NOTÍCIES
El Banc Central Europeu recomana A Rajoy reduccions salarials i augmentar la jornada laboral
Article de Manuel Medina publicat a Canarias Semanal

Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, ha demandat al butlletí del mes d'agost de la institució financera que dirigeix que Espanya i de la resta dels "països pigs" apliquin reduccions salarials, augment de la jornada laboral, negociacions a nivell d'empreses: Draghi demana també als governs d'aquests països "fermesa" contra la resistència dels col·lectius que s'oposen a aquestes mesures.

Per l'autor d'aquest article el gran capital europeu ha entrat en una nova fase en l'ofensiva contra els assalariats, l'objectiu és retrotraure el mercat laboral a la situació de fa més de 60 anys (...).

No estan llunyans els dies ...
28-08-2012
Economia
 
 
La Unió Internacional de Sindicats del metall i la mineria (UIS MM) expressa la seva consternació i rebuig per la mort de més de 30 miners a l'empresa Lomin en Marikana. Aquestes morts s'haurien d'haver evitat.

Igualment expressem la nostra solidaritat amb el sindicat NUM i amb COSATU, que defensen els drets dels treballadors, i denunciem els intents per enfrontar i dividir a les i els treballadors per part dels empresaris.

És necessari que els responsables de la mort de més de 30 treballadors, siguin jutjats i condemnats per aquest crim execrable, i també és fonamental que el govern i els empresaris abordin la negociació per posar fi a aquest conflicte laboral.

La memòria dels treballadors morts sempre romandrà entre nosaltres. ...
21-08-2012
Internacional
 
 
Publica: Vilaweb

La vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, ha anunciat que Catalunya 'segurament' que formalitzaria l'accés al fons de liquiditat autonòmica a la primera reunió del consell executiu després de vacances, prevista per al 28 d'agost.

'Segurament que sí que es demanarà el rescat el dia 28, però abans hem de parlar amb el conseller d'Economia i amb el president', va declarar Ortega als periodistes abans de participar ahir en un homenatge a l'escriptor Joan Sales a la Universitat Catalana d'Estiu.

Al juliol el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, ja van donar per fet que Catalunya sol·licitaria el nou fons autonòmic, encara que no en van fixar la data i van precisar ...
20-08-2012
Economia
 
 
A partir de l'1 de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), pomades per l'artritis com Fastum, Calmatel i Movilisin o xarops per a la tos com Mucosan o Pectox.

Per accedir a la llista de medicament exclosos piqueu ací

Font: Agències

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres la llista de 417 medicaments que, a partir de l'1 de setembre, deixaran de ser finançats per la Seguretat Social. Són fàrmacs molt comuns, per a dolències menors i barats, de menys de 3 euros. Aquestes són les característiques dels medicaments que deixaran d'estar finançats per la sanitat pública. La ministra de Sanitat, Ana Mato, va xifrar a ...
17-08-2012
Economia
 
 
Article d’en Joan Benach

Reial Decret Llei ( RDL 16/2012, 20 d'abril) que comporta passar d'un sistema nacional de salut a un sistema tripartit basat en les assegurances sanitàries per als rics, la seguretat social per als treballadors i la beneficència per a la resta de persones.

El reial decret d'abril del Govern del PP és una contrareforma que ens porta tres dècades enrere. Volen assegurances sanitàries per als rics, la seguretat social per als treballadors i la beneficència per a la resta

L'obtenció del dret a l'atenció sanitària ha estat una de les conquestes socials més importants de la segona meitat del segle XX, un bé públic equiparable al dret al vot, l'educació o tenir una pensió. Un referent històric dels ...
16-08-2012
Igualtat
 
 
Font: Público de 15 d'agost de 2012

Confirma una sentència del TSJ del País Basc que va declarar nul l'acomiadament d'un treballador en entendre que les proves del frau laboral van ser obtingudes violant el dret a la intimitat

El Tribunal Suprem ha censurat l'ús d'un GPS per investigar a un treballador de baixa per incapacitat temporal, a qui se li va col·locar el dispositiu en el seu cotxe, perquè vulnera el dret a la intimitat en relació amb els drets a la llibertat de circulació i a la tutela judicial efectiva.

Així ho dictamina el TS en una sentència en què confirma la dictada pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que va declarar nul l'acomiadament d'un treballador de l'empresa ...
15-08-2012
Laboral
 
 
Publica: El Punt/Avui

La troica força un menú únic d'austeritat que empobreix les classes mitjanes i baixes
No imposa càstigs a Sicavs, a l'evasió fiscal, a sous milionaris i deixa aspirar a fer uns Jocs
Ningú força Rajoy a vendre el lot que Bankia té a Iberia abans del rescat

La recessió ha embrutat la paraula rescat fins a fer-la indesitjable per als teòrics beneficiaris. El manual de socors que la troica invoca sempre com el menú únic i tècnic de la solució, però, té ideologia? Si bé la fita del nord d'Europa i de la troica (BCE, FMI i Comissió Europea) és imposar l'anhelada austeritat a tots nivells als dispersos veïns del sud, els sacrificis recauen invariablement en les classes mitjanes i ...
14-08-2012
Laboral
 
 
BARCELONA EUROPA PRESS)

El Govern ha retallat el pressupost del Pla d'Actuacions Industrials i Empresarials per a aquest any a la meitat, passant dels 204 milions previstos a uns 100, destinats sobretot a sous i subvencions, mentre que s'han retallat 100 milions que anaven destinats a crèdits per a empreses.

En una entrevista d'Europa Press, el director general d'Indústria, Joan Sureda, ha explicat que el pressupost ha hagut de reduir-se a causa de a la falta de finançament de la Generalitat, però ha assenyalat que els crèdits s'han substituït per avals, que no requereixen una injecció de diners immediata.

Tot i aquesta reducció, Sureda ha assegurat que el rendiment serà semblant, ja que hi ha moltes actuacions que es poden fer sense ...
10-08-2012
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660