NOTÍCIES
La Intersindical-CSC ha produït un documental centrat en les vivències de dos sindicalistes colombians perseguits i amenaçats a causa del seu compromís social. La filmació i producció ha estat desenvolupada per La Bretxa Produccions (una cooperativa professional que ha realitzat guardonats documentals sobre Àfrica i Amèrica) i s'ha rodat a Bogotà, Tolima i Huila (Colòmbia).

El documental va ser presentat en primícia a la Seu nacional de la Intersindical-CSC el 27 de setembre de 2012 i ara el podeu visionar des d'aquest enllaç.

Confiem que us agradi i en feu difusió.

Sinopsi:
Nadal: la guerra tampoc no descansa a Colòmbia. Tot i això, durant aquestes dates Jáiler i Guillermo, dos sindicalistes camperols, companys de lluita amenaçats i perseguits per la seva ...
03-01-2013
Solidaritat
 
 
Dilluns va sortit publicat al BOE el dret que desenvolupa l'aplicació de la Ley 27/2011 sobre la reforma del sistema de pensions. Podeu accedir a l'anàlisi que publicà la Intersindical-CSC sota el títol "Reforma del sistema de pensions: desmuntant l'estat del benestar" picant ací.

Reproduïm a continuació l'aricle publicat a Vilaweb el passat 30 de desembre de 2012.

Se suspenen durant tres mesos els articles referits a jubilació parcial i anticipada

La reforma del sistema de pensions que eleva l'edat de jubilació dels 65 anys als 67 en un horitzó de quinze anys, fins el 2027, entrà en vigor dimarts, 1 de gener. Aquest increment es farà a raó d'un mes per any durant els sis primers exercicis i de dos mesos ...
02-01-2013
Laboral
 
 
El ministre espanyol d'Indústria, Energia i Turisme ha subratllat que es mantindrà el bo social, al qual poden acollir els usuaris amb una potència de fins a 3 quilowatts

Informa: EUROPA PRESS

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha confirmat avui que la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) s'incrementarà un 3% a partir de l'1 de gener i la bombona de butà mantindrà les seves actuals preus.

En declaracions als mitjans abans de comparèixer a la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, Sòria ha aportat aquestes dades després de passar per la Comissió Delegada d'Afers Econòmics.

Així mateix, Soria ha subratllat que es mantindrà el bo social, al qual poden acollir els usuaris amb una potència de fins ...
28-12-2012
Economia
 
 
Nota: aquest article es centra en la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), motiu pel qual les dades exposades no reflecteixen el conjunt dels Països Catalans. S'ha respectat escrupolosament el treball publicat sense adaptar cap part del seu contingut.

Publica: l'economic.cat

Les dades oficials i oficioses ofereixen un trist balanç de l'economia estatal.
Els ciutadans en general i els més joves i més vells en particular són els més perjudicats per les retallades i les males perspectives


El 2012 serà recordat, per molts, com l'any de la pèrdua de l'últim bri d'innocència sobre la possibilitat d'una recuperació relativament ràpida de la crisi. Pràcticament cap de les xifres que habitualment s'observen per avaluar l'evolució d'un any aporta alegries: un PIB que retrocedirà al ...
27-12-2012
Laboral
 
 
Publica El País

La Generalitat declara desert el concurs per adjudicar el CAP en rebutjar l'oferta dels treballadors per assumir la gestió

El Departament de Salut de la Generalitat ha fracassat en el seu intent de privatitzar un Centre d'Atenció Primària (CAP) a Tarragona. La Generalitat va convocar un concurs per desprendre’s de la gestió dels serveis sanitaris de l'àrea bàsica de salut del CAP Muralles, però el procés ha estat declarat "desert".

El centre dóna cobertura a més de 20.000 persones i està gestionat per l'empresa pública Gestió i Prestació de Serveis Sanitaris de Salut (GIPSS), proveïdora del CatSalut.
La Generalitat va convocar el concurs a l'octubre i, encara que s'havia interessat per l'equipament la Xarxa Sanitària de Santa Tecla (una ...
27-12-2012
Laboral
 
 
Des de la Intersindical-CSC volem desitjar-vos bones festes i un any nou farcit de compromís, lluita i llibertat! Salut!


“Tot aquest benestar material que tenim, i que no havíem tingut mai, sembla que sigui xarop d’opiaci. I això m’empipa, em revolta. Jo sóc l’invers d’això, voldria una agitació continua”. Miquel Porter i Moix


...
21-12-2012
Intersindical-CSC
 
 
El passat dimecres, 18 de desembre, se celebrà al local de la secció sindical de la Intersindical-CSC al Banc de Sabadell l'assemblea general de representants del sindicat a aquesta entitat bancària. La Intersindical-CSC hi compta amb 23 delegats i delegades.

D'entre els temes que s'hi tractaren cal destacar l'anàlisi dels diversos processos de compra que el Grup Banc Sabadell ha dut a terme darrerament, CAM i Banc Mare Nostrum (Caixa Penedès).

Així mateix es tractà l'actual estat de l'afiliació i representació i projecció de futur davant un escenari al qual les correlacions de forces s'hauran de redefinir atesa l'entrada de milers de nous treballadors/es al grup.

Altre tema destacat va ser la situació en que es troba el procés cap a la ...
21-12-2012
Intersindical-CSC
 
 
La constitució del Parlament de Catalunya avui 17 de desembre, ha coincidit amb la protesta de la Plataforma Sindical dels Treballadors Públics de Catalunya a l'entrada al Parlament. Els manifestants han dialogat amb Mas, però sempre des del respecte i lluny de les escridassades d'anteriors ocasions.

Els treballadors públics, en un manifest, reivindiquen que "esperem d'aquesta legislatura que avui comença un impuls decidit a favor dels drets dels ciutadans, de defensa dels treballadors com a motor del necessari creixement econòmic".

També alerten que "no es pot donar un servei públic digne sense el respecte a la dignitat de qui ho presta i refermem la nostra absoluta oposició al desmantellament del Servei Públic, als acomiadaments i a les retallades indiscriminades de drets".

"Reclamem ...
17-12-2012
Mobilització
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660