NOTÍCIES
Benvolguts companys/es,

Des de la Intersindical-CSC ens solidaritzem amb la vostra protesta -expressada en forma de vaga de fam, iniciada ja fa 18 dies el dia que escrivim aquest comunicat- per exigir la readmissió del company Marcos Andrés Armenteros per part de l´empresa Telefónica.

La contundència del mitjà de protesta que exerciu és un exemple del vostre compromís, personal i col·lectiu, amb les lluites socials i laborals de la classe treballadora dels Països Catalans.

Sapigueu que ens teniu al vostre costat i farem difusió de la vostra lluita, perquè, com vosaltres, també desitgem:

- La readmissió immediata del company Marcos.
- La derogació completa de les succesives reformes laborals.
- Un món del treball més just i digne.

Rebeu una ...
22-11-2012
Solidaritat
 
 
A les eleccions celebrades avui, 21 de novembre, a l'empresa Sorea de Tarragona -amb una plantilla de 150 treballadors- la Intersindical-CSC ha obtingut la totalitat dels 9 delegats a escollir. Els comicis han comptat amb una participació del 65% del cens.

Amb aquests 9 delegats la Intersindical-CSC es confirma com a central sindical majoritària del sector d'aigües a les comarques tarragonines.

Cal recordar que el 2009 van haver-hi greus problemes amb l'aplicació del conveni. La patronal es va negar a acceptar la previsió d'IPC i, a partir d'aquí, no es van poder signar les taules salarials del 2009. En el cas de Tarragona no es va discutir la clàusula de revisió salarial, la patronal va acceptar la clàusula, interpretant només a l'alça; en ...
21-11-2012
Eleccions sindicals
 
 
En Miquel va ser un erudit, un lluitador, un patriota. Va ser Secretari general de la Intersindical-CSC i President emèrit de la nostra organització.

Ens deixà un 18 de novembre de fa vuit anys; dos dies després del seu traspàs, a la cadira que tenia reservada al 3r Congrés de la Intersindical-CSC, un pom de flors vermelles palesava la seva absència mentre que la muixeranga esdevenia la banda sonora del comiat. La sala s'adornà amb punys en alt i tothom sentí un nus a la gola. El país havia perdut un gran home, un d'aquells imprescindibles que deia en Bertolt Brecht.

En homenatge, res millor que les seves paraules: “Tot aquest benestar material que tenim, i que no havíem tingut mai, sembla ...
20-11-2012
Països Catalans
 
 
El sindicat català està desenvolupant la campanya “A la feina treballa per l'estat propi” amb la intenció de dur als centres de treball el debat sobre la necessitat d'assolir l'estat propi i com aquest escenari afavoriria els interessos dels treballadors i les treballadores d'aquest país.

La campanya es desenvoluparà mitjançant un bloc propi, xerrades a centres de treball, difusió de material informatiu a les xarxes socials i edició en format electrònic de cartells i diversos opuscles.

Al bloc s'hi poden trobar diversos apartats com ara adhesions a la campanya, un repàs a la història del sindicat o un decàleg que recull els arguments bàsics que fonamenten aquesta iniciativa de la Intersindical-CSC

Podeu accedir al bloc de la campanya picant ací ...
20-11-2012
Intersindical-CSC
 
 
En el context d'una jornada de lluita a nivell europeu, milers de ciutadans secunden la vaga general i es manifesten al conjunt del país.

Des de la Intersindical-CSC valorem molt positivament el seguiment de la vaga general i les multitudinàries manifestacions que es dugueren a terme ahir, 14 de novembre, als diversos territoris del país.

Les polítiques neoliberals, de marcat caràcter antisocial, que estan imposant Brusel·les i la majoria d'estat de la UE, han trobat resposta per part d'una ciutadania que està assumint la responsabilitat d'enfrontar-se obertament als dèficits democràtics i socials que patim.

La resposta a les retallades, a la sagnia de renda de les classes populars per afavorir els poderosos o a la situació de negació que pateix el conjunt ...
15-11-2012
Laboral
 
 
Font: Agències

En l'aturada del 29-M, la caiguda va ser del 27,7%, segons Red Eléctrica

La demanda de l'energia elèctrica ha caigut a les vuit hores en 25.172 megawatts al conjunt de l'Estat, un 15,5% menys que la registrada a la mateixa hora de dimecres de la setmana passada (29.785 megawatts), segons dades de la pàgina web de Red Eléctrica de España (REE). Si es compara aquesta demanda real amb la registrada ahir a la mateixa hora la baixada és major, d'un 16,5%.

La dada oficial de REE contrasta amb la que ha donat el govern espanyol, que indicava que la caiguda havia estat de l'11,4%.

En l'anterior vaga general del 29-M la demanda d'energia elèctrica se situava minuts després de ...
14-11-2012
Laboral
 
 
Manifestacions

:: Barcelona
16.45 hores:
Recollida de material
Seu Nacional de la Intersindical-CSC
(Villarroel, 45, entresòl 1r. BCN 08011) Metro: L1 (Urgell) L2 (Sant Antoni)

17.30 hores:
Bloc Intersindical-CSC
Passeig de Gràcia/Consell de Cent

18.00 hores:
Inici de la manifestació
Plaça Catalunya/Passeig de Gràcia

:: Girona
18.00 hores:
Rellotge/Passeig de la Devesa

:: Lleida
17.30 hores:
Plaça Ricard Vinyes

:: Tarragona
18.00 hores:
Plaça de la Font

:: Vilafranca del Penedès
12.00 hores:
Plaça de la Vila

Piquets informatius Barcelona ciutat

Aquesta nit del dia 13 hi ha previstes concentracions a Mercabarna i a ...
13-11-2012
Laboral
 
 
Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya, 1.700.000 si afegim al País Valencià i les Illes Balears, i 100.000 llars sense cap ingrés.
Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.
Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.
La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.
El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l'estranger.
...
12-11-2012
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660