NOTÍCIES
Prop de 300 professors i professores de totes les universitats públiques de Catalunya ens hem reunit el dissabte 2 de febrer. En un moment crític per al futur de les universitats catalanes, hem pres les determinacions següents:

Les universitats catalanes han viscut i estan vivint un greu procés de deteriorament en la seva funció social bàsica, just al moment en què el desenvolupament del pensament és més necessari que mai per satisfer i resoldre les necessitats col·lectives. El dret reconegut a l'educació superior ha esdevingut un privilegi a causa de l'augment progressiu de taxes i de la privatització d'àrees senceres de la formació superior. El que és un deure -una universitat al servei de la creació d'un coneixement que ajudi a la nostra societat ...
05-02-2013
Mobilització
 
 
Des de la Intersindical-CSC us convoquem a participar en la concentració en suport a l'Enric que se celebrarà demà, 1 de febrer, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona a les 10.00h. L'acte es durà a terme tot coincidint amb el moment que s'asseuran a la banqueta dels acusats els dos antiavalots imputats per les lesions que va patir el nostre company i afiliat durant la seva detenció, i posterior retenció, a dependències policials el 1r de Maig de l'any passat.

El jutjat d'instrucció 15 de Barcelona ha aconseguit identificar els dos agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (integrats a la unitat 601) que van protagonitzar les agressions i vexacions patides pel nostre afiliat. Cal destacar que aquell dia els agents ...
31-01-2013
Mobilització
 
 
Des de la Federació de serveis de la Intersindical-CSC volem expressar la nostra oposició frontal a l'ofensiva contra els drets dels treballadors i treballadores del comerç de grans magatzems que planteja la patronal del sector (Anged).

La patronal posa damunt la taula un seguit de propostes absolutament inacceptables, carregant la pèrdua de beneficis damunt l'esquena de les persones que treballen al sector. Un sector al qual la precarietat, la temporalitat i la degradació constant de condicions laborals i econòmiques són la tònica general.

Aquest gravíssim atac als drets de les treballadores es concreta en propostes com ara:


Eliminació d'una de les 14 pagues i complements per diumenge i festiu treballat. L'eliminació d'una paga extraordinària seria vigent fins no arribar ...
24-01-2013
Negociació col·lectiva
 
 
Des de la Intersindical-CSC volem expressar el nostre suport al company militant de la COS detingut avui a València -ja es troba en llibertat- a causa de la seva participació en la vaga general del passat 14 de novembre de 2012.

Així mateix des de la Intersindical-CSC volem denunciar -altre cop- la judicialització i repressió que es duu a terme contra sindicalistes i persones compromeses amb els drets de les classes populars.

Coneixem de primera mà aquest tipus d'actuacions, ens han detingut companyes, elements policials han trencat canells a afiliats nostres, tot un seguit d'accions que no pretenen altres cosa que atacar la capacitat de mobilització i resposta de les classes populars. No se'n sortiran, però! La mobilització i la participació de ...
14-01-2013
Solidaritat
 
 
El proper 19 de gener s'ha convocat des de Grècia una jornada internacional contra el feixisme. A Barcelona, la concentració de suport tindrà lloc el dissabte 19 de gener a les 18h, davant l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Passeig de Gràcia, 90 (cantonada amb Provença, Metro Diagonal)
Us convidem a participar de totes les concentracions que es duran a terme al conjunt del territori.

Podeu adreçar les vostre firmes de suport al correu antiracismfascism(@)yahoo.gr

Reproduïm el manifest emès per moviments i organitzacions antiracistes, sindicats de treballadors del teatre, associacions, gent del teatre i les arts, comunitats de migrants i d'altres col·lectius grecs cridant a secundar aquesta jornada:

""Contra el feixisme i el racisme...

Sis mesos després que Alba Daurada ...
09-01-2013
Mobilització
 
 
Font: Simonfilm
Sinòpsi:
Ens volen fer creure que estem patint una crisi que ha arribat del no-res. No obstant això, no es tracta d'una crisi casual, més aviat podríem asseverar que vivim una de les estafes financeres més importants de la història.

En aquest documental s'explica com el sistema monetari (amb el suport incondicional de governs i polítics de diverses tendències) manipula i controla les condicions de vida de milions de persones al món.

El documental, en llengua castellana, es divideix en sis parts:

1. Bretton woods
2. Els diners
3. Teoria de les portes giratòries
4. Els paradisos fiscals
5. El problema
6. Les solucions

Mireu-lo i, si el considereu interessant, no dubteu en dinfondre'l...

...
09-01-2013
Economia
 
 
Andy Robinson

Després del seu èxit a la privatitzada xarxa ferroviària i la venda del banc Northern Rock, nacionalitzat el 2009, Virgin no ha desaprofitat la següent oportunitat que li presenta el Govern britànic: la privatització de la sanitat pública. L'empresa de Richard Branson ja gestiona una vintena de proveïdores de serveis abans proporcionats pel National Health Service (NHS) en àrees com dermatologia, fisioteràpia i reumatologia.

Virgin Care va convidar els metges de família a ser socis de les seves empreses, una idea innovadora que va haver de ser abandonada quan es va aprovar la nova llei de sanitat que converteix els metges de família en els principals responsables de gestionar les compres de l'NHS i de contractar serveis externs. "Hi va haver ...
08-01-2013
Economia
 
 
Fes Xarxa és un espai de trobada a Internet de diverses organitzacions, col·lectius, grups musicals, casals i altres entitats que tenen interessos comuns en la defensa de la llengua i cultura pròpies, així com en altres aspectes com ara l’ecologia, la defensa dels drets laborals i de la dona, del territori, etc... i que pretén esdevenir referent informatiu per a totes aquelles persones interessades en les activitats que aquests col·lectius realitzen a les comarques de parla catalana.

Formen part d'aquest projecte totes aquelles associacions, organitzacions, entitats, casals, grups de música i col·lectius ubicades en l'àmbit geogràfic de les comarques dels Països Catalans. Les entitats que participen a fesxarxa.cat tenen per principi la defensa d'aquests valors: la defensa del territori, del català com a llengua ...
05-01-2013
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660