NOTÍCIES
La Federació de serveis de la Intersindical-CSC ha editat una nova guia que recull informació bàsica sobre permisos i llicències així com un apartat de dubtes més freqüents.

Tot sovint rebem consultes relacionades amb possibilitat de gaudir permisos per hospitalització d'un/a familiar, part o adopció de criatures o sobre els crèdits horaris mensuals que corresponen a les nostres delegades i delegats.

Per a facilitar-vos la vostra tasca de representants de la Intersindical-CSC o conèixer i exercir els vostres drets laborals en aquest àmbit, des de la Federació de serveis publiquem aquesta guia que recull els supòsits més habituals, referències a la legislació relativa i un apartat de respostes als dubtes que ens consulteu més habitualment.

Podeu consultar la guia en línia o ...
21-09-2012
Laboral
 
 
El proper dijous 27 de setembre, a les 19:00 h, a la seu nacional de la Intersindical-CSC es presentarà en primícia el documental "Noche de Paz", que tracta la vida quotidiana de diversos sindicalistes rurals en una de les zones del sud de Colòmbia on el conflicte social i armat és més dur.

El sindicalistes, pertanyen a l 'Associació de Treballadors Pagesos del Tolima (Astracatol) que és la secció de la principal organització pagesa del país, Fensuagro. Astracatol, és un sindicat que ha patit gran quantitat d'amenaces,violacions i assassinats per part de grups paramilitars i el mateix exèrcit els darrers anys, fins al punt que dos dels seus principals dirigents foren assassinats mentre anaven al de fora.

El documental, ambientat durant les festes ...
21-09-2012
Laboral
 
 
El passat 18 de setembre es va constituir la Plataforma Sindical Unitària, formada inicialment per les organitzacions sindicals IAC, USO, Sindicat de Metges, SATSE, STAJ, SAE,CCOO, UGT, CSIF, SAC i Intersindical-CSC, amb la finalitat de lluitar contra les retallades que pateixen els Serveis Públics, com la sanitat, l'educació en totes les seves etapes i els serveis socials, així com contra el desmantellament paulatí dels serveis mitjançant la precarització continuada dels seus mitjans, tant humans com materials.

Aquesta plataforma també neix amb la voluntat de plantar cara a les retallades de les nostres condicions de treball, aconseguides durant dècades i la majoria de vegades a canvi de d'increments salarials per sota del que hauria tocat, i també contra la pèrdua del poder adquisitiu, que ...
20-09-2012
Mobilització
 
 
La manifestació del passat 11 de setembre es fa difícil d'analitzar fredament a causa de la torrentera d'emocions generada per la massiva demostració del futur desitjat pel nostre poble: la independència.

Només es pot fer una lectura honesta de la manifestació que inundà Barcelona: 1.500.000 persones vàrem reclamar obertament la independència per al nostre país. La independència nacional ha esdevingut a Catalunya l'eix central del discurs polític, econòmic i social. Els partits polítics, les institucions i els agents socials hem d'escoltar la massiva demanda de llibertat nacional de la ciutadania. I hem d'actuar en conseqüència, ja que la Història i les generacions que vindran jutjaran els nostres actes.

Davant la cantarella, patètica, repetida fins a l'avorriment per partits espanyols o espanyolistes “només va ...
13-09-2012
Països Catalans
 
 
Companya, company,

des de la Intersindical-CSC considerem aquest 11 de setembre com una data que pot esdevenir un punt i a part en la història del nostre país. Tenim l'oportunitat de mostrar a tot el món el nostre desig d'esdevenir un poble lliure, integrat en una nació reunificada amb un sistema social just.

La situació de la nostra nació és crítica. La crisi està castigant amb cruesa els i les treballadores del nostre país. S'està atacant salvatgement la llengua a la franja, el País Valencià, les Illes. Així mateix, se'ns està espoliant econòmicament -al conjunt del país- de manera sistemàtica, amb clara intencionalitat política.

És moment de dir prou i avançar decididament en l'alliberament nacional i de classe del nostre país. ...
05-09-2012
Països Catalans
 
 
La Europa neoliberal fa temps que ha intervingut l’estat espanyol. Però no ens podem enganyar, el rescat també s’ha realitzat a mida del capital. I és que es tracta de rescatar a l’economia especulativa que ens ha portat a aquesta crisi; reestructurar-la amb diner públic per privatitzar després els beneficis.

L’estat espanyol ha assumit el deute privat, i per poder pagar aquest deute retalla i retallarà els drets de la ciutadania; situarà en vies de desaparició el sistema públic que és l’eix del sistema de benestar, deixant la porta absolutament oberta a la privatització.

Ens trobem en una situació econòmica molt greu. I els governs estan situant les conseqüències d’aquesta situació sobre les esquenes de la ciutadania.

Però no ens enganyem, ni ...
04-09-2012
Països Catalans
 
 
Entrevista amb la degana de la Facultat d'Economia de la UB i afiliada a la Intersindical-CSC, que parla de la doble perversitat d'acollir-se al fons de liquiditat

Autor/s: Pere Cardús i Cardellach. Publicat a Vilaweb el 28 d'agost de 2012

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que demanarà el rescat a través del fons de liquiditat autonòmica del govern espanyol per 5.023 milions d'euros. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat que el rescat no tindrà condicions econòmiques i que no n'acceptaran de polítiques. Però l'economista i degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, explica tot el contrari en aquesta entrevista. 'El rescat és molt pervers perquè demanem un préstec que ens ...
28-08-2012
Economia
 
 
La Intersindical-CSC ha guanyat les eleccions sindicals celebrades a la Cooperativa Vinícola del Penedès SCCL celebrades ahir dilluns 27 d'agost.

La Intersindical-CSC ha estat la força més votada de les tres que s'hi presentaven i ha obtingut 3 representants, tot augmentant la seva representació en 1 delegat/da respecte les darreres eleccions. Aquests resultats augmenten la representació de la Intersindical-CSC a la comarca.

Covides es dedica a la elaboració de vi i cava amb cellers a Vilafranca del Penedès i a Sant Sadurní d'Anoia.

Des de la intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes de Covides pels bons resultats obtinguts. ...
28-08-2012
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660