NOTÍCIES
...
08-03-2014
Igualtat
 
 
Font: Federació d'Administracions Públiques de la CSC

Totes i tots hem sentit parlar a bastament de la manca de mitjans de l'Administració de Justícia. Al nostre país tenim el problema afegit que Catalunya no té competències plenes en matèria de reclutament de personal judicial. Per tant, quan cal cobrir places de personal fix en aquest àmbit, la Generalitat ha de demanar la provisió a Madrid, al Ministerio de Justicia, que enviarà una persona de Valladolid, de Zamora o d'Hinojosa del Monte, que ni sap català ni li exigeixen, ni li serviria per a res, ja que no és mèrit.

En aquest cas, el català no compta per a res en cap procés selectiu ni de trasllats. La llengua estrangera compta fins a ...
07-03-2014
Llengua i Treball
 
 
Ahir, 5 de març, se celebrà amb un alt seguiment la primera jornada de vaga al centre de treball que l'empresa Miquel Costas i Miquel (Smoking) té a Capellades | La plantilla ha acordat fer vaga tots els dimecres | Aquest conflicte laboral és provocat per la pretensió de l'empresa de modificar unilateralment les condicions de treball tot i els intents de diàleg dels representants sindicals de la plantilla.Coincidint amb la jornada de vaga, la plantilla dugué a terme marxes al matí i a la tarda pels carrers de Capellades -des de La Barquera fins a Fortugós- i es tallaren els carrers emmig d'un fort desplegament policial. La marxa transcorregué sense incidents.

Des ...
06-03-2014
Acció Sindical
 
 
Des de la Secció sindical de la Confederació Sindical Catalana (CSC) a la UPF volem expressar el nostre suport als motius que justifiquen la vaga d'estudiants de demà 27-f, convocada pel sindicat d'estudiants SEPC

Els i les membres de la Confederació Sindical Catalana (CSC) compartim amb els i les estudiants, i amb el jovent del nostre país, moltes idees i lluites: com ara aquelles que dignifiquen la lluita en defensa de la llengua a les Illes i al País Valencià, a l'oposició ben raonada que van fer i fan sobre el Pla Bolonya i que els fets han corroborat, per la reivindicació d'una universitat pública, catalana i de qualitat a l'abast de tothom, i un llarg etcètera.

En definitiva, estem al costat ...
26-02-2014
Mobilització
 
 
La CSC va participar el passat 23 de febrer a la Setmana Setmana anticolonialista celebrada a París dins de la jornada organitzada per la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat (PSNSE) de la qual la CSC n'és organització fundadora | El secretari general de la CSC Carles sastre va fer una intervenció en la qual explicà el procés democràtic cap a la independència que s'està produint a Catalunya | Hi van participar, a banda de la CSC en representació dels Països Catalans, organitzacions sindicals d'altres nacions colonitzades per l'Estat francès com ara el País Basc, Guadalupe, Kanaky (Nova Caledònia), Còrsega i Bretanya.

Transcrivim, tot seguit, la intervenció de Carles Sastre, Secretari general de la Confederació Sindical ...
26-02-2014
Internacional
 
 
Sectorial de Sanitat de la CSC

Privatitzar és la cessió d’una funció o servei prestat pel sector públic a una empresa privada. En el cas de la reestructuració del servei informàtic de l’ICS estem parlant de privatització, com sindicat no ho compartim ja que al nostre entendre és injust, i la majoria dels cops, son mesures ineficients.

Com ja es manifestava a l’escrit de presentació de les mes de 1.600 signatures adreçades al Director Gerent de l’ICS de data 24 de gener: “..demanem que el nombre de professionals informàtics de l’ICS que es mantingui sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, amb el ...
25-02-2014
Acció Sindical
 
 
El catedràtic de la UB avisa que la gestió del sector públic amb criteris empresarials i d'eficiència posa en risc l'equitat i en desvirtua l’essència.

El catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona , Antón Costas , ha afirmat en la jornada “Reformes i eficiència del sector públic” organitzada per la consultora Deloitte i Associació per al Progrés de la Direcció, que l' Estat espanyol ha de reduir el seu excés de " capitalisme concessional ", ja que porta a un mal ús de la col·laboració público-privada . Costas també ha qüestionat l'aplicació de criteris de gestió empresarial com l'eficiència a l'administració i el sector públic .

" L'Administració no s'ha creat per ser eficient . L'objectiu és l'equitat” , ...
25-02-2014
Economia
 
 
Comunicat de la Secció sindical de la CSC a l'Agència Catalana de l'Aigua

Representants de l'empresa i sindicats acorden sol·licitar la ultraactivitat del conveni fins el 3 de març de 2015, mantenint reunions mensuals fins el proper mes de maig i un cop passades les eleccions sindicals de juny avaluar la necessitat de reemprendre les negociacions amb més freqüència. El tercer conveni col·lectiu va expirar el 2010.

Com ja vam anunciar amb anterioritat, era difícil arribar a un acord que satisfés a les dues parts negociadores. La secció sindical de la CSC no esta satisfeta després de més d’un any de reunions, amb el desenvolupament, el tarannà i les propostes presentades en la negociació. L’Agència Catalana de l’Aigua necessita un acord ...
21-02-2014
Negociació col·lectiva
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660