I és que no s’ha acceptat la realitat plurilingüe existent, ans al contrari. S’ha emprès una persecució sistemàtica contra la llengua pròpia en els tres pilars fonamentals on s'estava començant a normalitzar mínimament: mitjans de comunicació, Administració pública i educació.

En l’àmbit dels mitjans de comunicació:

• El tancament de Ràdio Televisió de Mallorca.

• La castellanització ...
06-02-2013
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660