NOTÍCIES
Els comitès i delegats de personal de tots els centres de treball de Federació Farmacèutica -empresa de distribució de productes farmacèutics amb una plantilla de 326 persones i centres de treball a Gavà, Terrassa, Girona, Lleida, Reus, Castelló i València- en data d'ahir, 18 d'octubre, van desconvocar la vaga prevista pels dies 29, 30 i 31d'aquest mes.

El passat dia 5 d'octubre, l'empresa va presentar un procediment de despenjament de conveni col·lectiu amb una afectació important tot al·legant causes econòmiques.

Durant el període de consultes i davant la impossibilitat d'arribar a acords donada l'evident desproporcionalitat de la mesura adoptada per l'4empresa es va convocar vaga per als dies 29, 30 i 31 d'octubre.

Ahir en la darrera reunió, l'empresa va retirar la proposta de despenjament del ...
19-10-2012
Laboral
 
 
Font: PIMEC

El 18,5 de les pimes enquestades han reduït les seves plantilles per manca o insuficiència de crèdit.
El 43,1% de les pimes haurien demanat més finançament si l’entorn bancari no fos advers i restrictiu.

Les restriccions al crèdit que pateixen les pimes des de l’inici de la crisi i l’enduriment de les condicions del finançament per part de les entitats bancàries, han incidit en la contractació i en l’acomiadament de personal de les empreses, segons constata l’enquesta elaborada per PIMEC i publicada en el número 7 dels Informes PIMEC.

L’enquesta s’ha realitzat entre el 6 i el 14 de setembre a més de 14 pimes catalanes. Respecte a les empreses associades a PIMEC, té un marge d’error inferior al ...
16-10-2012
Economia
 
 
Font: 324.cat
Els treballadors assalariats estan patint la pèrdua de poder adquisitiu més gran dels últims 27 anys. Els sous han pujat molt poc aquest any, mentre que els preus s'han disparat, especialment aquest setembre, amb l'entrada en vigor dels nous tipus d'IVA.

Per fer front a aquesta situació, a més de reduir el consum, moltes famílies han començat a utilitzar els estalvis i, fins i tot, a vendre's pertinences per anar tirant.

Fins al mes de setembre i en el conjunt de l'estat, l'augment dels sous pactat entre empresaris i treballadors ha estat de l'1,30%, dos punts per sota de la taxa d'inflació interanual del mateix mes, que ha estat del 3,4%. Això vol dir que els assalariats han perdut dos punts ...
16-10-2012
Laboral
 
 
El company Joan Carles ha estat detingut avui, dissabte, pocs minuts passada la mitjanit per membres de la policia local de Badalona. La detenció es practicà per membres del grup Omega al “Casal Antoni Sala i Font” tot retenint una trentena de persones a l'interior.

Llibertat.cat informa que el nostre company va ser detingut després que participés en un festa popular en denúncia del “Dia de la Hispanidad”.

A les 09.00 hores hem contactat amb el company Marc Sallas -membre del casal badaloní, Portaveu Nacional de la CUP i afiliat a la Intersindical-CSC- el qual ens ha comunicat la sortida de les dependències policials del company Joan Carles i el seu desplaçament a un centre hospitalari per a rebre atenció mèdica. ...
13-10-2012
Països Catalans
 
 
Font: El Punt/Avui

Lagarde demana suavitzar les mesures d'estalvi per no malmetre el creixement dels països del sud d'Europa
Fa una crida als líders de les grans potències a emprendre “accions valentes”

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, va demanar ahir “més temps” per a Grècia, Portugal i Espanya per tal que puguin reduir el seu dèficit fiscal. Lagarde va admetre, durant la trobada anual de l'FMI i el Banc Mundial celebrada a Tòquio, que les mesures d'austeritat aplicades als països del sud d'Europa n'han contret el creixement econòmic, i va demanar fins a “dos anys” més perquè Grècia equilibri els seus pressupostos públics.

Quan es va referir al cas espanyol, Lagarde va dir que, en el supòsit ...
12-10-2012
Economia
 
 
Font: El Punt/Avui
Tres de cada deu catalans viuen en risc d'exclusió social

El 40% de famílies no pot afrontar les despeses imprevistes i el 13% no pot tenir el pis a la temperatura adient

Les Terres de l'Ebre tenen la proporció més alta de veïns en exclusió social

Un 29,5% de la població de Catalunya –més de 2,2 milions de persones– viu en situació o risc d'exclusió social. Si l'anàlisi es fa a tot l'Estat espanyol, la població en risc baixa al 26,7%, i en l'àmbit europeu, encara és més baix, el 21,6%. L'alarma per la imparable extensió de la situació de pobresa la corroboren aquestes dades presentades ahir que corresponen a l'Enquesta de condicions de vida i hàbits de ...
11-10-2012
Països Catalans
 
 
La Intersindical-CSC ha denunciat que els pressupostos de l'Estat espanyol per al 2013 comportaran un greu deteriorament dels drets laborals i socials ja que, entre altres coses, imposa la prioritat del pagament del deute sobre la resta de qüestions. Els importa un rave l'atur i l'economia real. Cada vegada és més evident que els que governen no representen els interessos de la majoria de la població.

El deute contret per l'Estat espanyol és il·legítim, cal exigir que es faci una auditoria del deute públic i no es pagui la part que es declari il·legítima, com ho han fet alguns altres països. Pel que fa als diners que s’estan donant a la banca, cal tenir molt clar que no es recuperaran. Ni serviran per facilitar ...
08-10-2012
Economia
 
 
A les eleccions parcials celebrades a l'edifici Torre Diagonal del Banc Sabadell, la Intersindical-CSC
ha obtingut un nou delegat que confirma el sindicat català com a segona força més votada a Catalunya i li atorga un total de 23 representants.

Les eleccions sindicals parcials i complementàries s'han dut a terme a causa de la integració del Banc Urquijo dins del Grup Banc Sabadell.

Des de la Federació de serveis, i per extensió el conjunt de la Intersindical-CSC, felicitem els i les companyes de la secció sindical i refermem el nostre compromís en la defensa dels drets de la totalitat dels treballadors i les treballadores, sense cap mena d'exclusió. ...
05-10-2012
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660