NOTÍCIES
La Intersindical-CSC s’afegeix a la convocatòria de vaga pel proper 14 de novembre, tot coincidint amb la data acordada en d’altres països de la perifèria europea, com Portugal i per les organitzacions sindicals majoritàries de l’àmbit de l’Estat espanyol.

Aquesta mobilització d’abast europeu es fa en resposta a les mesures d’ajustament que lluny de suposar una via de sortida a la situació de crisi encara l’aprofundeix més, aquestes mesures venen decidides des del BCE i la Comissió Europea i acaben sent executades pels governs de torn.

Som conscients que la resposta ha de ser el mes massiva possible, i ha d’implicar a totes les organitzacions sindicals. Des de la Intersindical-CSC entenem també que ha de ser una oportunitat per deixar clar ...
29-10-2012
Laboral
 
 
La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, de la qual n'és membre integral la Intersindical-CSC, ha fet arribar al Govern colombià una carta de suport al procés de pau que s'acaba d'iniciar a Colòmbia.

La carta, fruit de la jornada de treball realitzada al Parlament de Catalunya el passat 28 de setembre, ha estat signada per més de 20 càrrecs d'institucions catalanes i per les presidències i direccions de les entitats que formen part de la Taula Catalana per Colòmbia.

Isabel Pallarès, Secretària general del sindicat, ha signat la carta en representació de la Intersindical-CSC.

Podeu descarregar la carta picant ací.

Llistat de les principals signatures:


Abad, Beth. Diputada per C.I.U. ...
29-10-2012
Internacional
 
 
Font: Llibertat.cat
La consellera de Cultura, Turisme i Esports, Lola Johnson, no va parlar del cànon de 20 milions que paga a Ecclestone cada any per fer la cursa, ni tampoc va especificar les despeses.

Les despeses corresponents al Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 celebrat a València aquest any van ascendir a set milions d'euros, mentre que els ingressos van superar els 5'2 milions.

Així ho va indicar la consellera Dolores Johnson, en una resposta parlamentària, però no va parlar del cànon de 20 milions que l'executiu valencià ha de pagar a Ecclestone per fer la cursa cada any. Un cànon que paga des de fa 4 anys i que havia d'assumir l'empresa privada Valmor Sports.

Unes despeses que no ...
26-10-2012
Països Catalans
 
 
El proper divendres 26 d’octubre, a les 19:30 h, a L'Ateneu Independentista i Popular la Torna de la Vila de Gràcia (Barcelona) es presentarà el documental "Noche de Paz", que tracta la vida quotidiana de diversos sindicalistes rurals en una de les zones del sud de Colòmbia on el conflicte social i armat és més dur.

El sindicalistes, pertanyen a l 'Associació de Treballadors Pagesos del Tolima (Astracatol) que és la secció de la principal organització pagesa del país, Fensuagro. Astracatol, és un sindicat que ha patit gran quantitat d'amenaces,violacions i assassinats per part de grups paramilitars i el mateix exèrcit els darrers anys, fins al punt que dos dels seus principals dirigents foren assassinats mentre anaven al de fora.

El ...
24-10-2012
Internacional
 
 
A les eleccions sindicals celebrades el passat divendres 19 d'octubre, la Intersindical-CSC entrà amb força -6 representants- al comitè de la multinacional Ricoh, situada a Sant Cugat del Vallès i que compta amb 550 treballadors/es.

La bona tasca dels i les companyes de la secció sindical, creada fa dos anys, ha permès irrompre amb força al comitè d'empresa i esdevenir 2a força a l'empresa -a un sol delegat de diferencia de guanyar les eleccions.

Des de la Federació de serveis de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes de la secció sindical i refermar el nostre compromís amb la defensa dels drets del conjunt de la plantilla. ...
22-10-2012
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC obté 2 delegats a l'empresa de 250 treballadors situada a La Selva del Camp (Tarragonès). Des de desembre de 2011 i a causa dels problemes generats per les irregularitats de les altres llistes que s'hi presentaven, s'han hagut de repetir fins a 3 cops les eleccions sindicals Tot i el lògic desgast que ha produït aquesta situació, cal destacar que la Intersindical-CSC ha obtingut representació en cadascun dels comicis celebrats.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els companys i companyes de Faiveley pels resultats obtinguts. ...
22-10-2012
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC crida a la mobilització per la justícia social i per avançar cap a un estat català del benestar.

Les condicions de supervivència de les classes populars són cada cop més insostenibles. Les retallades constants de drets socials i laborals s’han accelerat amb el pretext d’una crisi provocada per la voracitat d’un sistema financer que, amb la complicitat dels governs europeus, han acabat duent-nos a les portes de l'actual situació.

És per això que es convoca a l’àmbit europeu el 14 de novembre una jornada d’acció i solidaritat que es traduirà en vagues, manifestacions i altres accions que s’organitzaran de forma coordinada pels sindicats europeus. L’objectiu és sumar com més països millor per expressar la forta oposició a les ...
19-10-2012
Laboral
 
 
Publicat el 19 octubre 2012 a Mèdia.cat

“En general, les seccions d’Economia dels mitjans de comunicació i els suplements especialitzats en Economia apliquen una mirada androcèntrica a la informació. Desconeixen o obvien aplicar la perspectiva de gènere al relat i produeixen una informació que no té en compte les desigualtats de gènere que impliquen determinades polítiques o decisions.” Aquestes afirmacions contundents formen part de les reflexions de Sílvia Majó i Elvira Altés, coautores de l’estudi titulat “Economia, política, cooperació, societat. Dones?” i en el que analitzen l’aparició i tractament de les dones en les informacions econòmiques, tant de mitjans generalistes com especialitzats.

I les dades que acompanyen aquestes reflexions són suficientment contundents com per ratificar-les: només dues de cada deu persones que esmenten ...
19-10-2012
Igualtat
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660