NOTÍCIES
Avui, 7 de novembre, s’ha fet pública la declaració conjunta de l’ANC i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N: CCOO, UGT, USOC i la Intersindical-CSC.

Els sindicats reunits i l’ANC, des dels valors de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, afirmen que és imprescindible conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país.

En aquesta declaració s’acorda “fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden”.

L’ANC donarà suport a la convocatòria dels sindicats catalans i fa una crida a la mobilització ciutadana el ...
07-11-2012
Mobilització
 
 
La Intersindical-CSC dóna suport a la manifestació convocada per la Plataforma Sindical Unitària de Catalunya i us convoca DIJOUS 8 DE NOVEMBRE a les 17.30 davant de la Delegación del Gobierno (carrer Mallorca cantonada Llúria. Barcelona). Des d’aquí, la marxa contra les retallades arribarà fins a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

La Intersindical-CSC manifesta el seu rebuig a les polítiques dels governs i de les administracions que sota l’aixopluc de la reducció del dèficit imposada per la dictadura del mon financer estan desmantellant els serveis públics i l’Estat del Benestar. Cal un canvi radical en les polítiques públiques, econòmiques i sociolaborals.

La Intersindical-CSC creu en un estat de justícia social i això passa per la defensa aferrissada dels serveis públics i ...
06-11-2012
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC ha obtingut la representació sindical de l'empresa “Aqualogy Aqua Ambiente” de Reus en la primera ocasió que s'hi han fet eleccions. L'empresa, part del grup AGBAR, és especialitzada en sanejament d'aigües.

El resultat d'aquestes eleccions és especialment important ja que obre l'abast de la nostra representació més enllà del sector estricte de l'aigua potable i la depuració. Així mateix, es consolida la presència de la Intersindical-CSC dintre del grup AGBAR i s'augmenta la presència intersectorial i territorial de la nostra organització.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els companys pel resultat obtingut en aquestes eleccions i reafirmar el nostre compromís amb la defensa dels drets del conjunt dels treballadors d'Aqualogy Aqua Ambiente.
...
06-11-2012
Eleccions sindicals
 
 
L’assemblea territorial Sant Antoni per la Independència de l’ANC organitza aquest dilluns 5 de novembre a les 19:30 a la seu nacional de la Intersindical-CSC (Villarroel 45, ent.1a Barcelona) una conferència a càrrec del Secretari general de l’Aliança Lliure Europea, Jordi Solé.

L’acte tractarà diverses preguntes i respostes en referència a les pensions, la futura relació del Principat de Catalunya i Europa o la validesa de les titulacions universitàries, entre d’altres.
...
01-11-2012
Països Catalans
 
 
El Secretariat Nacional de la Intersindical-CSC, en reunió del dia 23 d’octubre, ha decidit convocar una vaga general que afectarà a totes les activitats desenvolupades pels treballadors i treballadores d’empreses privades i pels empleats i empleades del sector públic, amb vincle funcionariat, estatutari o laboral, en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La vaga convocada tindrà lloc el dia 14 de novembre de 2012, començant a les 00:00 hores i acabant a les 24:00 hores.

Pel que fa l'exposició de motius de l’escrit de convocatòria de vaga pel proper 14 de novembre, presentat a la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ressaltem els punts següents:

Cada persona en atur és una raó per anar a la Vaga ...
31-10-2012
Mobilització
 
 
Agències

Afectarà empreses públiques que estiguin en situació de dèficit o els pressupostos de les quals s'hagin reduït un 5% en l'exercici corrent o un 7% en els dos anteriors

Els ens, organismes i entitats del sector públic que estiguin en situació de dèficit o els pressupostos dels quals s'hagin reduït un 5% en l'exercici corrent o un 7% en els dos anteriors podran aplicar acomiadaments col·lectius entre el seu personal laboral des d'avui.

Així ho fixa el Reial decret llei 1483/2012, que ahir publicà el BOE i que recull el nou reglament dels procediments d'acomiadament col·lectiu, de suspensió de contractes i de reducció de jornada.

D'acord amb el text, els funcionaris queden exclosos dels acomiadaments col·lectius, mentre que el personal ...
30-10-2012
Laboral
 
 
"Fènix 11-23" és el títol amb què la història d'Èric Bertran salta al cinema. La pel·lícula s'estrenarà el proper 9 de novembre.

A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l’Orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.

...
30-10-2012
Països Catalans
 
 
Gara

Els països del nord i del sud d'Europa mostren diferents formes de repartir la riquesa, i els països nòrdics els que menors desigualtats registren. El diferent comportament d'Islàndia i l'Estat espanyol evidencien que les polítiques d'austeritat no contribueixen gens ni mica al benestar i a aconseguir un societat més justa.

Per mesurar la desigualtat en el repartiment de l'ingrés entre els habitants d'un determinat país s'utilitza un indicador que es diu Coeficient de Gini. El seu càlcul és bastant complex però el que interessa saber és que varia des de 0, la distribució més igualitària possible, fins a 100, la desigualtat màxima. En general, l'índex varia unes poques dècimes d'un any al següent, encara que en aquests últims anys ...
30-10-2012
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660